Άγγιγμα: Αν φλερτάρεις, είναι απαραίτητο να αγγίζεις - Men's Bible

Άγγιγμα: Αν φλερτάρεις, είναι απαραίτητο να αγγίζεις

Άγγιγμα: Αν φλερτάρεις, είναι απαραίτητο να αγγίζεις

Από την ημέρα που γεννήθηκες, σε άγγιζαν. Γεννιόμαστε σε μία αγκαλιά και μεγαλώνουμε μέσα σε μία. Η αγκαλιά και το άγγιγμα του πατέρα και της μάνας είναι ότι πιο παρήγορο υπάρχει για εμάς. Μεγαλώνοντας, ο κοινωνικός προγραμματισμός μας φρενάρει από το να παίρνουμε αγκαλιά όλο τον κόσμο αλλά δεν παύουμε να την αναζητούμε.

Κάποιος σε καθάριζε, κάποιος σε άλλαζε, κάποιος σε τάιζε και πάει λέγοντας. Αργότερα κάποιος σε πήρε από το χέρι για να σε περάσει απέναντι στο δρόμο και κάποιος σε έσπρωχνε στις κούνιες για να κουνηθείς. Όταν είχες πληγωθεί, κάποιος σε πήρε αγκαλιά για να σε παρηγορήσει και όσο μεγάλωνες, κάθε φορά που έφευγες για ταξίδι ή γυρνούσες, αγκάλιαζες κάποιους ανθρώπους για το καλωσόρισμα. Στις σχέσεις μας για να εδραιώσουμε την συμπάθεια μας, στους φίλους για παρηγοριά ή γιατί μας έλειψαν και το αντίθετο.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το άγγιγμα είναι μία πρωταρχική επιθυμία και καλύπτει κάποιες από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου. Μία από τις πέντε αισθήσεις σου βασίζεται στην αφή, οπότε το άγγιγμα είναι απαραίτητο. Ένα άγγιγμα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις έναν άνθρωπο. Ένα σκούντημα μπορεί να κάνεις το ίδιο με αρνητικό τρόπο.

Η γλώσσα του σώματος εξάλλου, είναι το 55% της ανθρώπινης επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να επικοινωνήσεις πολύ καλά ακόμα κι όταν δεν λες τίποτα. Φαντάσου πόσο σημαντικό είναι να ακουμπάς μία γυναίκα ενόσω φλερτάρεις μαζί της.

Βασικά δεν νοείται φλερτ χωρίς άγγιγμα. Όση ώρα επικοινωνείς μαζί της λεκτικά και συζητάς φαινομενικά αδιάφορα θέματα, θέλεις το σώμα σου να αλληλοεπιδρά με το δικό της.

Δες εδώ και το άρθρο μας για το πώς να «μιλάς» με το σώμα σου στο Φλερτ.

Τι έδειξαν οι μελέτες;

Ο άνθρωπος έχει μία εγγενή ικανότητα να αναγνωρίζει και να εκφράζει συναισθήματα μέσω της επαφής. Το άγγιγμα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό. Σε πειράματα που έγιναν από ερευνητές του πανεπιστήμιου ψυχολογίας DePauw, διαπιστώθηκε ότι, άσχετα από την χώρα προέλευσης, οι άνθρωποι μπορούσαν σε ποσοστό μέχρι και 75% να αντιληφθούν το συναίσθημα που εκφράζει ο δίπλα τους, από τον τρόπο που τους άγγιζε.

Αυτό από μόνο του είναι τόσο δυνατό που θα έπρεπε να σε κάνει να ακουμπάς όχι μόνο τις γυναίκες αλλά οποιοδήποτε άτομο με το οποίο συναναστρέφεσαι.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με συμμετέχοντες ανθρώπους που δουλεύουν στο service, διαπιστώθηκε ότι κατά την παραγγελία ή την παράδοση της, τα άτομα που άγγιζαν ελαφρά τον πελάτη στο χέρι ή το μπράτσο, έπαιρναν μεγαλύτερο φιλοδώρημα. Αντίστοιχα, σε καταστήματα που οι πωλητές ακουμπούσαν τους πελάτες ελαφρά, παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις. Άγγιγμα: Αν φλερτάρεις, είναι απαραίτητο να αγγίζεις

Στην πράξη

Τώρα εσύ δεν θέλεις να πουλήσεις κάτι ή μήπως θέλεις; Σίγουρα δεν θα πας για το φιλοδώρημα αλλά σε κάθε συναναστροφή, επιδιώκεις να συνδεθείς με την κοπέλα που έχεις απέναντί σου, όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο την ακουμπάς, τόσο θα γεφυρώνεις την μεταξύ σας απόσταση.

Σε άλλες μελέτες, διαπιστώθηκε ότι, ακουμπώντας κάποιον δύο ή τρεις φορές, αυξάνεται η πιθανότητα να συμφωνήσει με τα λεγόμενα σου. Επίσης, αν ζητήσεις μία χάρη από κάποιον ακουμπώντας τον ελαφρά, τότε αυξάνεται η πιθανότητα να σε βοηθήσει σε αυτό που θα του ζητήσεις.

Σκέψου το λίγο. Μιλάς με μία γυναίκα που μόλις γνώρισες σε ένα μπαρ ή στην γνώρισε ένας κοινός σας φίλος. Όσο μιλάς μαζί της, την ακουμπάς και βλέπεις ότι συμφωνεί περισσότερο μαζί σου. Αν συνεχίσεις έτσι, θα βρεις ελάχιστη αντίσταση (ή και καθόλου) όταν θα ζητήσεις το τηλέφωνό της.

Οι κοινωνικές δομές καθορίζουν το ποιος θα ακουμπήσει πρώτος τον άλλο. Οι άνθρωποι που ιεραρχικά βρίσκονται υψηλότερα, θα ακουμπήσουν πρώτοι κάποιον άλλο κατά την διάρκεια μίας συνομιλίας. Αυτή η νοοτροπία επικρατεί κυρίως στο εργασιακό περιβάλλον αλλά κι εδώ δεν αλλάζουν πολύ τα πράγματα. Αν η κοπέλα που μιλάς μαζί, έχει μάθει να λειτουργεί κατά αυτό τον τρόπο, η κίνηση σου να την ακουμπήσεις πρώτος, θα πυροδοτήσει στο σύστημα της την ίδια αντίδραση που έχει στο γραφείο.

Κλείνοντας να σου πω ότι η έλλειψη αγγίγματος έχει ενισχυθεί από τον κοινωνικό προγραμματισμό που θέλει τους άντρες απόμακρους και πολλές φορές απαιτεί να μαζεύουν τα χέρια τους γιατί το αντίθετο τους κάνει επιθετικούς και ανώμαλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό όμως. Αρκεί ο τρόπος που αγγίζεις να είναι σωστός και με σεβασμό προς την κοπέλα.

Και επειδή καλή είναι η θεωρία, αλλά τα αποτελέσματα έρχονται με στην πράξη, επικοινώνησε μαζί μας για να βγούμε έξω μαζί και να σου δείξουμε πως γίνεται.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Vasilis

Για τον Βασίλη η επικοινωνία είναι το Α και το Ω. Άριστος γνώστης τεχνικών γλώσσας σώματος και μεθόδων NLP. Είναι ικανός να χρησιμοποιήσει μικροεκφράσεις και κινήσεις και να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση. Όσο αρνητική κι αν είναι, πιστεύει ότι υπάρχει τρόπος να κερδίσει ή να μάθει κάτι.


Το Netflix του Φλερτ

Η Δικτυακή Πλατφόρμα Εκμάθησης ξεκίνησε!
x