Κάνε την Κίνηση σου: Γιατί το να περιμένεις στο Φλερτ είναι Λάθος - Men's Bible

Κάνε την Κίνηση σου: Γιατί το να περιμένεις στο Φλερτ είναι Λάθος

Κάνε την κίνηση σου: Γιατί το να περιμένεις στο φλερτ είναι λάθος

Ένας τύπος βγαίνει με την παρέα του για ένα ποτό. Στο μαγαζί, εντοπίζει στη διπλανή κοριτσοπαρέα μια κοπέλα που του αρέσει. Οι φίλου του τού λένε «μην την κοιτάς απλά, κάνε την κίνηση σου». Έτσι λοιπόν και αυτός της πιάνει την κουβέντα. Εκείνη ανταποκρίνεται και καθώς μιλούν η μεταξύ τους ατμόσφαιρα είναι καλή.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως στην κοπέλα αρέσει ο άνδρας αυτός και πως γουστάρει αρκετά την προσέγγιση του.

Του μιλάει για τον εαυτό της, τον κοιτάζει στα μάτια ενθουσιασμένη και μοιάζει να βρίσκονται και οι δύο στον δικό τους κόσμο, αποκομμένοι από τους άλλους.

Και όσο περνάει η ώρα, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός μεταξύ τους όλο και μεγαλώνει. Μεγαλώνει, ώσπου κορυφώνεται. Και μετά… αρχίζει να πέφτει.

Εκείνος αντιλαμβάνεται πως η κοπέλα δείχνει λιγότερο ενθουσιασμένη από πριν, και νιώθει πως χάνει την ευκαιρία του να κάνει κάτι μαζί της. Έτσι αρχίζει να προσπαθεί περισσότερο ώστε να κερδίσει ξανά την αποδοχή της.

Της κάνει κάποια πειράγματα και κομπάζει για όλα όσα έχει επιτύχει στη ζωή του.

Μόνο που η υπερπροσπάθεια αυτή φαίνεται και αντί να κερδίσει περισσότερο το ενδιαφέρον της κοπέλας, αυτό που πετυχαίνει είναι να μειώσει την ελκυστικότητα του στα μάτια της.

Ο τύπος αυτός, έπεσε θύμα μιας βασικής και αναπόσπαστης αλήθειας του φλερτ και της ζωής: Η ερωτική έλξη έχει ημερομηνία λήξης.

Κάνε την κίνηση σου στο σωστό timing

Γιατί η έλξη λήγει; Αν δύο άνθρωποι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο θα έπρεπε να νιώθουν όλη την ώρα ενθουσιασμένοι.

Μόνο που δεν συμβαίνει αυτό.

Θα το έχεις δει και εσύ πολλές φορές στη σχολή, σε κάποιο χόμπι ή στην εργασία σου, κοπέλες που αρχικά ήταν δεκτικές μαζί σου και σε κοιτούσαν, σου χαμογελούσαν και φλέρταραν μαζί σου, ότι έχασαν σταδιακά το ενδιαφέρον τους και έγιναν πιο τυπικές καθώς εσύ περίμενες και έμενες αναποφάσιστος σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις.

Πολλές φορές οι περισσότεροι τείνουν να λαμβάνουν την απόρριψη ως απόδειξη της προσωπικής τους αξίας.

Έτσι δεν σκέφτονται πως μπορεί απλά να καθυστέρησαν να κάνουν την κίνηση τους και να κλιμακώσουν, και απλά πιστεύουν πως η κοπέλα άλλαξε γνώμη και δεν τους βρίσκει αρκετά ελκυστικούς για να κάνει κάτι μαζί τους.

Και το να της εκφράσεις με λόγια το ενδιαφέρον σου λοιπόν δεν αρκεί. Χρειάζεται να υποστηρίξεις τα λεγόμενα σου με πράξεις.

Αυτό που παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στις ερωτικές γνωριμίες είναι το συναίσθημα και όχι η λογική. Η κοπέλα λοιπόν μπορεί να νιώθει ενθουσιασμένη μαζί σου τώρα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα συνεχίσει να νιώθει έτσι αργότερα.

Μάλιστα αν μείνεις άπραγος για καιρό, μπορεί να καταλήξει να είναι και εντελώς αδιάφορη απέναντι σου.

Μπορεί αυτό να φαίνεται παράλογο αλλά, αν είσαι τύπος που αντιμετωπίζει κάποιου είδους κοινωνικό άγχος, τότε ξέρεις κι εσύ πολύ καλά πως είναι όταν θέλεις να γνωρίσεις κάποιον και ελπίζεις να κάνει εκείνος την κίνηση να σου μιλήσει.

Κάπως έτσι νιώθουν και οι περισσότερες κοπέλες. Θέλουν να τους μιλήσεις και ελπίζουν να είσαι εκείνος ο άνδρας που θα τις ενθουσιάσει και θα τις κάνει να γελάσουν και να περάσουν υπέροχα.

Και περιμένουν να κάνεις την κίνηση.

Να τους μιλήσεις, να ζητήσεις το τηλέφωνο, να τις προσκαλέσεις σε κάποιο ραντεβού και γενικά να κλιμακώσεις τη γνωριμία.

Αλλά (οι περισσότερες) δεν επιθυμούν να αναλάβουν την πρωτοβουλία αυτές. Θέλουν να ξέρουν πως έχεις το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να τις διεκδικήσεις και να τους δείξεις πως είσαι άνδρας που ηγείται και δρα αποφασιστικά.

Και αν δεν δράσεις παρά το ενδιαφέρον που δείχνουν με μη λεκτικό τρόπο, τότε κλείνονται, χάνουν το ενδιαφέρον τους και εστιάζουν σε άλλους πιθανούς συντρόφους οι οποίοι δείχνουν πιο ελκυστικοί ή/και πιο διαθέσιμοι.

Για να κάνεις πάντα την κίνηση σου στο σωστό χρόνο στο φλερτ, δες εδώ

Στη βράση κολλάει το σίδερο

Στο φλερτ το timing παίζει μεγάλο ρόλο. Αν κινηθείς πολύ νωρίς, πριν η κοπέλα νιώσει έλξη για εσένα, θα δείξεις βιαστικός και ανυπόμονος, αν πάλι καθυστερήσεις εκείνη θα χάσει το ενδιαφέρον της και το πολύ πολύ να σε δει φιλικά.

Τι κάνεις λοιπόν όταν ξέρεις ότι η έλξη έχει ημερομηνία λήξης;

 

Κάνε την κίνηση σου #1: Προσέχεις τα σήματα που σου στέλνει η κοπέλα

Δώσε προσοχή στα λόγια της και στη γλώσσα του σώματος της. Σε κοιτάζει με ενθουσιασμό; Το σώμα της γέρνει προς το δικό σου; Σου ζητάει να της πεις για τη ζωή σου; Σου χαμογελάει και σε αγγίζει;

Όλα τα παραπάνω είναι σημάδια που φανερώνουν έντονο ενδιαφέρον από μεριάς της και σου δίνουν το έναυσμα να προχωρήσεις.

Κάνε την κίνηση σου #2: Μην περιμένεις την τέλεια στιγμή

Αν δεν είσαι 100% σίγουρος αν η κοπέλα θέλει να προχωρήσει μαζί σου ή όχι, κάνε την κίνηση σου. Το να προσπαθήσεις και να αποτύχεις είναι καλύτερο από το να μείνεις άπραγος.

Δείχνει στην κοπέλα πως έχεις συγκεκριμένες και ξεκάθαρες προθέσεις και πως δεν κολλάς να τις της δείξεις και να προχωρήσεις σε πράξεις.

Αν δεν κάνεις την κίνηση σου λόγω αβεβαιότητας και μείνεις αδρανής, τότε απλά δείχνεις διστακτικός και συναισθηματικά αδύναμος. Γι’ αυτό καλύτερα να δράσεις και να ρισκάρεις να τη χάσεις παρά να μην κάνεις τίποτα και να τη χάσεις στα σίγουρα.

Κάνε την κίνηση σου #3: Πάντα να προχωράς τη γνωριμία μπροστά

Πολλές φορές φτάνεις ως ένα σημείο με την κοπέλα και μένεις εκεί για μεγάλο διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένει η γνωριμία στάσιμη για καιρό και να μην εδραιώνεται σε ερωτική σχέση.

Αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί ένα είδος απογοήτευσης στην κοπέλα καθώς είχε την προσδοκία πως θα συνέχιζες να προχωράς τα πράγματα προς το σεξ και / ή τη σχέση. Και αυτή η απογοήτευση, αν διατηρηθεί για πολύ καιρό, οδηγεί στην ελάττωση της έλξης και του ενθουσιασμού που νιώθει η κοπέλα για εσένα.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να διαβάζεις σωστά τα σήματα που σου στέλνει η κοπέλα και να ξέρεις τι ακριβώς θες από αυτή ώστε να μπορείς να κάνεις τις σωστές κινήσεις, τη σωστή στιγμή.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Antonis

Ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες κάτι να αλλάξει, πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ ο ίδιος, ο Αντώνης έχει πάθος με την επιστήμη της ψυχολογίας και την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αγαπά να βοηθάει τους ανθρώπους στην πορεία τους να βελτιωθούν, όπως και να ανακαλύπτουν τον ελκυστικό εαυτό τους ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις με το άλλο φύλο.


Το Netflix του Φλερτ

Η Δικτυακή Πλατφόρμα Εκμάθησης ξεκίνησε!
x