Κάνε ξεκάθαρες τις προθέσεις σου στο φλερτ από την αρχή - Men's Bible

Κάνε ξεκάθαρες τις προθέσεις σου στο φλερτ από την αρχή

Ζώνη Φιλίας: Απόφυγε την εξ’ αρχής

Επιστρέφοντας από άλλη μία έξοδο με μαθητές μας και έχοντας περάσει μία φανταστική βραδιά, γεμάτη γέλια, καλή διάθεση, δυσκολίες, επιτυχίες, χαρά και ικανοποίηση, δεν έχω παρά να σκεφτώ κάποια πράγματα.

Θυμάμαι πολλά χρόνια πριν, προτού κάνω τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ.

Έβγαινα τα βράδια του Σαββατοκύριακου μαζί με φίλους, για να διασκεδάσω, να πιω, να περάσω καλά και αν σταθώ τυχερός να γνωρίσω και κάποια κοπέλα. Η αλήθεια είναι ότι οι επιτυχίες με αυτόν τον τρόπο προσέγγισης ήταν αρκετά μικρές. Πέρασαν αρκετά χρόνια έως ότου καταλάβω τι ήταν αυτό που έκανα λάθος και μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια.

Για να επιστρέψω στην βραδιά με τους μαθητές και να διαπιστώσω για άλλη μία φορά ότι αυτό που αντιμετώπιζα κάποτε, είναι αυτό που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και οι μαθητές μας τώρα, και αυτό που θα αντιμετωπίζουν συστηματικά οι άντρες αν δεν αλλάξουν τρόπο σκέψης και προσέγγισης των γυναικών.Κάνε ξεκάθαρες τις προθέσεις σου στο φλερτ από την αρχή

Γιατί δεν λες αυτό που θες;

Αυτό που αντιμετωπίζουμε όλοι σχεδόν οι άντρες είναι το γεγονός ότι διστάζουμε να εκφραστούμε ελεύθερα.

Διστάζουμε να προσεγγίσουμε μία γυναίκα και να της πούμε ότι την βλέπουμε σαν γυναίκα. Ότι ο λόγος για τον οποίο την προσεγγίσαμε είναι ερωτικός και όχι για να κάνουμε χαβαλέ και να περάσουμε μισή ώρα μιλώντας για νύχια ή την παγκόσμια φτώχια.

Κακός κοινωνικός προγραμματισμός

Ομολογουμένως, ο κοινωνικός προγραμματισμός μας έχει κάνει μαλθακούς και μας έχει αποπροσανατολίσει αρκετά. Υπάρχει ένα γενικότερο αίσθημα ενοχής καθώς πλέον θεωρούμαστε σεξουαλικά τέρατα και είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθούμε.

Υπάρχει μία συστηματική επίθεση προς το αντρικό φύλο και αυτό μας αναγκάζει να λειτουργήσουμε με έναν τρόπο που είναι ενάντια στα ένστικτα και τις επιθυμίες μας. Από πότε είναι έγκλημα το να μας αρέσει μία γυναίκα και από πότε είναι μεμπτό το να πάω και να της το πω; Πάντα βέβαια με σεβασμό προς αυτήν.

Θες να μάθεις να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου με σωστό τρόπο; Δες εδώ

Όλη αυτή η διαδικασία μας έχει κάνει μαλθακούς και μας υποχρεώνει να φλερτάρουμε χωρίς να φλερτάρουμε. Προσεγγίζουμε γυναίκες και αντί να τους πούμε ότι μας αρέσουν, πιάνουμε κουβέντα περί ανέμων και υδάτων, για την πολιτική κατάσταση στις γείτονες χώρες, και για το τι έπαιξε η τηλεόραση τις προάλλες (όχι δικές μου κουβέντες αλλά θεματολογία που ακούω εκεί έξω, πολύ συχνά).

Φαντάσου το σκηνικό τώρα. Είναι Σαββάτο βράδυ, έχεις βγει να πιεις και να γνωρίσεις γυναίκες, μαζεύεις το θάρρος σου και προσεγγίζεις κάποια.

Αρχίζεις μία άσχετη κουβέντα για το μαγαζί που βρίσκεστε, συνεχίζεις με κάτι αδιάφορο όπως το «Με τι ασχολείσαι;», προχωράς στο να κεράσεις ένα σφηνάκι, και κλιμακώνεις με ένα καταπληκτικό λογύδριο περί οικονομίας ή κατάστασης των μεταναστών στη χώρα.

Μετά από όλο αυτό, δηλώνεις ότι πέρασες πολύ όμορφα και ότι θα ήθελες να το επαναλάβετε. Ζητάς το τηλέφωνο της και μάντεψε… Δεν στο δίνει. Βρίσκει και μία δικαιολογία, όπως ότι έχει σχέση και φεύγει και εσύ μένεις να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος και αφού κουβεντιάσατε τόσο ωραία, γιατί σε απέρριψε.

Άλλαξε παιχνίδι

Γιατί άραγε; Ίσως γιατί σε καμία φάση της κουβέντας σας δεν της έδειξες ότι σε ελκύει ερωτικά. Ίσως γιατί δεν την πείραξες λίγο, για να την κάνεις να αισθανθεί ποθητή.

Ίσως γιατί αντί να βγάλεις ένα πιο αντρικό προφίλ, έβγαλες κάτι ουδέτερο, οπότε δεν την βοήθησες να καταλάβει ότι την θες σαν γυναίκα. Η προσέγγιση σου πρέπει να είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Όπως και οι ερωτήσεις που θα της κάνεις ή αυτά που θες να μάθεις.

Αν έχει σχέση, πρέπει να το μάθεις νωρίς αλλιώς καθυστερείς κι εσύ κι εκείνη. Αν μένει σε άλλη πόλη, ισχύει το ίδιο.

Το βλέμμα σου, τα χέρια σου, η φωνή σου, η στάση του σώματος σου πρέπει να διαγράφουν την ερωτική σου προδιάθεση, όπως και η συζήτηση που θα κάνεις. Αν της δώσεις να καταλάβει από την αρχή ποια είναι η διάθεση σου, θα γλυτώσεις χρόνο και κόπο.

Ο τρόπος που θα το κάνεις δεν χρειάζεται να είναι γλοιώδης. Δεν θα της την πέσεις σαν να είσαι καμάκι την δεκαετία του 80. Δεν χρειάζονται πονηρά σχόλια για την εμφάνιση της, ούτε για το λάγνο βλέμμα της.

Αν αυτό το παιχνίδι εξακολουθεί να σου διαφεύγει, έλα να τα πούμε και θα βρούμε την λύση μαζί.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Vasilis

Για τον Βασίλη η επικοινωνία είναι το Α και το Ω. Άριστος γνώστης τεχνικών γλώσσας σώματος και μεθόδων NLP. Είναι ικανός να χρησιμοποιήσει μικροεκφράσεις και κινήσεις και να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση. Όσο αρνητική κι αν είναι, πιστεύει ότι υπάρχει τρόπος να κερδίσει ή να μάθει κάτι.


Το Netflix του Φλερτ

Η Δικτυακή Πλατφόρμα Εκμάθησης ξεκίνησε!
x