«Κράτα μου το Ποτήρι»: Πώς να Αποφύγεις να καταλήξεις ο Υπηρέτης της - Men's Bible

«Κράτα μου το Ποτήρι»: Πώς να Αποφύγεις να καταλήξεις ο Υπηρέτης της

«Κράτα μου το ποτήρι»: Πώς να Αποφύγεις να καταλήξεις ο υπηρέτης της

Αν μας διαβάζεις τακτικά τότε ήδη γνωρίζεις πως είναι λάθος να γίνεις υπερβολικά εξυπηρετικός στα αρχικά στάδια του φλερτ, καθώς έτσι καταλήγεις συνήθως ο υπηρέτης της κοπέλας.

Πολλές γυναίκες τεστάρουν τους άνδρες σε αυτή τη φάση της ερωτικής γνωριμίας. Και ενώ κάποιες φορές αυτά τα τεστ είναι σχετικά εμφανή (πχ η κοπέλα σου κάνει κάποιο «δυνατό» πείραγμα), άλλες φορές είναι πιο διακριτικά όπως για παράδειγμα όταν σου ζητάει να της κάνεις μια μικρή εξυπηρέτηση.

Και αν είσαι άπειρος στο φλερτ ή χαρακτήρας ντροπαλός και συνεσταλμένος, τότε το πιθανότερο είναι πως δύσκολα θα πεις όχι στις απαιτήσεις της και θα καταλήξεις να κάνεις αυτό που σου λέει.

Το θέμα είναι πως όσο περισσότερο ακολουθείς τις υποδείξεις της και συμμορφώνεσαι με τα αιτήματα της ώστε να την εξυπηρετήσεις, τόσο πιο αδύναμος δείχνεις.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η γυναικεία έλξη πηγάζει εξ’ ολοκλήρου από την αρρενωπή αύρα και τη συναισθηματική δύναμη που εκπέμπει ο άνδρας.

Μπορεί λοιπόν να μοιάζει λογικό να της λες «ναι» κάθε φορά που σου ζητάει κάτι, και όντως βοηθώντας τη μπορεί να την κάνεις να σε συμπαθήσει, όμως έτσι δεν γίνεσαι  ο άνδρας που θα δει ερωτικά.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το τί θα πείτε μεταξύ σας, αυτό που εν τέλει παίζει τον καθοριστικό ρόλο στο πως θα καταλήξει το φλερτ ανάμεσα σε εσένα και τη γυναίκα που επιθυμείς, είναι το συναισθηματικό αποτύπωμα που θα της αφήσεις.

Πώς να μην καταλήξεις ο υπηρέτης της: Αντιμετωπίζοντας τις γυναικείες απαιτήσεις

Αν λοιπόν θες να κάνεις κάτι ερωτικό με κάποια κοπέλα, δεν επιτρέπεται να αφήσεις να περάσει το πλαίσιο πως εσύ είσαι ο υπηρέτης της.

Όταν λοιπόν η κοπέλα με την οποία φλερτάρεις απαιτήσει κάτι από εσένα, και μάλιστα με τόνο αυστηρό, προφανώς δεν μπορείς απλά να πεις «μάλιστα κυρία» και να ακολουθήσεις το αίτημα της.

Οπότε τι μπορείς να κάνεις;

Για αρχή απόφυγε να την αγνοήσεις.

Γυναίκα: Κράτα μου λίγο το ποτήρι.

Άνδρας: (Αγνοώντας την απαίτηση της) Και για πες με τι ασχολείσαι;

Αυτός είναι λάθος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση. Γιατί ενώ κάποιες φορές μπορεί να λειτουργήσει, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δείχνεις σαν να θες να αποφύγεις να απαντήσεις γιατί δεν ξέρεις πώς να χειριστείς την κατάσταση.

Εξίσου λάθος όμως είναι να αρνηθείς να κάνεις αυτό που σου λέει με τρόπο αμυντικό γιατί και εδώ εκπέμπεις συναισθηματική αδυναμία.

Οπότε τί μπορείς να κάνεις;«Κράτα μου το ποτήρι»: Πώς να Αποφύγεις να καταλήξεις ο υπηρέτης της

#1 Κάνε τη να στο ζητήσει ευγενικά

Ο στόχος σου δεν είναι να είσαι ο τύπος που ποτέ δεν κάνει τίποτα για τους άλλους, αν μη τι άλλο και αυτή η συμπεριφορά βγάζει έναν αρνητικό και αντικοινωνικό χαρακτήρα προς τα έξω.

Ο στόχος σου όπως είπαμε είναι να μην αφήσεις να υπάρχει το πλαίσιο πως εσύ είσαι ο υπηρέτης της κοπέλας και εκείνη το αφεντικό.

Ένας καλός τρόπος λοιπόν να αντιμετωπίσεις μια αυστηρή απαίτηση από την πλευρά της είναι να την κάνεις να στο ζητήσει ευγενικά, αλλάζοντας το πλαίσιο της επικοινωνίας.

Για παράδειγμα:

Εκείνη: Κράτα μου το ποτήρι.

Εσύ: (με χαμόγελο) Α δεν ξέρω. Πρέπει πρώτα να πεις τη μαγική λεξούλα.

Και εκτός και αν σου πει αυτή τη μαγική λεξούλα (hint: «σε παρακαλώ») τότε θα πρέπει να περιμένει.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις να αναδείξεις το γεγονός πως δε στο ζήτησε ευγενικά και γενικά φέρθηκε αγενώς ενώ ταυτόχρονα της δείχνεις πως έχεις φιλικές διαθέσεις, αλλά δεν είσαι και αδύναμος ως χαρακτήρας.

#2 Θέσε όρους

Ο άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους απαιτήσεις από την πλευρά της γυναίκας με την οποία φλερτάρεις, είναι να θέσεις τους όρους σου.

Για παράδειγμα:

Γυναίκα: Κράτα μου το ποτήρι.

Άνδρας: Πες μου πρώτα με τι ασχολείσαι.

Ή αν ήδη φλερτάρετε και πειράζετε έντονα ο ένας τον άλλο:

Γυναίκα: Κράτα μου το ποτήρι.

Άνδρας: (Με παιχνιδιάρικο χαμόγελο και ύφος) Αν μου υποσχεθείς πως θα συνεχίσεις να είσαι καλό κορίτσι και θα κάθεσαι φρόνιμα.

Το ζήτημα εδώ είναι να προσαρμόζεις σωστά τους όρους που θέτεις στην εκάστοτε περίσταση. Ανάλογα δηλαδή με το πώς έχει εξελιχθεί το φλερτ ως εκείνη τη στιγμή, τον τρόπο με τον οποίο σου ζητάει να κάνεις κάτι, το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε κλπ.

Θες να μάθεις περισσότερα για το πώς να διατηρείς τον έλεγχο στην επικοινωνία; Δες εδώ

Τι κάνεις μετά;

Αν η κοπέλα συμφωνήσει με τους όρους σου τότε κι εσύ θα πρέπει να της δώσεις αυτό που σου ζήτησε.

Αν πάλι τους αρνηθεί (είτε με παιχνιδιάρικο τρόπο, είτε με σοβαρό ύφος), τότε απλά συνέχισε κανονικά το διάλογο, χωρίς να ικανοποιήσεις το αίτημα της, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Για παράδειγμα:

Γυναίκα: Κράτα μου το ποτήρι.

Άνδρας: (Με παιχνιδιάρικο χαμόγελο και ύφος) Αν μου υποσχεθείς πως θα είσαι καλό κορίτσι και θα κάθεσαι φρόνιμα.

Γυναίκα: Α δεν ξέρω, είμαι ατίθασο κορίτσι εγώ.

Άνδρας: (Πάλι με παιχνιδιάρικο χαμόγελο και ύφος και χωρίς να κάνεις αυτό που σου ζητάει) Εντάξει λοιπόν ατίθασο κορίτσι, για πες μου με τι ασχολείσαι.

Αυτή η απλή τακτική θα σε βοηθήσει πολύ να διαχειριστείς της γυναικείες απαιτήσεις, ειδικά μάλιστα αν προέρχονται από γυναίκες που είναι κατά βάση αγενείς και που έχουν συνηθίσει να κάνουν τους άνδρες ότι θέλουν.

Επίσης, η ίδια τακτική χρησιμεύει όταν η γυναίκα είναι αρκετά ευγενική μαζί σου, αλλά σου ζητάει κάτι υπερβολικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως να θυμάσαι πως ο στόχος σου δεν είναι να «την πεις» στην κοπέλα, ή να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί της. Αυτό που θες είναι να φλερτάρεις μαζί της και παράλληλα να διατηρήσεις την αυτοκυριαρχία σου ώστε η μεταξύ σας σχέση να μην καταλήξει σε ένα πλαίσιο αφεντικό και υπηρέτης.

Έχε λοιπόν το νου σου για παράλογες ή υπερβολικά συχνές απαιτήσεις από την πλευρά της γυναίκας με την οποία φλερτάρεις και να θυμάσαι πως, ακριβώς επειδή η μη λεκτική επικοινωνία είναι το παν, να της απαντάς με ένα χαμογελαστό και παιχνιδιάρικο ύφος.

Αν είσαι πολύ σοβαρός όταν της μιλάς, τότε δεν έχει σημασία τι της λες. Το μήνυμα που περνάς είναι πως έχεις αναστατωθεί συναισθηματικά και αυτό σου αφαιρεί πόντους.

Πάντα λοιπόν να αντιδράς με χαμόγελο και από τη στιγμή που οι όροι που θέτεις ταιριάζουν στην περίσταση, τότε θα ξεπερνάς αυτού του είδους τα τεστ με άνεση και επιτυχία.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Antonis

Ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες κάτι να αλλάξει, πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ ο ίδιος, ο Αντώνης έχει πάθος με την επιστήμη της ψυχολογίας και την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αγαπά να βοηθάει τους ανθρώπους στην πορεία τους να βελτιωθούν, όπως και να ανακαλύπτουν τον ελκυστικό εαυτό τους ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις με το άλλο φύλο.


Το Netflix του Φλερτ

Η Δικτυακή Πλατφόρμα Εκμάθησης ξεκίνησε!
x