Το Men's Bible στη LIFO! - Men's Bible

Το Men’s Bible στη LIFO!

Το Men's Bible στη LIFO!

Η LIFO φιλοξενεί το Men’s Bible, μέσα από συνέντευξη του Head Coach μας, Γιώργου.

Ο δημοσιογράφος της LIFO, Δημήτρης Κυριαζής, έθεσε στο Γιώργο μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα γύρω από το φλερτ, τις σχέσεις ανδρών – γυναικών, τους ρόλους των δύο φύλων, τις προσδοκίες της σύγχρονης γυναίκας, το φλερτ στο γραφείο αλλά και μέσω internet.

Το αποτέλεσμα; Μια πολύ δυνατή συνέντευξη που λύνει απορίες και δείχνει με ακρίβεια τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το φλερτ μέσω των υπηρεσιών μας.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη:

— Δεν έχουμε περάσει πια σε μια εποχή που δεν απαιτείται από τον άνδρα να ξεκινήσει την επαφή;

Είναι αλήθεια πως έχουν αλλάξει οι δυναμικές και στη ζωή και στις σχέσεις. Και είναι πολύ ωραίο αυτό. Όμως ακόμα και αν υπάρχουν περιπτώσεις που η γυναίκα κάνει το πρώτο βήμα, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών αναμένει, όπως είθισται, να πάρει την πρωτοβουλία ο άντρας, δείχνοντας αποφασιστικότητα. Θέλει τον άντρα να είναι Άντρας με Α κεφαλαίο. Άσε πάντως που και να σε προσεγγίσει η γυναίκα πρώτη, πρέπει και πάλι η επικοινωνία να πάει καλά και να δείξεις στοιχεία του χαρακτήρα σου που θα της φανούν ελκυστικά.  

— Με την έκρηξη των social media τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να φλερτάρουμε «άγρια» μέσω μηνυμάτων και από κοντά να μην μπορούμε να αρθρώσουμε λέξη. Είναι αλήθεια και πώς το εξηγείτε αυτό;

Ναι, είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Είναι κάπως σαν να κρυβόμαστε όλοι πια πίσω από μια οθόνη και μια ψηφιακή περσόνα που έχουμε δημιουργήσει. Επίσης, πια, το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας είναι γραπτό και αυτό επηρεάζει και το φλερτ. Και το εξηγώ: Για να φλερτάρεις στην πραγματική ζωή, χρειάζεται να προσεγγίσεις μία άγνωστη κοπέλα, να ξεκινήσεις μία συζήτηση, να είσαι άνετος, χαλαρός και ελκυστικός. Και για να γίνει όλο αυτό χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση και επικοινωνιακή άνεση.

Αν λοιπόν δεν έχεις αυτή την άνεση στην επικοινωνία, αλλά και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, τότε δημιουργείται ο λεγόμενος φόβος απόρριψης αλλά και το «δεν θα ξέρω τι να πω». Γιατί μπορεί στην θεωρία να φαίνεται απλό, αλλά όταν έχεις την κοινωνική πίεση του «πλησιάζω μια άγνωστη και οι γύρω με κοιτάνε», όλα αλλάζουν. 

— Αν θα μπορούσαμε να σταχυολογήσουμε μερικούς βασικούς κανόνες στο φλερτ, ποιοι θα ήταν αυτοί;

Είναι πάρα πολλοί. Όμως κάποιες βασικές αρχές που δουλεύουμε με τους μαθητές μας, είναι:

1. Έχε υπομονή και επιμονή, κάθε μέρα βελτιώνεσαι,
2. Να είσαι άνετος και χαλαρός και όχι βιαστικός και απελπισμένος,
3. Δείξε στοιχεία τις προσώπικότητάς σου και να είσαι ο εαυτός σου
4. Φανέρωσε τις προθέσεις σου με ωραίο τρόπο. Όλα αυτά φυσικά δείχνουμε πως γίνονται στην πράξη.
Και κυριότερο απ’ όλα: Το φλερτ είναι το πιο όμορφο παιχνίδι και για τα δύο φύλα, απόλαυσέ το!

Φλερτ στον εργασιακό χώρο. Το αγγίζουμε ή είναι καλύτερα να το βάζουμε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας;

Κάθε φορά που έρχεται κάποιος άντρας και μου λέει ότι του αρέσει πολύ μια κοπέλα στη δουλειά και την «θέλει» οπωσδήποτε, το πρώτο που καταλαβαίνω είναι ότι έχει έλλειψη επιλογών στη ζωή του.

Ότι δυσκολεύεται να γνωρίσει άλλες κοπέλες, με αποτέλεσμα να θεωρεί τη συγκεκριμένη πιο «προσβάσιμη» επειδή τη βλέπει κάθε μέρα. Όμως η συνάδελφος θα είναι εκεί για πολύ καιρό εκεί και αν τα πράγματα πάνε στραβά, μπορεί να καταστρέψει την εικόνα του στη δουλειά ή να πλήξει την καριέρα του.

Αντίθετα, υπάρχουν τόσες πολλές αξιόλογες και ωραίες κοπέλες εκεί έξω τις οποίες μπορεί να γνωρίσει, οπότε γιατί τόσο κόλλημα με τη συνάδελφο; Άρα για εμένα, η λύση είναι να βελτιωθεί πρώτα συνολικά στο φλερτ και να γνωρίσει αρκετές γυναίκες για να καταλάβει τι τον ενδιαφέρει. Και αν τελικά όντως του αρέσει η συνάδελφος, τότε ας φλερτάρει και μαζί της. Κάτι που έχουν κάνει άλλωστε αρκετοί μαθητές μας με επιτυχία.

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρη την συνέντευξη εδώ!

Ευχαριστούμε θερμά το Δημήτρη Κυριαζή για την καταπληκτική συνέντευξη, όπως και τη LIFO για τη φιλοξενία!