Μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν ασχολούνται μαζί σου - Men's Bible

Μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν ασχολούνται μαζί σου

Μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν ασχολούνται μαζί σου

Οι σχέσεις (είτε χαλαρές, είτε αποκλειστικές, είτε βραχυχρόνιες, είτε μακροχρόνιες) είναι άσκηση που γίνεται από κοινού. Απαιτούν να συμμετέχουν και οι δύο και να βάζουν από κοινού γνήσιο ενδιαφέρον και προσπάθεια.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλοί πολλές φορές καταλήγουμε να κάνουμε οι ίδιοι όλη την προσπάθεια, συχνά χωρίς να παίρνουμε κάτι πίσω από κανέναν άλλο.

Φέρε στο νου τις φορές που βρέθηκες να «κυνηγάς» κάποια και προσπαθούσες να την «πείσεις» να βγείτε. Ή εκείνη την κοπέλα που συμφωνούσε να βγείτε αλλά όλο κάτι της συνέβαινε και ακύρωνε κι εσύ της έστελνες προτάσεις ξανά και ξανά.

Αν έχεις ζήσει κάτι από αυτά στη ζωή σου, τότε ξέρεις πόσο απογοητευτικό και πικρό είναι. Θα ήταν ίσως διαφορετικά αν δεν σου απαντούσε ποτέ, τουλάχιστον αυτό θα ήταν ένα ξεκάθαρο σημάδι.

Κι αυτό δεν είναι κάτι που περιορίζεται στις ερωτικές σχέσεις, πολλοί το αντιμετωπίζουν και σε φιλίες, όπου ένας κάνει όλη την δουλειά και οι άλλοι απλά παρακολουθούν ή κάνουν το απολύτως μίνιμουμ.

Υπάρχει μια σειρά από λόγους που οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Μερικοί το παίζουν απλά «δύσκολοι» δημιουργώντας ψεύτικα εμπόδια προκειμένου να σε κρατούν κοντά. Άλλοι αρέσκονται στο να έχουν «θαυμαστές» να τους περιτριγυρίζουν. Άλλοι θέλουν να έχουν ανοικτές όλες τις πιθανότητες και να μην κλείνουν πόρτες. Και τέλος υπάρχουν και αυτοί που ντρέπονται να πουν ότι δεν θέλουν.

Το πρόβλημα με όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως κανένας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει καλό / καλή σύντροφο. Γιατί πρόκειται για ανθρώπους που δίνουν ψεύτικες ελπίδες ή ακόμα τις ενθαρρύνουν κιόλας, αλλά ποτέ δεν επενδύουν στη σχέση με τρόπο που να έχει νόημα.

Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με το φύλο, είναι θέμα ανθρώπου και προσωπικότητας. Ενώ φυσικά υπάρχουν πολλές τέτοιου είδους «τεχνικές» που συνιστούν σε άντρες και γυναίκες να κρατούν τους άλλους μια στην ψύχρα και μια στη ζέστη.

Ο λόγος που αυτές οι τεχνικές λειτουργούν αρχικά είναι γιατί εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειες των άλλων. Στηρίζονται στο να κάνουν το άλλο μέρος να μην θέλει να χάσει την επαφή και την επένδυση που έχει κάνει, ειδικά αν νιώθει ότι δεν έχει άλλες προσωπικές επιλογές.

Τι μπορείς να κάνεις;

Ο μόνος τρόπος να κερδίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μην παίξεις το παιχνίδι. Μόνο έτσι θα έχεις την ψυχική σου ηρεμία. Γιατί πρόκειται για μια προβληματική συμπεριφορά που απαιτεί δύο άτομα για να εξελιχθεί.

Κι ο μόνος τρόπος για να σπάσεις τον κύκλο είναι να αρνηθείς να παίξεις και να ακολουθήσεις σε αυτή τη διαδικασία. Κι απλά να φύγεις. Όχι να «απειλήσεις να φύγεις», ή να ζητήσεις «να μιλήσετε». Αλλά να αποδεχτείς ότι πρόκειται για μια νεκρή κατάσταση που δεν θα ζωντανέψει ποτέ όσο κι αν προσπαθήσεις και δεν υπάρχει επίπεδο προσπάθειας που θα γυρίσει την κατάσταση.

Θες βοήθεια για να έχεις μια σχέση με νόημα και ποιότητα; Οι Coach μας είναι εδώ για να βοηθήσουν.

Να ποια είναι η αλήθεια:

Οι άνθρωποι που παίζουν παιχνίδια σαν αυτό δεν πρόκειται να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια απλά και μόνο επειδή το ζήτησες. Ακόμα κι αν αποφασίσουν ότι είναι «έτοιμοι» και ότι θέλουν να είναι μαζί σου, αυτή η σχέση θα είναι γεμάτη εντάσεις, ανταγωνισμούς και αγώνα για κυριαρχία.

Τα πάντα θα είναι με τους όρους τους. Οι ανησυχίες σου, οι ανάγκες σου και τα θέλω σου θα είναι όλα δευτερεύοντα. Κι ο μόνος τρόπος να νικήσεις είναι εξαρχής να μην παίξεις.

Αυτός είναι κι ο λόγος που το πιο δυνατό χαρακτηριστικό σου είναι το να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αγαπάς και τους άλλους, δεν λέω, αλλά να αγαπάς και τον εαυτό σου. Οτιδήποτε άλλο, δημιουργεί σαθρά θεμέλια για σχέση.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην αφήνεις τους άλλους να σε χειριστούν, σου δίνει δύναμη. Σημαίνει ότι δεν σε πειράζει να είσαι single, από το να σε άγουν και να σε φέρουν κατά τις επιθυμίες τους. Και εξίσου σημαντικό: σημαίνει ότι δεν θα κάνεις το ίδιο λάθος στο μέλλον.

Το να μην ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν ασχολούνται μαζί σου σημαίνει ότι κάνεις φλερτ με σκοπό. Δεν αφήνεις τις σχέσεις να «τύχουν», αλλά κάνεις συγκεκριμένη προσπάθεια να βρεις και να χτίσεις τη σχέση που θέλεις με κάποια που θέλει κι εκείνη να χτίσει κάτι μαζί σου, αντί απλά να θέλει να σε έχει «τριγύρω».

Και για να είμαστε δίκαιοι: Ορισμένες φορές θα συναντήσεις υποψήφιες συντρόφους που δεν συνειδητοποιούν ότι το κάνουν ή που δεν το κάνουν από κακία, αλλά από βαθύτερες ψυχικές ανάγκες.

Όμως αυτό δεν έχει σημασία. Το να αρνηθείς να παίξεις τους στερεί το κίνητρο. Κι αν πραγματικά θέλουν σχέση, πρέπει να αφήσουν τα χαζά παιχνίδια και να ζητήσουν πραγματικά αυτό που θέλουν.

Το να κάνουμε το φλερτ και τις σχέσεις καλύτερα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται εσωτερική δύναμη, διάθεση να αντιμετωπίσεις απόρριψη, και επιθυμία να ζητήσεις για αυτό που χρειάζεσαι.

Κι αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά είναι κι αυτό που οδηγεί σε πιο ξεκάθαρες, πλήρεις και καλές σχέσεις.

Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Απλά ότι θα αξίζει τον κόπο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!