Πως να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου σε 3 βήματα - Men's Bible

Πως να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου σε 3 βήματα

Γνωρίζεις τι θέλεις σε μία Σχέση;, Πως να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου σε 3 βήματα

Πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από κακή σχέση σε κακή σχέση και νιώθουν διαρκώς άτυχοι όσoν αφορά την ερωτική τους ζωή. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Χρειάζεται κάθε φορά να χωρίζουν ή μπορούν να κάνουν καλύτερη τη σχέση τους;

Η αλήθεια είναι πως το να κάνεις ποιοτικές και υγιείς σχέσεις απαιτεί δουλειά και προσπάθεια και από τους δυο. Δεν αρκεί να βρεις μία σύντροφο με την οποία να έχετε χημεία και παρόμοιους στόχους.

Χρειάζεται να αναπτύξετε και ένα σύστημα επικοινωνίας και μια δυναμική μέσα στη σχέση που να σας επιτρέπουν να συνεργάζεστε και να συνεννοείστε αποτελεσματικά.

Πολλές φορές, όταν κάποιος βλέπει ότι κάνει διαρκώς σχέσεις γεμάτες δράμα και απογοήτευση νιώθει ότι διαλέγει διαρκώς τους λάθος συντρόφους.

Όμως αν σκαλίσει τα πράγματα λίγο παραπάνω και εξετάσει τα γεγονότα και τις συμπεριφορές με έναν πιο ψυχρό και λογικό τρόπο, μπορεί να διαπιστώσει πως και ο ίδιος επικοινώνησε με λάθος τρόπο τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Συνέβαλε κι αυτός με τον τρόπο του στο δράμα της σχέσης και δεν βοήθησε να διαμορφωθεί ένα κλίμα κατανόησης και συνεργασίας.

Και αυτό είναι και το βασικό ζήτημα. Οι υγιείς και ποιοτικές σχέσεις είναι, πάνω απ’ όλα, χτισμένες στην εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου (ή την επόμενη σχέση σου);

Επικοινώνησε τις προσδοκίες σου για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου

Ένα μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις που χαρακτηρίζονται από έντονο δράμα είναι πως οι σύντροφοι διαμορφώνουν από μόνοι τους προσδοκίες στο μυαλό τους για το πως πρέπει να είναι η σχέση και το πως πρέπει να φέρεται ο σύντροφος τους.

Προσδοκίες τις οποίες όμως κρατούν μέσα τους και δεν επικοινωνούν προς τα έξω. Τουλάχιστον όχι με έναν σαφή και αποτελεσματικό τρόπο.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν δύο σύντροφοι έχουν διαμορφώσει διαφορετικές προσδοκίες ο ένας για τον άλλο; Το πιθανότερο είναι πως θα απογοητευτούν και θα καταλήξουν θυμωμένοι με τον/την σύντροφο τους.

Στις ποιοτικές και υγιείς σχέσεις και οι δύο σύντροφοι μιλούν ανοιχτά και επικοινωνούν τις προσδοκίες τους και το τί θέλουν από τον άλλο και από τη σχέση. Έπειτα προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος και τρόπο να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές.

Από τη στιγμή που συμβεί αυτό περιμένουν ο ένας απ’ τον άλλο να μείνει πιστός στη συμφωνία που έχουν κάνει.

Είναι σημαντικό λοιπόν να είσαι σαφής και να μιλάς με ακρίβεια για αυτά που θέλεις και που περιμένεις από τη σύντροφο σου και από τη σχέση σας.

Και είναι σημαντικό να το κάνεις ώστε να ξέρει και η σύντροφος σου ποιες είναι οι προσδοκίες σου και να μη μαντεύει, αλλά και για να της δώσεις την ευκαιρία να κάνει κι εκείνη το ίδιο αν κι εκείνη δυσκολεύεται να μιλήσει ανοιχτά και με σαφήνεια.Ισορροπημένος Άντρας: 10 Πράγματα που κάνει όταν βρίσκεται σε μία Σχέση, Πως να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου σε 3 βήματα

Ανάλαβε την ευθύνη για τα συναισθήματα και τις πράξεις σου

Μια άλλη κλασική συμπεριφορά που οδηγεί μια σχέση στο γκρεμό είναι το να ρίχνει ο ένας σύντροφος προς τον άλλο την ευθύνη για τα συναισθήματα και τις πράξεις του.

Αν η κοπέλα σου κανόνισε να βγει με τις φίλες της και εσύ απ’ τη ζήλια σου της στέλνεις συνεχώς μηνύματα και θυμώνεις μαζί της που καθυστέρησε να σου απαντήσει, τότε προσπαθείς να της ρίξεις ευθύνη για τα δικά σου συναισθήματα και τις πράξεις σου.

Στις σχέσεις θα υπάρξουν φορές που θα θυμώσουμε, θα στεναχωρηθούμε, θα απογοητευτούμε απ’ τον σύντροφο μας εξ’ αιτίας κάποιων δικών μας φόβων, ανασφαλειών κλπ.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζεις ότι δε φταίει η σύντροφος σου και να μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη για τα συναισθήματα αυτά. Διαφορετικά θα σε οδηγήσουν σε συμπεριφορές που σαμποτάρουν την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφο σου.

Θέσε τα όρια σου όπου και όταν χρειάζεται

Ένα ρητό λέει πως μπορείς να καταλάβεις αν ένα ζευγάρι θα παραμείνει αρκετό καιρό μαζί και αν θα είναι ευτυχισμένο, απλώς παρατηρώντας το πως τσακώνεται.

Και η αλήθεια είναι πως οι τσακωμοί είναι σημαντικοί. Αν ένα ζευγάρι δεν τσακώνεται καθόλου, αυτό μάλλον σημαίνει ότι οι σύντροφοι δεν εκφράζουν τα παράπονα και τις επιθυμίες τους και αργά ή γρήγορα θα απογοητευτούν και θα ξεσπάσουν.

Αν πάλι το ζευγάρι τσακώνεται συχνά και με έντονο τρόπο, τότε οι σύντροφοι δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τα συναισθήματα τους αλλά κατηγορούν διαρκώς ο ένας τον άλλο.

Για μια υγιή και ποιοτική σχέση χρειάζεται η χρυσή τομή. Πρέπει να μπορείτε να διαφωνήσετε με τη σύντροφο σου, όποτε και όταν χρειάζεται με ήρεμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να μπορείτε να βάζετε και να επικοινωνείτε σωστά τα όρια σας.

Τι σημαίνει όμως το« βάζω τα όρια μου»;

Πως «δείχνουν» ακριβώς τα όρια;

Σίγουρα δε σημαίνει ότι φωνάζω θυμωμένα. «Βάζω όρια» σημαίνει ότι επικοινωνώ με σαφήνεια και ακρίβεια τί ακριβώς με ενοχλεί και τί ακριβώς κάτι η άλλη πλευρά που ξεπερνάει τα όρια αυτά.

Αν για παράδειγμα σε ενοχλεί πολύ ο καπνός και η κοπέλα σου καπνίζει όλη την ώρα μέσα στο δωμάτιο που κοιμάστε κι εσύ δεν μπορείς να κοιμηθείς, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να θέσεις ένα όριο.

Τα όρια είναι σημαντικά γιατί μας βοηθούν να διαπραγματευτούμε μέσα στη σχέση. Μπορεί η κοπέλα σου να μη θέλει να σταματήσει το κάπνισμα, γιατί το θέλει, νιώθει ότι το έχει ανάγκη και γενικά δεν είναι πρόθυμη να μπει στη διαδικασία να το σταματήσει.

Όμως για να μπορέσετε να συνυπάρξετε, θα πρέπει να διαπραγματευτείτε και να ορίσετε κάποια πράγματα διαφορετικά θα νιώθεις ότι εσύ είσαι αυτός που διαρκώς υποχωρεί και θα καταλήξεις απογοητευμένος και θυμωμένος μέσα στη σχέση.

Θες να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!