4 Πεποιθήσεις που οδηγούν στην Επιτυχία - Men's Bible

4 Πεποιθήσεις που οδηγούν στην Επιτυχία

6 τρόποι για να δείχνεις πιο Νέος, Μάθε πως να Βελτιώσεις την Εμφάνιση σου με 3 απλούς τρόπους, 4 Πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία

Οι πεποιθήσεις μας, δηλαδή το τί πιστεύουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο και το πως ερμηνεύουμε τα γεγονότα γύρω μας, αποτελούν τον εναρκτήριο κρίκο στην αλυσίδα της επιτυχίας.

Η κατάλληλη νοοτροπία μπορεί να μας ωθήσει να γίνουμε περισσότερο ενεργοί και δραστήριοι με τους στόχους μας και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα όποια εμπόδια βρεθούν στο δρόμο μας.

Σε αντίθεση με αυτό που ίσως περιμένουν πολλοί, οι πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία δεν βασίζονται τόσο στην αόριστη ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και στα ευχολόγια.

Αντίθετα, αυτό που κάνουν είναι να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Να διατηρούμε την πίστη μας στον εαυτό μας ενώ παράλληλα να αναγνωρίζουμε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

#1 Δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή

Πολύς κόσμος περιμένει την «σωστή – ιδανική – στιγμή» για να επιδιώξει στόχους και αλλαγές – να φτιάξει τη δουλειά του, να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής, να συγκατοικήσει με την κοπέλα του, να μεταναστεύσει κλπ.

Όμως δεν υπάρχει η «σωστή» στιγμή για να κάνεις κάτι.

Αυτό που υπάρχει είναι φόβος για αλλαγή και η τάση για αδράνεια. Αν λοιπόν περιμένεις διαρκώς να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες για να επιδιώξεις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου, είναι σίγουρο ότι θα περιμένεις για πολύ καιρό.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να υιοθετήσεις τη νοοτροπία πως δεν υπάρχει ιδανική στιγμή και πως πολλές φορές είναι καλύτερο να προχωρήσεις σε αλλαγές και έπειτα να δεις τί ανάγκες θα προκύψουν και πως θα μπορέσεις να τις καλύψεις.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να δρας απερίσκεπτα και να παίρνεις αποφάσεις βιαστικά, αλλά να μην περιμένεις το ιδανικό και το τέλειο για να ξεκινήσεις να κάνεις τι αλλαγές που επιθυμείς στη ζωή σου.Τίποτα δεν είναι μάταιο! Βρες Νόημα στη Ζωή σου, 4 Πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία

#2 Θα αποτύχεις και αυτό είναι οκ

Αν προσπαθείς να πετύχεις έναν φιλόδοξο στόχο, το ότι θα αποτύχεις είναι το μόνο σίγουρο. Ευτυχώς όμως αυτό είναι καλό για εσένα.

Γιατί; Γιατί η αποτυχία και η κάθε αποτυχία σου δίνει μια ευκαιρία να αλλάξεις κάτι και να προσπαθήσεις ξανά για να πετύχει τον στόχο σου με λιγο διαφορετικό τρόπο.

Η αποτυχία σου υποδεικνύει τα λάθη σου και σε βοηθάει να τα διορθώσεις και να ανακαλύψεις έναν καλύτερο τρόπο να κάνεις τα πράγματα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να βλέπεις την αποτυχία ως κάτι θετικό.

Δεν είναι ένα κακό πράγμα που θα έπρεπε να σε φοβίζει. Η αποτυχία είναι μια ευκαιρία μάθησης και τίποτα παραπάνω. Αν οι άνθρωποι σταματούσαν να ακολουθούν τον στόχο τους μετά από την πρώτη αποτυχία τους, τότε δεν θα υπήρχαν επιτυχημένοι άνθρωποι.

Κάθε φορά που κάνεις κάποιο λάθος και αποτυγχάνεις ρώτα τον εαυτό σου: «Γιατί δεν πέτυχε και τι καλύτερο μπορώ να κάνω την επόμενη φορά;».

Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές αναλόγως τον στόχο σου, αλλά αν υποχρεώσεις τον εαυτό σου να προχωράει συνεχώς, τότε θα βελτιωθείς έχοντας σαν μόνη επιλογή την επιτυχία. Ο συνεχής αγώνας πάντα νικά.

#3 Επειδή κάνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι πετυχαίνεις και κάτι

Το να κάνεις κάτι για τους στόχους σου είναι πολύ καλύτερο απ’ το να μην κάνεις τίποτα.

Όμως το γεγονός ότι κοπιάζεις και απασχολείσαι με κάτι δε σημαίνει απαραίτητα και ότι σημειώνεις πρόοδο.

Αν δε μαθαίνεις απ’ τα λάθη σου, αν απλά κάνεις τα ίδια και τα ίδια, τότε απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Είναι σημαντικό να είσαι δραστήριος αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να απασχολείσαι με πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά.

Και αυτό σημαίνει ότι η επιτυχία απαιτεί να βάζεις σωστές προτεραιότητες. Δεν μπορείς να ασχολείσαι με όλα ειδικά μάλιστα αν προσπαθείς να τα κάνεις ταυτόχρονα.

Διαφορετικά καθήκοντα απαιτούν διαφορετική στάση, οπότε συγκεντρώσου κάνοντας ένα πράγμα τη φορά. Το να είσαι απασχολημένος δεν σημαίνει ότι κάνεις και κάτι χρήσιμο (πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι κάνεις πολλά πράγματα λάθος).

#4 Η ζωή σου είναι δική σου ευθύνη

Ίσως η σημαντικότερη απ’ όλες τις πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία είναι αυτή που λέει πως είναι δική σου δουλειά να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τη ζωή σου και να επιδιώξεις τους στόχους σου.

Αν περιμένεις μόνιμα τους άλλους να μπουν ξαφνικά στη ζωή σου και ως άλλοι υπερήρωες να λύσουν μαγικά τα προβλήματα σου το σίγουρο είναι πως θα περιμένεις για καιρό.

Δε θέλω να δημιουργήσω την εικόνα ενός κόσμου στον οποίο ο καθένας δρα αποκλειστικά εγωιστικά και ενδιαφέρεται μονάχα για τον εαυτό του.

Δεν το πιστεύω αυτό. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα να λύσει και πως αν δεν ενδιαφερθείς εσύ να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, γιατί να ενδιαφερθούν οι άλλοι;

Όλα ξεκινούν από εσένα. Εσύ έχεις τον έλεγχο στη ζωή σου. Εσύ παίρνεις αποφάσεις και κάνεις επιλογές.

Οπότε είναι για το δικό σου καλό να πάρεις την προσωπική ευθύνη για την ζωή σου. Όταν το κάνεις αυτό, θα ανακαλύψεις ότι είσαι πιο δυνατός από όσο πίστευες και ότι μπορείς να κατευθύνεις τη ζωή σου εκεί που επιθυμείς. Και αυτή είναι μια από τις πιο δυνατές πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!