Τιμιότητα και Ξεκάθαρη Επικοινωνία: Κάνε το Φλερτ εύκολο - Men's Bible

Τιμιότητα και Ξεκάθαρη Επικοινωνία: Κάνε το Φλερτ εύκολο

Τιμιότητα και Ξεκάθαρη Επικοινωνία: Κάνε το Φλερτ εύκολο

Να ένα δίδαγμα που θα έπρεπε όλοι να μαθαίνουμε από το νηπιαγωγείο: να λες αυτό που εννοείς και να εννοείς αυτό που λες. Με απλή και ξεκάθαρη επικοινωνία.

Η κακή επικοινωνία και οι παρανοήσεις είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στο φλερτ και τα ραντεβού. Όλοι μέσα μας θεωρούμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και ότι παίζουμε με τους ίδιους κανόνες.

Είναι πολύ εύκολο να νομίσουμε ότι η κατανόησή μας για τους κανόνες και τις λέξεις είναι όχι μόνο η σωστή, αλλά ότι είναι και παγκόσμια.

Για παράδειγμα, βγήκατε τρία ωραία ραντεβού. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζετε να βγαίνετε ραντεβού και με άλλους / άλλες ή όχι; Εσύ μπορεί να θεωρείς πως όχι, κι εκείνη πως ναι (ή τούμπαλιν). Όχι επειδή κάποιος από τους δύο ξεγελάει τον άλλο, αλλά επειδή το βλέπετε από διαφορετικές οπτικές και θεωρείτε ότι και το άλλο μέρος το βλέπει παρόμοια.

Όμως αν δεν ειπωθεί σαφώς, δεν υπάρχει παραβίαση κάποιας συμφωνίας, ούτε λόγος να δυσανασχετήσεις.

Για αυτό λέμε λοιπόν ότι είναι καλό να υπάρχει ξεκάθαρη επικοινωνία.

Δεν είναι όμως όλοι έτσι…

Ωστόσο εδώ αξίζει να επισημαίνουμε ότι για κάθε αθώα παρανόηση, υπάρχει και κόσμος που επί τούτου είναι ασαφής ή χρησιμοποιεί παραπλανητική γλώσσα. Πολλοί είναι αυτοί που επιδιώκουν να κάνουν τους άλλους να πιστέψουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι να τους περάσουν. Αλλά μετά, αν τυχόν αποκαλυφθούν, θα σου πουν «ναι, αλλά εγώ δεν είχα πει ακριβώς αυτό».

Να όμως πως έχει η κατάσταση: δεν έχει σημασία αν τυπικά έχεις δίκιο, γιατί δεν το είπες μεν, αλλά απλά υπονόησες αυτό που ήθελες να περάσεις. Μπορεί τυπικά να έχεις δίκιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πλήγωσες το άλλο μέρος.

Αν λοιπόν θες το φλερτ και τα ραντεβού σου να γίνουν πιο εύκολα, τότε χρειάζεται να εστιάσεις στην άμεση και ξεκάθαρη επικοινωνία.

Στην πράξη αυτό σημαίνει να λες αυτό που πραγματικά εννοείς με έναν ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο, αντί να μιλάς γύρω –γύρω από αυτό ή να χρησιμοποιείς περιγραφική αλλά παραπλανητική γλώσσα.

Αν συμφωνείς σε κάτι, αλλά με πλάγιο τρόπο χωρίς να αναφέρεις κάτι σαν «ναι», «συμφωνώ», «ας το κάνουμε» ή κάτι εξίσου ξεκάθαρο, διατρέχεις το ρίσκο να μην γίνεις κατανοητός. Μην υποθέτεις ότι οι ιδιωματισμοί που χρησιμοποιείς ή οι αγαπημένες σου φράσεις ερμηνεύονται τόσο εύκολα από τους άλλους όσο θα ήθελες. Οι περισσότεροι περιμένουν να ακούσουν ξεκάθαρα τι εννοείς.

Θες να μάθεις τα πάντα για το πώς να φλερτάρεις με ειλικρίνεια και σεβασμό; Δες εδώ αναλυτικά

Ξεκάθαρη επικοινωνία και από τους δύο

Παρομοίως, χρειάζεται να ζητήσεις διευκρινήσεις ή πιο ξεκάθαρες κουβέντες αν δεν καταλαβαίνεις κάτι. Αν δεν είσαι σίγουρος τι εννοεί ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, χρειάζεται να νιώσεις αρκετά άνετα για να ρωτήσεις «τι εννοείς με αυτό;» ή «τι σημαίνει αυτό;».

Κι αν δεν είναι διατεθειμένοι να διευκρινίσουν ή να δώσουν σαφή απάντηση, τότε ας είσαι έτοιμος να φύγεις. Κάποιος που αποφεύγει τις ξεκάθαρες ερωτήσεις ή δεν δίνει άμεσες απαντήσεις, δείχνει ότι έχει λόγους να προτιμάει τη σύγχυση από την διαύγεια κι αυτό είναι σίγουρο ότι δεν είναι προς όφελός σου.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πρόθυμος να κάνεις ερωτήσεις που κατανοείς ότι μπορεί το αποτέλεσμά τους να είναι να μην τους ξαναδείς ποτέ.

Έχω δουλέψει με πολλούς ανθρώπους που απέφευγαν να κάνουν σημαντικές ερωτήσεις στην κοπέλα / ραντεβού τους γιατί γνώριζαν ότι δεν θα τους άρεσε αυτό που θα άκουγαν. Όμως έτσι έδιναν προτεραιότητα στο να αποφύγουν το προσωρινά άβολο του πράγματος και όχι στην ουσία, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταλήγουν σε απαίσιες σχέσεις.

Αν φοβάσαι να ρωτήσεις, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι κατάλληλος άνθρωπος για εσένα.

Δυστυχώς, αυτό επίσης σημαίνει ότι είναι δύσκολο να αιτιολογήσεις το να αναστατώνεσαι για κάτι που μπορούσες εξαρχής να είχες αποφύγει.

Ο τρόπος λοιπόν να κάνεις πιο εύκολο το φλερτ είναι να έχεις τη συμπεριφορά που θέλεις να έχουν και οι άλλοι απέναντί σου. Να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θέτεις τις προθέσεις σου και τις ανάγκες σου με αμεσότητα και σεβασμό. Όχι να τις υπονοείς, να τις θέτεις. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου. Αν φοβάσαι να πεις αυτό που θες ή χρειάζεσαι, τότε ποτέ δεν θα το πάρεις.

Έχοντας πει τα παραπάνω, είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να αποτρέψεις τους ανθρώπους από το να ακούν αυτό που θέλουν οι ίδιοι να ακούσουν ή να συμφωνούν με όσα είπες, αλλά να σκέφτονται από μέσα τους ότι θα σου αλλάξουν τη γνώμη αργότερα.

Έχω υπάρξει κι εγώ και στις δύο μεριές της εξίσωσης σε διαφορετικές περιπτώσεις και μπορώ να σου πω ότι ποτέ δεν τελειώνει καλά.

Παρομοίως, δεν μπορείς να σταματήσεις τους ανθρώπους να προσπαθούν να προσπεράσουν αυτό που είπες, όσο ξεκάθαρα κι απλά κι αν το είπες. Αλλά δεν χρειάζεται και να τους κάνεις το χατίρι.

Εσύ ξέρεις ότι φέρθηκες με σεβασμό και απλότητα και ότι σου αξίζει κι εσένα το ίδιο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!