Μήπως η σχέση σου έχει χάσει το πάθος της; - Men's Bible

Μήπως η σχέση σου έχει χάσει το πάθος της;

Πως θα καταλάβεις ότι η Σχέση σου οδεύει προς το Τέλος της, Μήπως η σχέση σου έχει χάσει το πάθος της;

Θυμάσαι πόσο εύκολο είναι να ερωτευτείς; Πώς αισθάνθηκες όταν την πρωτοείδες και πώς ένοιωθες τις επόμενες ημέρες μέχρι να την ξαναδείς;

Την χαρά και τον αυθορμητισμό των πρώτων ημερών ή μηνών που όλα έμοιαζαν ρόδινα και εύκολα και που η ζωή έδειχνε να είναι στα καλύτερά της. Κάθε πρόκληση ήταν απλά ένα μικρό σαμαράκι που εύκολα το υπερπηδούσες γιατί τίποτα δεν θα σε σταματούσε από το να την δεις.

Και όσο συνεχίζατε να βγαίνετε, τόσο περισσότερα έκανες. Ντυνόσουν με τα καλύτερα ρούχα σου, καθάριζες το σπίτι σου κάθε μέρα, φρόντιζες τον εαυτό σου. Κανόνιζες εξόδους και διήμερα έκπληξη, δωράκια και κάπου εκεί ανοίχτηκες και λίγο παραπάνω συναισθηματικά.

Και όλα αυτά γιατί εκείνο το διάστημα, εκείνη ήταν το σημαντικότερα πράγμα για εσένα στον πλανήτη όλο.

Πως σου πάνε τα πράγματα τώρα; Αν είσαι σαν τα περισσότερα ζευγάρια εκεί έξω, τότε το πάθος μάλλον έχει μειωθεί (αν δεν έχει στερέψει τελείως), το ερωτικό ενδιαφέρον έχει χαλαρώσει και πλέον δεν επενδύεις τόσο χρόνο και ενέργεια όσο παλιά για να διατηρήσεις τη φλόγα ζωντανή.

Η βιολογία παίζει ρόλο

Για να λέμε όλες τις αλήθειες, η βιολογία παίζει ρόλο. Όσο κυνηγούσες την γυναίκα των ονείρων σου, οι ορμόνες σου οργίαζαν. Η χημεία του σώματός σου σε ωθούσε στα άκρα για να πετύχεις τον σκοπό σου και αυτό σε απογείωνε. Ο εγκέφαλος σου σεταρισμένος από τις χημικές αντιδράσεις του σώματός σου είχε έναν σκοπό μόνο και θα έκανε τα πάντα για να τον πετύχει.

Ήσουν εστιασμένος, αποφασισμένος και αυτό έκανε την αρσενική σου ενέργεια να εκπέμπεται σε κύματα τριγύρω σου και φυσικά σε έκανε ελκυστικό όχι μόνο σε αυτή που διεκδικούσες αλλά σε όλες τις γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ξεκινάς κάτι με κάποια, τότε είναι που θυμούνται και οι υπόλοιπες ότι είσαι ωραίος τύπος και σε θέλουν.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις πετύχεις τον στόχο σου, αλλάζεις από το «κυνήγι» σε μία κατάσταση ικανοποίησης και χαλάρωσης, που είναι λογικό να συμβεί γιατί θες να απολαύσεις τα κεκτημένα σου.

Προχωρώντας τον χρόνο μερικά χρόνια μπροστά, βρίσκεις τον εαυτό σου σε μία σχέση ή ακόμα και σε ένα γάμο.

Και μπορεί τα πράγματα να είναι καλά. Μένετε μαζί, έχετε κοινά πλάνα, ίσως και παιδιά, κανονίζετε διακοπές και κοινά μαθήματα γιόγκα. Έχετε και κοινές υποχρεώσεις και φαίνεται ότι όλα πάνε καλά αλλά δεν υπάρχει εκείνη η αρχική φλόγα. Εκείνη η σπίθα που έκανε το μάτι σου να γυαλίζει τον πρώτο καιρό.Πως να Ξαναζεστάνεις τη Σχέση σου, Μήπως η σχέση σου έχει χάσει το πάθος της;

Μήπως είστε πιο πολύ φίλοι παρά σύντροφοι;

Ή μήπως είστε συγκάτοικοι που τρέχετε μια επιχείρηση μαζί; Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η χημεία σε ένα ζευγάρι.

Ο χρόνος που περνάει και η συνήθεια είναι οι κυριότεροι παράγοντες που κάνουν ένα ζευγάρι να ξεχάσει πως είναι να είναι ζευγάρι. Το πάθος υποχωρεί σιγά σιγά δίνοντας χώρο στην ρουτίνα και την ασφάλεια της συνήθειας.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό;

Φυσικά η απάντηση είναι ναι. Κάθε ζευγάρι περνάει περιόδους που είναι στα πάνω του και περιόδους που είναι στα κάτω του. Όπως σε κάθε σχέση στη ζωή, ερωτική, φιλική, επαγγελματική υπάρχει μία περίοδος αναθεώρησης. Αν πιστεύεις ότι η σχέση σου δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, γελιέσαι.

Λόγω χρόνου και συνήθειας, «χτυπάμε πλατώ» στη σχέση. Αυτό σημαίνει ότι μετά από μία εξέλιξη πιάνουμε μία περίοδο σταθερότητας. Είναι καλό να συμβεί αυτό γιατί τότε χτίζεις τη σχέση σου. Δεν είναι καλό να παραμείνεις εκεί γιατί η σχέση σου θέλει εξέλιξη.

Για να γίνει σωστά αυτό, θα χρειαστεί να αναζωπυρώσεις το πάθος.

Ξεκίνα απλά, κάνοντας αυτά που έκανες παλιά. Οργάνωσε ένα ξαφνικό ταξίδι, κλείσε διακοπές έκπληξη, κλείσε τραπέζι σε ένα ωραίο μαγαζί για φαγητό και ποτό. Αν σας αρέσει το σινεμά, κανόνισε έναν μαραθώνιο ταινιών ή κάνε της έκπληξη με εισιτήρια στην αγαπημένη της ταινία. Κάνε μία αναδρομή στις πρώτες μέρες της σχέσης σας και κάνε τις ίδιες κινήσεις.

Όταν έρθει αυτή η ώρα της επαναδιαπραγμάτευσης, είναι η περίοδος που πρέπει να συζητήσεις με την κοπέλα σου τι είναι αυτό που θέλεις από την σχέση σας, πόσο καλά πάει και τι θέλεις να δεις διαφορετικά.

Σταμάτα να θεωρείς την κοπέλα και την σχέση σου ως δεδομένη λοιπόν και ξεκίνα να χτίζεις ξανά.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!