Μην Χάνεις τον Εαυτό σου στη Σχέση σου - Men's Bible

Μην Χάνεις τον Εαυτό σου στη Σχέση σου

Μην Χάνεις τον Εαυτό σου στη Σχέση σου

Όταν είσαι με κάποιον άνθρωπο καιρό, είναι λογικό όταν χωρίσεις να πονάς και να καταρρέεις. Και όταν το παθαίνουμε αυτό, ο βασικός λόγος που συμβαίνει είναι ότι συχνά χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στον ενθουσιασμό του ότι είμαστε ζευγάρι. Γίνεται κεντρικό μέρος της ταυτότητάς μας. Χάνουμε την ατομικότητά μας.

Ίσως αυτό το έχεις δει και στους φίλους σου. Ή ίσως το έχεις κάνει κι ο ίδιος. Ξεκινάς μια νέα σχέση και γίνεσαι με την κοπέλα σου το ένα και το αυτό. Λες και είστε σιαμαία δίδυμα.

Και χάνεσαι από όλους. Μόνο αφότου χωρίσεις και θες να ξεπεράσεις τον χωρισμό, αρχίζεις να βλέπεις κι άλλος ανθρώπους. Ολόκληρη η ζωή σου απορροφάται από την σχέση και αυτό είναι κάτι που μέσα σου το επιθυμείς βαθιά.

Όταν όμως η σχέση για τον ένα ή τον άλλο λόγο τελειώσει, τότε καταρρέεις. Καταστρέφεται ο κόσμος σου. Και σου παίρνει πολύ καιρό να πατήσεις ξανά στα πόδια σου, γιατί χωρίς να είσαι το μισό μιας σχέσης, τότε τι στο καλό είσαι;

Και ενώ είναι αλήθεια ότι, ως ζευγάρι, είμαστε μέρος ενός συνόλου, είμαστε όμως και άτομα ξεχωριστά επίσης. Αλλά όταν αμελούμε αυτή την ατομικότητα, αυξάνουμε τις πιθανότητες να καταρρεύσουμε μετά από έναν χωρισμό.

Θες βοήθεια με τη σχέση σου; Οι Coach μας είναι εδώ για σένα!

Γιατί χάνεις τον εαυτό σου;

Όταν κάνεις τη σχέση σου κεντρικό πυρήνα του ποιος είσαι, τότε σε ορίζει. Χάνεις επαφή με πράγματα που ήταν σημαντικά για εσένα, αυτά που σου δίνουν δύναμη και άνεση και τροφοδοτούν την ψυχή σου. Αυτή η αποσύνδεση και απομάκρυνση σημαίνουν ότι θα στηριχτείς πιο πολύ και πιο έντονα στη σχέση, ίσως και σε απόλυτο βαθμό. Ειδικά τον πρώτο καιρό…

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου και τη ζωή σου, ακόμα κι όταν είσαι φουλ ερωτευμένος.

Όχι μόνο οι φίλοι σου και τα ενδιαφέροντά σου σε βοηθούν να ισορροπείς αλλά κρατούν και την αίσθηση της ταυτότητάς σου ενεργή. Δεν παρασύρεσαι τότε πολύ από τον ενθουσιασμό της νέας σχέσης και της ενέργειάς της που κάνει τον εγκέφαλό σου να λιώνει.

Έχεις φυσικά «φρένα» που κρατούν τον έρωτα σε ισορροπία ώστε να μην περάσει σαν σίφουνας από τη ζωή σου και να σε αφήσει τελικά χωρίς τίποτα αν και όταν η σχέση τελειώσει.

Μην με παρεξηγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρατάς τον εαυτό σου «κουμπωμένο» και μαζεμένο στη σχέση και να μην βάλεις πάθος. Ασφαλώς και χρειάζεται να επενδύσεις στη σχέση και στη σύντροφό σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει να παρατήσεις όλα τα άλλα που σε κάνουν να είσαι αυτό που είσαι.

Ακριβώς για να μπορείς να διατηρήσεις τη σχέση, χρειάζεται να τροφοδοτείσαι και από εξωτερικές πηγές. Γιατί αν ρίξεις όλο σου το βάρος στην σύντροφό σου, αργά ή γρήγορα θα την «πνίξεις» και θα κάνεις κακό σε αυτό που ήθελες να προστατεύσεις: τη σχέση σας.

Οπότε το να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τη σχέση σου, δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο ή με το να διατυπώνεις όρους. Αλλά έχει να κάνει με το να μάθεις πώς να αγαπάς και να δίνεσαι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!