Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να Πετύχεις; - Men's Bible

Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να Πετύχεις;

Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να πετύχεις;

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου μουσικός; Ποιον αθλητή ή γνωστό επιχειρηματία θαυμάζεις περισσότερο; Ποιανού την επιτυχία θα ήθελες να μιμηθείς; Εσύ σε τι θα ήθελες να πετύχεις;

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, είναι διάσημοι γιατί έχουν πετύχει στον τομέα τους. Πασίγνωστοι αθλητές και επιχειρηματίες, ηθοποιοί και μουσικοί προβάλλονται καθημερινά, με τα μέσα ενημέρωσης να γεμίζουν από εικόνες επιτυχίας και θριάμβου. Είναι πολύ λογικό λοιπόν και αναμενόμενο, αρκετοί από εμάς να τους έχουμε ως πρότυπα και να θέλουμε να μιμηθούμε την επιτυχία τους.

Ξέρουμε τι θέλουμε και ξεκινάμε γεμάτοι αισιοδοξία να το διεκδικήσουμε. Στην πορεία όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά, η τύχη δε μας χαμογελάει και οι ικανότητές μας ίσως να μην είναι αρκετά πολλές για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Σύντομα μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες τα παρατάμε. Μάλλον δεν είναι για εμάς αυτό, δεν είμαστε τόσο καλοί όσο εκείνοι, ας κάνουμε κάτι άλλο.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί ούτε ότι είμαστε παντελώς άτυχοι, το βασικό πρόβλημα για πολλούς από είναι πως είμαστε ανυπόμονοι. Ξέρουμε τι θέλουμε και ποια είναι τα όνειρα μας και απαιτούμε άμεση ικανοποίηση. Απογοητευόμαστε όμως εύκολα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να πετύχεις;

Ξεχνάμε πως τα πρότυπα μας δεν έφτασαν εκεί που είναι σε ένα βράδυ αλλά μετά από χρόνια προετοιμασίας. Επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στη φήμη που απολαμβάνουν τώρα, στις δεξιότητες και τα πλούτη που κατέχουν, που αγνοούμε αυτό που στην ουσία είναι και το πιο ουσιαστικό κομμάτι της διαδρομής τους. Τα μέσα ενημέρωσης άλλωστε δεν επικεντρώνονται στη δουλειά που έχει κάνει κάποιος για να φτάσει εκεί που είναι, τις αμέτρητες ώρες προπόνησης και τις πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Δείχνουν μόνο αποσπάσματα και εικόνες αφότου κάποιος έχει φτάσει στην κορυφή.

Ας το πούμε καθαρά: Το να έχεις επιτυχίες, είτε πρόκειται για τις γυναίκες, την επαγγελματική σου ζωή ή τους στόχους που έχεις θέσει για την εμφάνισή σου και το σώμα σου, απαιτεί να αφιερώσεις χρόνο.

Τα στάδια της επιτυχίας

  • Η αρχή: Το πιο δύσκολο στάδιο σε οτιδήποτε θέλεις να πετύχεις είναι το ξεκίνημα. Πολύς κόσμος δεν το ξεπερνάει ποτέ καθώς προσπαθεί για λίγο διάστημα και μόλις βλέπει πως δεν έχει γρήγορα αποτελέσματα τα παρατάει. Οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι, σα να ξεκινάς από την κόλαση για να σκαρφαλώσεις μέχρι τον παράδεισο, η επιχείρηση που μόλις έχεις ξεκινήσει θα χρειαστεί καιρό για να σταθεί στα πόδια της και να έχει έσοδα. Το ίδιο και στο φλερτ, όταν κάνεις τα πρώτα σου βήματα θα χρειαστεί να γευτείς πολλές φορές την απόρριψή και το άγχος μέχρι τις πρώτες σου επιτυχίες. Η αμφιβολία και οι αρνητικές σκέψεις θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν από το δρόμο σου.
  • Το μεσοδιάστημα: Έχει περάσει αρκετός χρόνος αφού έχεις ξεκινήσει και έχεις ξεπεράσει την αγωνία του πρώτου σταδίου. Έχεις κάνει τις πρώτες σου επιτυχίες και έχεις σημειώσει σημαντική πρόοδο, είτε αυτό είναι έσοδα από την επιχείρηση σου ή μια περισσότερο αθλητική εμφάνιση στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να θεωρείς ότι τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Αυτό το στάδιο όμως είναι που ξεχωρίζει τους πρωταθλητές από το μέσο όρο καθώς για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πολλά σύνθετα προβλήματα για να προχωρήσεις. Θα μείνεις ευχαριστημένος με αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα ή θα συνεχίσεις την πορεία σου ως τη κορυφή;
  • Η κορυφή: Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ξεκίνησες και αυτό είναι το στάδιο που θερίζεις ότι έχεις σπείρει στα προηγούμενα στάδια. Έχεις σώμα πρωταθλητή, η επιχείρηση σου σε έχει κάνει πλούσιο και αφού έχεις γνωρίσει πολλές γυναίκες ξέρεις τι θες, τι σου αρέσει και έχεις βρει κάποια που να τα έχει. Τα πράγματα δε θα είναι 100% τέλεια αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολα από όταν ξεκίνησες το ταξίδι σου.

Η κορυφή είναι ο απώτερος στόχος. Σε κάποια πράγματα θέλει πολύ χρόνο, σε άλλα όχι και τόσο. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν χρειάζεται δύο, πέντε ή δέκα χρόνια για να την κατακτήσεις αλλά να ξέρεις πως για να τη φτάσεις χρειάζεται πολύ δουλειά και η ικανότητα να βελτιώνεσαι συνεχώς.

Εσύ σε πιο στάδιο βρίσκεσαι; Θέλεις τελικά να πετύχεις; Έχεις ξεκινήσει το ταξίδι σου;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!