5 Σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξεις όταν ντύνεσαι Επίσημα - Men's Bible

5 Σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξεις όταν ντύνεσαι Επίσημα

5 Σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξεις όταν ντύνεσαι Επίσημα

Για μερικούς, το να ντυθείς καλά, δηλαδή επίσημα, σημαίνει να ξοδέψεις ένα δύο μισθούς για επώνυμα ρούχα, πουκάμισα και κουστούμια. Για άλλους πάλι το να ντυθείς επίσημα σημαίνει να κυνηγάς τις τάσεις της μόδας και των εποχών.

Για τους περισσότερους όμως το να ντυθείς με επισημότητα είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά. Να είσαι δηλαδή λιτός και να διαλέξεις τα σωστά κομμάτια για το σύνολο σου με προσοχή.

Κρίμα που όλη αυτή η προσεκτική μελέτη και προσπάθεια μπορεί να καταστραφεί εν ριπή οφθαλμού.

Ακόμα και αν επιλέγεις με σύνεση και προσοχή τον συνδυασμό ρούχων που θα απαρτίζει το σύνολο σου, ένα καλό και επίσημο στυλ μπορεί εύκολα να υπομονευθεί από τις διάφορες τσαπατσούλικες λεπτομέρειες.

 

Μπορεί να φοράς ένα υπέροχο κουστούμι των 800€ όμως αν πχ, το παντελόνι είναι υπερβολικά φαρδύ, το όλο look σου θα δείχνει ατημέλητο και πρόχειρο.

Για αυτό το λόγο λοιπόν σου έχουμε συγκεντρωμένα μερικά απαραίτητα tips για να σιγουρευτείς πως το στυλ σου και η εικόνα σου θα είναι στα καλύτερα σου όταν ντύνεσαι επίσημα. Είτε πρόκειται να πας σε κάποιο γάμο, σε κάποια επαγγελματική συνάντηση ή άλλη περίσταση που απαιτεί καλό και προσεγμένο ντύσιμο.

Ακολούθησε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για να σιγουρευτείς πως το look σου στέλνει στους άλλους το σωστό μήνυμα όταν ντύνεσαι επίσημα.

Προσοχή στη γραβάτα

Ένα σημείο στο οποίο μπορεί να κάνει κάποιος λάθος πολύ εύκολα αν δε προσέξει και αν δε δώσει ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειές, είναι η γραβάτα.

Η γραβάτα σου πρέπει να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο σου ώστε να μπορεί να προσθέσει ένα οπτικό βάθος και να δημιουργήσει μια ισορροπημένη χρωματική παλέτα. Αν βάλεις σκούρο πουκάμισο και φωτεινή γραβάτα θα μοιάζεις λίγο και σαν μαφιόζος.

Επίσης χρειάζεται να δώσεις προσοχή στο μήκος της. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ κοντή, ούτε όμως και πολύ μακριά. Η σωστή απόσταση ή καλύτερα το ιδανικό πεδίο στο οποίο πρέπει να φτάνει η ζώνη είναι από το σημείο που ξεκινάει το παντελόνι, ως τη μέση της ζώνης σου.5 Σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξεις όταν ντύνεσαι Επίσημα

Αν το σακάκι σου σου είναι άνετο, τότε μάλλον σου είναι μεγάλο.

Η μεγαλύτερη στιλιστική αμαρτία που κάνει ο μέσος άνδρας, είτε θέλει να ντυθεί επίσημα είτε πιο καθημερινά, είναι πως δεν φοράει το σωστό νούμερο στα ρούχα. Επιλέγει περισσότερο με γνώμονα την άνεση και το να καλύψει κάποιες ασήμαντες ατέλειες παρά με γνώμονα το τι τον αναδεικνύει πραγματικά.

Όμως τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να δείχνεις περισσότερο ατημέλητος στο ντύσιμο σου από τα ρούχα που είναι μεγαλύτερο νούμερο. Αν το σακάκι σου σού είναι μεγάλο, τότε αντί να δείχνεις καλά ντυμένος θα μοιάζεις όπως λέμε συχνά, με ένα παιδί που φοράει τα ρούχα του μεγαλύτερου του αδερφού.

Ειδικά τα σακάκια, είναι ρούχα που δεν έχουν σχεδιαστεί για να είναι άνετα όπως πχ, τα πουλόβερ. Για αυτό το λόγο έχε το νου σου στο εξής: Όταν δοκιμάζεις σακάκια, βρες το νούμερο που νιώθεις να σου είναι άνετο και έπειτα δοκίμασε το αμέσως πιο μικρό.

Δεν είναι όλα τα παντελόνια, τζιν

Οι περισσότεροι άνδρες είναι άνετοι με τα τζιν. Τα φορούν συνεχώς, τα έχουν συνηθίσει και ξέρουν πως να χειριστούν και να τα συνδυάσουν.

Όμως είναι μεγάλο λάθος να μεταφέρουμε τις προτιμήσεις που έχουμε για τα τζιν σε άλλου τύπου παντελόνια. Τα παντελόνια τύπου chino, τα υφασμάτινα παντελόνια κλπ, δε θα έπρεπε να σου κάθονται όπως σου κάθεται ένα τζιν. Αντίθετα έχουν τα δικά τους μέτρα και σταθμά για το πως πρέπει να κάθονται πάνω στο σώμα σου.

Το πιο κοινό λάθος εδώ, όπως και στα κουστούμια πιο πάνω, είναι να φοράς παντελόνια που είναι πολύ μακριά και με αρκετές ζάρες και φουσκώματα. Μπορεί λοιπόν εσύ να παίρνεις τζιν παντελόνι σε συγκεκριμένο νούμερο και φόρμα όμως, τα ίδια μέτρα και σταθμά (το ίδιο νούμερο δηλαδή ή η ίδια φόρμα πχ slim fit, skinny fit κλπ) σε ένα πιο επίσημο τύπο παντελονιού μπορεί να κάνουν την εμφάνιση σου να δείχνει ασύνδετη και χωρίς καλές αναλογίες.

Και ο στόχος στο καλό στυλ είτε ντύνεσαι επίσημα είτε casual, είναι να έχεις πάντα καλές αναλογίες και να κάθονται τα ρούχα όπως πρέπει πάνω σου.

Μην φοράς σακάκι με φαρδιά τζιν παντελόνια

Ακόμα όμως και αν θες να βάλεις ένα τζιν παντελόνι με ένα σακάκι, τότε το τζιν παντελόνι θα πρέπει να έχει τη φόρμα και τις αναλογίες των άλλων πιο επίσημου τύπου παντελονιών. Άλλωστε το σακάκι είναι που αναβαθμίζει το τζιν παντελόνι και όχι το τζιν παντελόνι να υποβαθμίζει το σακάκι.

Για να υπάρχει λοιπόν μια ισορροπία στη σιλουέτα σου το fit του τζιν σου θα πρέπει να μην είναι φαρδύ και να ταιριάζει με το fit του σκακιού σου.5 Σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξεις όταν ντύνεσαι Επίσημα

Αν το πουκάμισο δε ταιριάζει άλλαξε το

Το πουκάμισο αποτελεί ένα από τα βασικά και θεμελιώδη κομμάτια τις γκαρνταρόμπας κάθε προσεγμένου άνδρα, ειδικά όταν θέλει να ντυθεί επίσημα. Φυσικά αυτό ισχύει αν κάθεται σωστά πάνω σου. Ένα πουκάμισο το οποίο είναι πολύ στενό ή πού φαρδύ τραβάει την προσοχή των άλλων πάνω σου, αλλά και τη δική σου, για τους λάθος λόγους.

Για αυτό το λόγο χρειάζεται προσοχή και όταν δοκιμάζεις-αγοράζεις ένα πουκάμισό, αλλά και όταν έρχεται η ώρα να το χρησιμοποιήσεις.

Αν δεις πως το πουκάμισο που έχεις σου κάθεται όπως πρέπει, τότε δε χρειάζεται να το πολύ σκεφτείς, αν όμως είναι λάθος το νούμερο για σένα δε θα πρέπει να το σκεφτείς καν να το αλλάξεις ή να το πας σε κάποιο ράφτη να στο φτιάξει.

Αλλιώς θα ξοδεύεις χρόνο δείχνοντας σαν να κολυμπάς σε ένα κομμάτι ύφασμα.

Πριν λοιπόν αγοράσεις ένα πουκάμισο, σιγουρέψου πως πληροί τα εξής κριτήρια:

Γιακάς: θα πρέπει να μπορείς να κουμπώσεις τον γιακά του πουκαμίσου σου και να χωρέσεις δύο δάχτυλα ανάμεσα στο ύφασμα και το λαιμό σου.

Ραφή ώμου: Με αυτή τη ραφή το μανίκι του πουκαμίσου ενώνεται με το υπόλοιπο πουκάμισο. Η ραφή αυτή λοιπόν θα πρέπει να είναι περίπου στη γωνία που κάνει ο ώμος, περίπου κοντά στην κλείδωση. Αν είναι πιο μακριά και επεκτείνεται κάθετα στο μανίκι, αυτό σημαίνει πως το πουκάμισο είναι πιο μεγάλο απ’ όσο πρέπει. Αν πάλι είναι πιο κοντά στον λαιμό σου τότε το πουκάμισο είναι μικρότερο νούμερο από το ιδανικό.

Στήθος: Το στήθος πρέπει να γεμίζει το κυρίως σώμα του πουκαμίσου χωρίς όμως να τεντώνει τα κουμπιά. Αν τα κουμπιά μοιάζουν σαν να είναι έτοιμα να εκτοξευθούν ανά πάσα στιγμή τότε το πουκάμισο είναι στενό.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει όταν κάθεσαι όρθιος με τα χέρια στο πλάι. Καθώς κινείσαι το πουκάμισο κινείται μαζί σου και αν είναι πολύ στενό τότε η κίνηση αρκεί για να τεντώσει περισσότερο το σημείο του στήθους και τα κουμπιά.

Σώμα: Το πουκάμισο σου θα πρέπει να στενεύει καθώς κατεβαίνει προς τη μέση σου για να δείχνουν όσο πιο σωστές και ξεκάθαρες οι αναλογίες στο σώμα σου. Απόφυγε λοιπόν πουκάμισα που είναι φαρδιά στο σημείο της μέσης καθώς θα δημιουργήσουν φουσκώματα στο σημείο αυτό με αποτέλεσμα, ακόμα και αν το πουκάμισο σου κάθετα καλά στους ώμους, η σιλουέτα σου να δείχνει περισσότερο φαρδιά και ατημέλητη.

Μήκος: Όταν το πουκάμισό είναι κουμπωμένο κανονικά και το έχεις ακόμα έξω από το παντελόνι, η «ουρά» του πουκαμίσου θα πρέπει να πέφτει λίγο κάτω από την πίσω τσέπη του παντελονιού. Αν είναι πιο κοντό τότε, όταν θα το φορέσεις από μέσα, το πουκάμισο δε θα μπορεί μείνει χωμένο μέσα στο παντελόνι. Αν πάλι είναι πιο μακρύ, τότε με την κίνηση θα παλεύεις συνεχώς να ισιώνεις το έξτρα ύφασμα, το οποίο δε θα μπορεί να κάτσει φρόνιμα καθώς κινείσαι.

Μανίκια: Κουμπώνοντας τα μανίκια, η μανσέτα θα πρέπει να φτάνει περίπου στη βάση του αντίχειρα σου. Από εκεί και πέρα θες μετά το κούμπωμα να μην νιώθεις το μανίκι πολύ χαλαρό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Θες να έχει αρκετό χώρο για να μπορείς να κινείσαι άνετα χωρίς να στοιβάζεται το ύφασμα πάνω από τη μανσέτα και να ζαρώνει.

Το να ντυθείς επίσημα δεν είναι είναι δύσκολο αλλά ούτε και απλό. Με σοφές αγορές όμως και με προσοχή σε αναλογίες και μικρές λεπτομέρειές, μπορείς να αποφύγεις συνήθη λάθη και να αναδείξεις τον εαυτό σου σε κάθε περίσταση που απαιτεί να ντυθείς με επισημότητα.

Και όταν ξεχωρίζεις με το στυλ σου και δημιουργείς εύκολα θετικές πρώτες εντυπώσεις μπορείς ευκολότερα να ξεχωρίσεις και με άλλους τρόπους. Η προσωπική μας εικόνα παίζει συχνά ρόλο κλειδί στις ανθρώπινες σχέσεις και για αυτό αξίζει πάντα την προσοχή μας.

Θες να βελτιώσεις την προσωπική σου εικόνα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!