3 λόγοι που είσαι ακόμα Μόνος σου - Men's Bible

3 λόγοι που είσαι ακόμα Μόνος σου

3 λόγοι που είσαι ακόμα Μόνος σου

Από την μικρή μου πείρα, όταν βλέπεις ότι τελικά δεν μπορείς να κάνεις Σχέση, συνήθως κάτι δεν πάει καλά με μία από τρεις παραμέτρους, το πόσο εκτιμάς ο ίδιος τον εαυτό σου, τις προσδοκίες που έχεις από τις γυναίκες και την ικανότητά σου να ανοιχτείς. Και εξηγούμε ευθύς αμέσως, ώστε να αρχίσεις να αλλάζεις ότι σε κρατάει πίσω και να μην είσαι πια μόνος:

#1. Δεν σέβεσαι τον εαυτό σου

Ο σεβασμός και ο θαυμασμός που εισπράττεις από τους γύρω σου είναι ανάλογος με τον σεβασμό και τον θαυμασμό που αισθάνεσαι εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου.

Δεν με πιστεύεις; Δοκίμασέ το για ένα μήνα. Δοκίμασε να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να απαλείψεις τις κακές συνήθειες, να τρως σωστά, να γίνεις κοινωνικός. Να μιλάς και να δρας χωρίς να περιμένεις αντίκρισμα ή αντάλλαγμα.  Απλώς επικοινώνησε τις ιδέες σου μόνο και μόνο για να απολαύσεις το μοίρασμά τους. Μην δέχεσαι την αρνητική κριτική ως κάτι θέσφατο. Μην παίρνεις προσωπικά κάθε απόρριψη. Μην βλέπεις ανταγωνιστικά τον κόσμο. Δες τον ως κάτι είτε συμβατό είτε ασύμβατο, και αναζήτησε να βρεις το συμβατό με σένα.

Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Αλλά αυτό είναι το θέμα. Είσαι άνθρωπος με αισθήματα και θα σου είναι δύσκολο να μην παίρνεις προσωπικά το κάθε τι που δεν σου ταιριάζει, το κάθε τι που σε απορρίπτει και σε στεναχωράει. Δοκίμασε όμως. Για ένα μήνα.

Γιατί στο προτείνω αυτό; Μα γιατί αν δεν σέβεσαι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τότε μην περιμένεις και η κοπέλα που θες να βάλεις στη ζωή σου να σε εκτιμήσει.

#2. Έχεις ανεδαφικές προσδοκίες

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που θα είναι για πολύ καιρό μόνος του ο καθένας (κάθε ομοιότητα με πραγματικούς ανθρώπους είναι τυχαία):

Χοντρός άντρας, χωρίς δουλειά, με μόνη ασχολία να μαζεύει star wars γκατζετάκια, να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να διαβάζει κόμικς, άκρως αντικοινωνικός, φτάνει μία στιγμή στη ζωή του που αναρωτιέται γιατί στην ευχή καμία γυναίκα δεν τον εκτιμά και δεν τον θέλει. Και μετά φυσικά φταίνε οι γυναίκες που είναι κάργιες

Γυναίκα νέα, όμορφη, μοντέρνα, με καλή δουλειά, θέλει να παντρευτεί κι αυτή και να βρει τη σειρά της. Βγαίνει με πολλούς αλλά κανείς δεν της κάνει. Ο τελευταίος ήταν λογιστής, μιλούσε γαλλικά, έβγαζε καλά λεφτά. Τα νύχια του όμως, μαύρο χάλι. Κι ο προηγούμενος, άλλη περίπτωση αποτυχίας. Από τόσα Νόμπελ, στη χημεία βρήκε να πάει να πάρει το Νόμπελ του. Ποτέ της δεν συμπαθούσε τους χημικούς. Έλεος δηλαδή.

Ο nerdy τύπος που περιγράψαμε γυρεύει σχέση αν και δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη σχέση. Η ψωνισμένη μανδάμ έχει μεν να προσφέρει, αλλά ακριβώς επειδή προσφέρει της φαίνεται λογικό ότι πρέπει να προσβλέπει σε τουλάχιστον έναν πρίγκιπα. Και οι δυο τους έχουν τραγικές αυταπάτες, και καταλήγουν μόνοι. Έχουν υπερβολικά ανεδαφικές προσδοκίες από τους άλλους.

3 λόγοι που είσαι ακόμα Μόνος σου

Είναι ίδιες περιπτώσεις οι δυο αυτοί. Είτε περιμένουν τελειότητα από τους άλλους χωρίς να βλέπουν το χάλι τους είτε βλέπουν μονάχα τελειότητα στον εαυτό τους και περιμένουν τον υπεράνθρωπο.

Παραδείγματα, όσα θέλετε. Βγαίνουν σε κάθε είδος. Υπάρχουν άλλοι που δεν ανέχονται τη διαφωνία. Σου λέει δεν συμφωνούμε, δεν μπορούμε να ταιριάξουμε. Της αρέσουν ταινίες με τον Τομ Κρουζ. Διαβάζει Λένα Μαντά. Αποκλείεται. Άλλοι θέλουν να συρθεί κάποιος στα πατώματα για να τον προσέξουν.

Παιδιά, απλό είναι, χωνέψτε το. Ψεγάδια και ατέλειες έχουμε όλοι. Και θα βγούμε με ανθρώπους που έχουν ψεγάδια επίσης. Το ζήτημα είναι να μπορούν τα δικά σου ψεγάδια να απαλύνουν τα δικά της και το αντίστροφο.

Μάθε να εκτιμάς τα ψεγάδια των άλλων και να εργάζεσαι για να βελτιώσεις τα δικά σου ελαττώματα. Αλλιώς θα μείνεις μόνο σου και γκρινιάρης και θυμωμένος. Για πολύν καιρό…

#3. Είσαι ανίκανος να δεσμευτείς

Κάποιοι φαίνονται να τα κάνουν όλα σωστά στα χαρτιά. Είναι όσο πρέπει ωραίοι, όσο πρέπει επιτυχημένοι, όσο πρέπει κοινωνικοί. Ξέρουν πώς να φερθούν στο άλλο φύλο. Και έχουν και αρκετές θαυμάστριες. Αλλά περιέργως πώς, καμία δεν κολλάει μαζί τους.

Παύουν να βγαίνουν, βαριούνται, επινοούν δικαιολογίες. Ακούνε και κείνο το αμίμητο «ας μείνουμε φίλοι». Και τέρμα, πάλι μόνος.

Τι γίνεται; Οι άνθρωποι αυτοί είναι καλοί απλώς σε επιφανειακό επίπεδο. Δεν ενδιαφέρονται για ουσιαστική επικοινωνία και σύνδεση. Άλλο να κοινωνικοποιείσαι με το άλλο φύλο και άλλο να συνδέεσαι. Άλλο να είσαι καλός πιανίστας και άλλο να συνθέτεις σονάτες.

Προκειμένου να έρθεις κοντά πρέπει να επενδύσεις συναισθηματικά στον άλλο. Πρέπει να γίνεις ευάλωτος, να μην το φοβάσαι. Μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστο αυτό. Να μην νιώθεις άνετα όταν ανοίγεσαι. Εκτίθεσαι, είναι άβολο. Μπορεί να απορριφθείς ανά πάσα στιγμή. Αλλά πρέπει να το ρισκάρεις για να επιτύχεις μία αληθινή σχέση.

Πρέπει να μάθεις να ανοίγεσαι και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Η σχέση είναι συναίσθημα, δεν είναι προσόν που αν το έχεις το τσεκάρεις στη λίστα σου και είσαι «με σχέση» σαν να λέμε «με πτυχίο». Και όταν εμπλέκεται το συναίσθημα πρέπει να συνεισφέρουν και οι δύο εμπλεκόμενοι. Χωρίς περιορισμούς. Άνευ όρων.

Με τη σκέψη στον άνθρωπο απέναντί σου και όχι μονάχα στον εαυτό σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!