4 Λόγοι που νιώθεις Μοναξιά στη Σχέση σου - Men's Bible

4 Λόγοι που νιώθεις Μοναξιά στη Σχέση σου

4 Λόγοι που νιώθεις Μοναξιά στη Σχέση σου, Είμαι μόνος και χωρίς φίλους τί να κάνω;

Για πολύ κόσμο μια σταθερή σχέση ισούται με συντροφιά και εκτίμηση. Όχι όμως για όλους. Υπάρχει αρκετός κόσμος που νιώθει μοναξιά στη σχέση του.

Και αν κι εσύ νιώθεις έτσι, ήρθε η ώρα να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Το να είσαι σε σχέση για πολλούς δεν είναι προαιρετικό. Δεν πρόκειται για έναν απλό στόχο που έχεις καταγράψει στη λίστα με τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις πριν πεθάνεις.

Είναι απαραίτητο ίσως και για εσένα γιατί μέσα από τις ποιοτικές σχέσεις καλύπτεις κάποιες βασικές συναισθηματικές ανάγκες σου.

Όμως, πολλές φορές μπορεί να έχεις σύντροφο και παράλληλα να νιώθεις απομονωμένος και μόνος. Μπορεί να έχεις μια κοπέλα δίπλα σου για χρόνια και να αισθάνεσαι ότι είσαι καιρό χωρίς σχέση.

Οι παράγοντες που μπορούν να ωθήσουν τη σχέση να καταλήξει σε αυτή την κατάσταση είναι πολλοί και διάφοροι, όλοι όμως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Κάποιες ή όλες οι συναισθηματικές σου ανάγκες δεν καλύπτονται και ως αποτέλεσμα νιώθεις ότι υπάρχει μια συναισθηματική απόσταση ανάμεσα σε εσένα και την κοπέλα σου. Ακόμα και αν αυτή είναι όλη την ώρα δίπλα σου.

Νιώθεις μοναξιά στη σχέση γιατί δεν επικοινωνείτε πραγματικά

Ο πρώτος λόγος που νιώθεις μοναξιά στη σχέση σου (και ένας από τους πιο κοινούς), είναι πως δεν επικοινωνείτε πραγματικά με την κοπέλα σου.

Ναι, μπορεί να μιλάτε ο ένας στον άλλο αλλά τα λόγια σου δεν «ακουμπάνε» την κοπέλα σου. Δε νιώθεις ότι σε ακούει πραγματικά και κυρίως ότι σε καταλαβαίνει.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η επικοινωνία είναι περισσότερο ασαφής και αόριστη και όταν επικεντρώνεται περισσότερο στην επιφάνεια.

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με το τί λέτε. Αν η σύντροφος σου σού αποκρίνεται με απαξιωτικό, επιθετικό ή αδιάφορο τόνο στη φωνή της, είναι αναμενόμενο πως θα νιώσεις ότι αδιαφορεί.

Πράγμα που με τη σειρά του καλλιεργεί συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης μέσα σου.4 Λόγοι που νιώθεις Μοναξιά στη Σχέση σου

Δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί

Σχέση δεν είναι μόνο το να έχεις κάποιον να στέλνεις μηνύματα στο Viber (που και αυτό σημαντικό είναι).

Χρειάζεται να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και σε αυτό το διάστημα να νιώθετε ευχάριστα και να  απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου.

Ένας ακόμα κοινός λόγος λοιπόν που νιώθεις μοναξιά στη σχέση σου είναι πως μάλλον δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί με τη σύντροφο σου.

Είτε γιατί είναι ασύμβατα τα προγράμματα σας και δεν έχετε χρόνο να βρίσκεστε τακτικά, είτε γιατί όταν βρίσκεστε δεν περνάτε πλέον ευχάριστα το χρόνο σας.

Μπορεί να τσακώνεστε ή να βαριέστε καθώς κάνετε κάτι που έχετε ξανακάνει πολλές φορές και πλέον το να βρεθείτε έχει γίνει τυπική διαδικασία και όχι κάτι που περιμένετε με προσμονή.

Έχετε διαφορετικές προσδοκίες

Τί συμβαίνει όταν εσύ και η σύντροφος σου έχετε διαφορετικούς στόχους και έχετε διαφορετικές προσδοκίες από τη σχέση σας;

Σίγουρα όχι κάτι καλό.

Το χάσμα ανάμεσα στο πως περιμένεις εσύ να εξελιχθούν τα πράγματα στη σχέση σου και στο τι περιμένει η κοπέλα σου να γίνει, μπορεί να σε οδηγήσει στη σύγχυση και στην απογοήτευση.

Αρχίζεις να νιώθεις πως αυτά που έχουν σημασία και αξία για εσένα, είναι αδιάφορα για τη σύντροφο σου και όπως είναι λογικό, αρχίζεις να αισθάνεσαι απομονωμένος και μόνος.

Γι’ αυτό λέμε ξανά και ξανά πως η συμβατότητα είναι απαραίτητη για μια υγιή και ποιοτική σχέση.

Δεν αρκεί να σου αρέσει η κοπέλα για να ζήσετε για πάντα μαζί. Θα πρέπει και να επιλέξεις για σύντροφο κάποια με την οποία ταιριάζετε πραγματικά. Διαφορετικά σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθούν πολλές τριβές και συγκρούσεις ανάμεσα σας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο λέμε συνεχώς πως στο φλερτ πρέπει να είσαι αυθεντικός και να βλέπεις την απόρριψη ως ένα φίλτρο. Γιατί αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να είσαι με κάποια που μπορεί να εμπλουτίσει πραγματικά τη ζωή σου.

Δεν ικανοποιούνται οι συναισθηματικές σου ανάγκες μέσα στη σχέση

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκες. Ανάγκες βιολογικές, συναισθηματικές, πνευματικές, σεξουαλικές κλπ. Και όταν είσαι σε σχέση περιμένεις να καλύψεις κάποιες από αυτές μέσα από τη σχέση σου.

Όταν όμως αυτό δε συμβαίνει, αρχίζεις να νιώθεις  απόρριψη, αδιαφορία απ’ τη σύντροφο σου και μοναξιά στη σχέση σου.

Και συχνά αντί να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ψάχνεις να βρεις τρόπο να αποσπάσεις τον εαυτό σου από αυτό και να καλύψεις τις ανάγκες σου με άλλους τρόπους.

Αφιερώνεσαι στη δουλειά σου και γίνεσαι εργασιομανής, αρχίζεις να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο με φίλους αντί να περνάς χρόνο με την κοπέλα σου ή ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στα χόμπι σου κλπ.

Όλα αυτά όμως λειτουργούν ως περισπασμοί από τα συναισθήματα σου και από τα προβλήματα της σχέσης. Και μάλιστα αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να εκφράζεις ανοιχτά και με σαφήνεια τις ανάγκες σου στη σύντροφο σου. Δεν είναι κακό ούτε είναι εγωιστικό να της λες ξεκάθαρα τι θέλεις όπως κι εκείνη πρέπει αντίστοιχα να κάνει μαζί σου.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να τη βοηθήσεις να σε κατανοήσει και να σε βοηθήσει να καλύψεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Και είναι και ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις να νιώθεις μοναξιά στη σχέση.

Νιώθεις μοναξιά στη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!