Χωρίς σχέση και Ευτυχισμένος; Γίνεται! - Men's Bible

Χωρίς σχέση και Ευτυχισμένος; Γίνεται!

Μπορείς να είσαι και Επιτυχημένος και Ευτυχισμένος, Χωρίς σχέση και Ευτυχισμένος; Γίνεται!

Μπορείς να είσαι χωρίς σχέση και ευτυχισμένος.

Το να είσαι μόνος δεν είναι πάντα εύκολο και για πολύ κόσμο το να μην έχεις σχέση ισοδυναμεί με μοναξιά και δυστυχία. Όμως δεν είναι έτσι. Το πως νιώθεις καθορίζεται σε συντριπτικά μεγάλο βαθμό από το πως βλέπεις τα πράγματα και από τις ερμηνείες που δίνεις στα γεγονότα που σου συμβαίνουν.

Με λίγα λόγια ενώ μια ερωτική σχέση εμπλουτίζει τη ζωή σου και σίγουρα τις δίνει πολλά, δεν είναι απαραίτητη για να ζεις με τρόπο που σε ευχαριστεί και που απολαμβάνεις.

Μπορείς να είσαι χωρίς σχέση και ευτυχισμένος, αρκεί να ξέρεις πως να αξιοποιείς το χρόνο σου και την ελευθερία σου και φυσικά να ξέρεις πως να καλύψεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες που διαφορετικά θα κάλυπτες μέσα από μια ερωτική σχέση.

Το να είσαι χωρίς σχέση και ευτυχισμένος δεν είναι κακό

Όταν είσαι μόνος ίσως νιώθεις πως η μοναξιά σε πνίγει και σε τρώει από μέσα. Όμως αυτό συμβαίνει γιατί βλέπεις τα πράγματα από ένα συγκεκριμένο πρίσμα. Ρίχνεις τη μοναξιά στην έλλειψη συντρόφου.

Για να μπορέσεις να αλλάξεις τα πράγματα και να αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή σου, πρέπει να αλλάξεις την οπτική γωνία και να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι δεν έχεις σχέση ως απόλυτη ελευθερία.

Πρώτα απ’ όλα όμως χρειάζεται να καταλάβεις ότι την ευθύνη για την προσωπική σου ευτυχία την έχεις εσύ. Το αν είσαι σε σχέση ή όχι δεν παίζει τόσο ρόλο.

Μπορείς να είσαι σε σχέση και να είσαι δυστυχισμένος, μπορείς να είσαι χωρίς σχέση και ευτυχισμένος.

Το πως νιώθεις δεν καθορίζεται τόσο από τα εξωτερικά γεγονότα, αλλά από εσένα τον ίδιο. Από τις σκέψεις σου και από τις πεποιθήσεις σου.

Αν λοιπόν είσαι μόνος και δε νιώθεις ευτυχισμένος δε χρειάζεται να ψάξεις απεγνωσμένα για μια σχέση, αλλά να κάνεις όλα όσα χρειάζεται να κάνεις για να γίνεις περισσότερο αυτάρκης και ευτυχισμένος ακόμα και αν είσαι μόνος σου.

Και έτσι όχι μόνο θα γίνεις περισσότερο χαρούμενος αλλά θα διαπιστώσεις πως θα είσαι και περισσότερο ελκυστικός.

Αξιοποίησε την ελευθερία σου

Όταν είσαι σε σχέση ο χρόνος που έχεις να διαθέσεις για τον εαυτό σου λιγοστεύει. Όταν πάλι είσαι χωρίς σχέση ο χρόνος σου είναι όλος δικός σου. Μπορείς να αποφασίσεις να βγεις για ένα ποτό και τελευταία στιγμή να αλλάξεις γνώμη χωρίς κανένας να σου παραπονεθεί ή να χρειαστεί να διαπραγματευτείς για το αν θα βγεις ή όχι.

Το τι θα κάνεις το αποφασίζεις αποκλειστικά εσύ για τον εαυτό σου. Για να είσαι λοιπόν χωρίς σχέση και ευτυχισμένος, χρειάζεται να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτή την ελευθερία και να κάνεις όσο περισσότερα πλάνα μπορείς για τον εαυτό σου.

Μην επιτρέψεις τη μοναξιά να σε ρίξει ή να σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και ακόμα και αν δεν έχεις διαθέσιμη κάποια παρέα, βγες μόνος σου για έναν καφέ, ένα ποτό, για κάποια ταινία ή θεατρική παράσταση. Θυμήσου ότι τον έλεγχο στη ζωή σου τον έχεις εσύ και τα πράγματα θα γίνουν πιο απλά.Δεν με θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό;, Χωρίς σχέση και Ευτυχισμένος; Γίνεται!

Μίλα με όλους

Αυτό που κάνει τη μοναξιά ανυπόφορη, είναι η έλλειψη ανθρώπινης επαφής. Και όταν κάποιος είναι χωρίς σχέση και δεν νιώθει ευτυχισμένος, πολύ πιθανό να μην είναι μονάχα η σχέση που του λείπει, αλλά και γενικά οι ποιοτικές ανθρώπινες επαφές.

Μπορεί πχ, να μην έχει ποιοτικούς φίλους, οι οποίοι να είναι διαθέσιμοι να τον ακούσουν, να τον ενθαρρύνουν, να τον εμψυχώσουν και γενικά να σταθούν δίπλα του.

Το γεγονός όμως ότι είσαι μόνος δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να καλλιεργήσεις ποιοτικές σχέσεις και ότι πρέπει να κλειστείς στον εαυτό σου.

Αντίθετα χρειάζεται να είσαι περισσότερο κοινωνικός και να παίρνεις περισσότερες κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Κάνε πράγματα μόνος σου, κάνε πλάνα για τον εαυτό σου, όμως θυμήσου να μιλάς με όλους και να εξασκείς σε κάθε ευκαιρία τις κοινωνικές δεξιότητες σου.

Πιάσε κουβέντα με τον ταμία του σούπερ μάρκετ, με τον διπλανό σου στο λεωφορείο, με τη διπλανή παρέα στο μπαρ που συχνάζεις.

Ναι, δε θα έχουν όλοι την ίδια όρεξη να μιλήσουν και να κουβεντιάσουν, όμως όσο περισσότερο μιλάς με κόσμο, τόσο πιο πολύ κόσμο γνωρίζεις και τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να κάνεις νέες φιλίες και ερωτικές γνωριμίες.

Δοκίμασε νέες δραστηριότητες

Μη μένεις στα γνώριμα. Εκμεταλλεύσου την ελευθερία σου και το χρόνο σου για να προκαλέσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις πρωτόγνωρες εμπειρίες. Κάνε κάτι τρελό και περιπετειώδες.

Πήγαινε ταξίδι μόνος σε μια ξένη χώρα. Δοκίμασε κάποιο εξτρήμ σπορ. Μάθε κάτι καινούριο. Επένδυσε το χρόνο που έχεις για να εξελίξεις τον εαυτό σου και να αναπτύξεις νέες δεξιότητες.

Θυμήσου πως η ζωή είναι ωραία και μπορείς να τη ζήσεις και να την απολαύσεις είτε είσαι σε σχέση, είτε όχι.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!