Πως να Διαχειριστείς τις Συγκρούσεις στη Σχέση σου - Men's Bible

Πως να Διαχειριστείς τις Συγκρούσεις στη Σχέση σου

Πως να Διαχειριστείς τις Συγκρούσεις στη Σχέση σου

Οι συγκρούσεις στη σχέση δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις εντελώς. Όσο καλά κι αν περνάτε με τη σύντροφο σου, θα έρθει η στιγμή που θα διαφωνήσετε έντονα.

Αυτό δεν είναι κάτι κακό. Αν διαχειριστείτε σωστά τις συγκρούσεις στη σχέση σας θα βγείτε κερδισμένοι και περισσότερο ενωμένοι από πριν. Αρκεί όπως είπαμε να τις διαχειριστείτε σωστά.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να μην διαφωνείτε ποτέ, αλλά να το κάνετε με εποικοδομητικό τρόπο και με τρόπο που προάγει το διάλογο, την κατανόηση και τη συνεργασία.

Γι’ αυτόν το λόγο σου έχουμε μερικές απλές, αλλά σημαντικές, συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις σωστά τις διαφωνίες ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφο σου και να βρείτε ευκολότερα λύση στο ζήτημα που σας απασχολεί.

Συζητήστε όταν θα είστε ήρεμοι

Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν από τις διαφωνίες και από τις συγκρούσεις στη σχέση, αποτελούν προϊόν παρόρμησης και έντονων συναισθημάτων.

Το έντονο συναίσθημα παρασύρει τους συντρόφους και αυτοί αντί να φερθούν με τρόπο που λύνει τη διαφωνία τους, φέρονται με τρόπο που κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Το έντονο συναίσθημα είναι κακός σύμβουλος και γι’ αυτό αν διαπιστώσεις πως εσύ και η σύντροφός σου είστε πολύ θυμωμένοι, στεναχωρημένοι κλπ, για να κάνετε μια εποικοδομητική συζήτηση, είναι προτιμότερο να μιλήσετε για το θέμα που σας απασχολεί κάποια άλλη φορά.

Το άλλη φορά προφανώς δε σημαίνει μετά από ένα μήνα, κάτι τέτοιο θα ήταν σα να κρύβετε τα προβλήματα της σχέσης σας κάτω απ’ το χαλί.

Προτιμήστε να συζητήσετε το θέμα που σας απασχολεί έπειτα από κάποιες ώρες ή την επόμενη ημέρα. Και κυρίως να το συζητήσετε με ηρεμία και με λογική.

Αποφύγετε τις κατηγορίες στις συγκρούσεις στη σχέση

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν συχνά τα ζευγάρια κατά τη διάρκεια μιας έντονης διαφωνίας, είναι πως οι σύντροφοι διατυπώνουν τη θέση τους με τρόπο που βάζει τον άλλο σύντροφο σε άμυνα.

Εστιάζουν εξ’ ολοκλήρου στα λάθη του και τον κατηγορούν διαρκώς. Ο άλλος σύντροφος όντας σε άμυνα αρχίζει κι εκείνος με τη σειρά του να κατηγορεί και να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο σύντροφο.

Όπως καταλαβαίνεις με αυτόν τον τρόπο δουλειά δε γίνεται. Οι σχέσεις απαιτούν συνεργασία και αποτελεσματική επικοινωνία για να δουλέψουν, διαφορετικά οι σύντροφοι αρχίζουν να νιώθουν αποξενωμένοι ή και πικραμένοι.

Κάτι που σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα και συγκρούσεις στη σχέση.

Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις τέτοιου είδους διατυπώσεις καθώς διαφωνείς με τη σύντροφο σου και προτίμησε να της δείξεις πως νιώθεις εσύ. Πες της πως η Χ,Ψ συμπεριφορά της σε κάνει να νιώθεις και βοήθησε τη να καταλάβει την εμπειρία σου.«Δε θέλω να Χωρίσουμε»: 3 βήματα για να αντιμετωπίσεις σωστά τα προβλήματα στη σχέση σου, H Κοπέλα σου έχασε το Ενδιαφέρον της για τη Σχέση σας: 4 Σημάδια που το μαρτυρούν, Πως να Διαχειριστείς τις Συγκρούσεις στη Σχέση σου

Συγκρούσεις στη σχέση και ενεργητική ακρόαση

Πολλές διαφωνίες θα είχαν αποφευχθεί αν οι σύντροφοι άκουγαν με προσοχή και ενδιαφέρον ο ένας τον άλλο. Κανένας δε θέλει να νιώσει πως τα παράπονα του δεν εισακούγονται πραγματικά και πως η άλλη πλευρά αδιαφορεί.

Δεν αρκεί λοιπόν να ακούς απλά τη σύντροφο σου, χρειάζεται να την παρακολουθείς, να την ακούς προσεκτικά.

Απόφυγε να τη διακόψεις όταν σου λέει το παράπονο της και κάνε της διευκρινιστικές ερωτήσεις ώστε να καταλάβεις καλύτερα τι ακριβώς την ενοχλεί και να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα του πως έχουν τα πράγματά.

Μια καλή τακτική είναι να παραφράσεις τα λόγια της, δηλαδή να της πεις τι ακριβώς κατάλαβες από αυτά που σου είπε. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι και ότι θες να καταλάβεις πως νιώθει η κοπέλα σου και της δίνεις την ευκαιρία να γίνει πιο συγκεκριμένη στην περίπτωση που τα λόγια της δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.

Διαπραγματευτείτε και βρείτε κοινό έδαφος

Οι συγκρούσεις στη σχέση δεν πρέπει να είναι αγώνες εξουσίας, το θέμα δεν είναι να επικρατήσεις εσύ ή η κοπέλα σου ούτε να βγει κάποιος από εσάς από πάνω, αλλά να εκφράσετε την ενόχληση σας για κάποιο θέμα και να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Θα χρειαστεί λοιπόν να διαπραγματευτείτε, να θέσετε συγκεκριμένα όρια αλλά και να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Το κλειδί εδώ είναι να εστιάσετε την προσοχή σας στο τι μπορεί να γίνει για να βρείτε λύση. Συζητήστε για το ποια βήματα και ποιες υποχωρήσεις μπορεί να κάνει ο καθένας σας για να μείνετε και οι δύο ευχαριστημένοι.

Θέλεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!