Το Φλερτ είναι Παιχνίδι και Συναίσθημα - Men's Bible

Το Φλερτ είναι Παιχνίδι και Συναίσθημα

Το Φλερτ είναι Παιχνίδι και Συναίσθημα

Το φλερτ δεν έχει να κάνει τόσο με το σεξ, όσο με το συναίσθημα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο περνάτε και οι δύο καλά.

Και το κριτήριο για να ξέρεις ότι κάποιος είναι καλός στο φλερτ δεν είναι το με πόσες πολλές γυναίκες πάει, ή πόσα τηλέφωνα μαζεύει σε ένα βράδυ, αλλά το πόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να του μιλήσουν.

Βλέπεις, κάποιος που είναι καλός στο φλερτ είναι και ωραίος τύπος και πολύ fun να του μιλάς. Το γεγονός ότι κάνει ενδιαφέρουσες και σπιρτόζικες συζητήσεις είναι και ο λόγος που οι γυναίκες θέλουν να μιλάνε σε αυτόν αντί για άλλους.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αυτοί που είναι καλοί στο φλερτ είναι αυτοί που ξέρουν να κρατούν τον ενδιαφέρον των άλλων, χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν. Το φλερτ στο κάτω κάτω είναι αλληλεπίδραση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο φλερτάρω και ανάμεσα στο προβάρω όλα μου τα αστεία πάνω σου.

Ένα σοβαρό και αστείο παιχνίδι

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ το φλερτ είναι σοβαρή υπόθεση, σπάνια το ίδιο είναι σοβαρό. Έχει περισσότερο να κάνει με το να δημιουργείς θετικά συναισθήματα: γέλιο, χαμόγελα, ευχάριστες εκπλήξεις, ενθουσιασμό.

Το τελευταίο είναι σημαντικό γιατί ο έρωτας και η έλξη δεν είναι μόνο συναισθηματική διαδικασία, αλλά και βιολογική. Μεγάλο μέρος αυτό που ονομάζουμε «έρωτας» είναι η δημιουργία οξυτοκίνης. Η ορμόνη οξυτοκίνη αυξάνει τα αισθήματα εμπιστοσύνης και χαλάρωσης, ενθαρρύνει τους κοινωνικούς δεσμούς και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

Και επειδή μας αρέσει όταν νιώθουμε έτσι, τείνουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις σχέσεις με τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να εντείνουν αυτά τα συναισθήματα.

Δύο από τους καλύτερους τρόπους να δημιουργήσουμε οξυτοκίνη στους άλλους είναι μέσα από το γέλιο και τις καλές συζητήσεις. Όποιο παράδειγμα φλερτ κι αν δεις, οποιαδήποτε σκηνή ταινίας κι αν ξεσηκώσεις, θα παρατηρήσεις ότι περιλαμβάνει γέλια και χαμόγελα.

Το φλερτ είναι παιχνίδι

Γι’ αυτό, εδώ στο Men’s Bible, λέμε ότι το φλερτ είναι παιχνίδι. Πρέπει να είναι ανάλαφρο και να περνάτε καλά. Να περιλαμβάνει παιχνιδιάρικο πείραγμα για θέματα που δεν είναι σημαντικά, αλλά δημιουργούν ευχάριστη κατάσταση.

Θες να κάνεις το φλερτ ένα εύκολο παιχνίδι; Δες εδώ

Κατανοώντας ότι το φλερτ είναι παιχνίδι και ωραία ατμόσφαιρα είναι που κάνει δυνατό να φλερτάρεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείς να φλερτάρεις παίρνοντας και δίνοντας ρόλους σε διάφορα σενάρια, διηγούμενος κάποιο ενδιαφέρον περιστατικό, κάνοντας πείραγμα για τις συνήθειες της.

Στην πράξη, μέρος του τι κάνει κάποιον πετυχημένο στο φλερτ είναι ότι φλερτάρει επειδή περνάει καλά με αυτό. Η αίσθηση του «απλά περνάμε καλά» είναι μεταδοτική και ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν, χωρίς να έχουν κάποια υποχρέωση ή βάρος.

Βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο…

Χρειάζεται ισορροπία

Παράλληλα, το φλερτ είναι κάτι που χρειάζεται και ισορροπία. Δυστυχώς κάποιοι την χάνουν εύκολα. Αν το μόνο που κάνεις είναι να αστειεύεσαι και να κάνεις πειράγματα, τότε σύντομα γίνεται ανιαρό και της δείχνεις ότι δεν πρέπει να σε παίρνει σοβαρά, ακόμα κι αν γίνεις ειλικρινής και ευάλωτος.

Παρομοίως, αν το μόνο που κάνεις είναι να πετάς πονηρά υπονοούμενα, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα βαρεθεί, στη χειρότερη θα θεωρήσει ότι είσαι creepy.

Το ίδιο ισχύει και με τα κομπλιμέντα. Ακόμα κι αν στην αρχή τα δεχτεί με χαρά, δεν θα πάρει πολύ ακόμα για να φανεί σαν να προσπαθείς να την καλοπιάσεις. Σε όλους μας αρέσει να ακούσει πόσο εκπληκτικοί είμαστε, όμως τα πολλά κομπλιμέντα σε κάνουν να φαίνεσαι ότι προσπαθείς πολύ να γίνεις αποδεκτός.

Πρέπει λοιπόν να κρατάς μια ισορροπία μεταξύ των αστείων και της σοβαρότητας (πάντα σε καλό κλίμα όμως).

Το να εναλλάσσεις το χιούμορ και τα πειράγματα με αυθεντικά και ειλικρινή σχόλια είναι κάτι εύκολο που όμως αποδίδει πολύ.

Κρατάει τους άλλους σε εγρήγορση, με την καλή έννοια, επειδή έχεις ποικιλία στο λόγο σου και δημιουργείς προσμονή. Η εναλλαγή των παιχνιδιάρικων αστείων με στιγμές που είσαι ευάλωτος, ή η ελάφρυνση των σοβαρών στιγμών με ένα ωραίο πείραγμα, κρατάει τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Είναι σαν τις εναλλαγές που έχει ένα τρενάκι του λούνα παρκ και, το κυριότερο, κάνει τη συνομιλία μαζί σου fun. Δεν είσαι ποτέ τόσο επιπόλαιος που δεν έχει στιγμές σοβαρότητας και ηρεμίας, αλλά επίσης και όχι τόσο σοβαροφανής λες και κάθε σου κουβέντα είναι μια φιλοσοφική ανάλυση. Πως να προσεγγίσεις σωστά την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, Πως ο Τρόπος Ζωής σου καθορίζει την επιτυχία σου στο φλερτ

Για να το καταφέρεις χρειάζεται αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική στο φλερτ και τη δημιουργία έλξης. Και κυρίως πρέπει να βάζεις όλο σου τον εαυτό στη διαδικασία. Αν ένα αστείο σου δεν πάει καλά, αν κάπου βαλτώσει η κουβέντα και αμέσως απογοητευτείς, τότε βγάζεις προς τα έξω μια ανασφαλή εικόνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι τέλειος σε όλα και με αυτοπεποίθηση στο ταβάνι. Σημαίνει απλά ότι πρέπει να αφοσιωθείς στη διαδικασία ακόμα κι αν τα πόδια σου τρέμουν.

Η αυτοπεποίθηση είναι που κάνει το φλερτ να λειτουργεί ανεξαρτήτως του πόσο ετοιμόλογος είσαι. Ακόμα και οι πιο «χαζούλικες» ατάκες και προσπάθειες μπορούν να λειτουργήσουν και να είναι γοητευτικές αν υπάρχει η κατάλληλη αυτοπεποίθηση από πίσω.

Αλλά η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική και στην ικανότητά σου για φλερτ. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να προσκαλέσεις την κοπέλα να σου κάνει και εκείνη πειράγματα και να μπορείς να τα διαχειριστείς με άνεση.

Επιπλέον, η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στο πως χειρίζεσαι τις καταστάσεις όταν δεν πάνε όλα όπως ήλπιζες. Όταν δείχνεις ότι δεν σε ενοχλεί η απόρριψη, αλλά ότι την δέχεσαι με χάρη, γίνεσαι πιο ελκυστικός.

Δείχνεις ότι έχεις συναισθηματική νοημοσύνη και νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Και αυτό μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Μπορεί να έχεις κι άλλη ευκαιρία να φλερτάρεις. Ή μπορεί να βρεις άλλες κοπέλες που να θέλουν να φλερτάρουν μαζί σου και να το πάνε και πολύ πιο μακριά…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!