4 συμβουλές για μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση - Men's Bible

4 συμβουλές για μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση

4 συμβουλές για μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση

Σε μια ευτυχισμένη σχέση ο άντρας κατευθύνει τον εαυτό του αλλά και τη σύντροφό του σε ταυτόχρονα και αμοιβαία συναισθήματα σεβασμού, έλξης και αγάπης με την πάροδο του χρόνου.

Το ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά στην αρχή δε σημαίνει πως θα θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί και αργότερα, άσε που πολλές φορές αρχίζουν να υπάρχουν διάφορες καταστροφικές συγκρούσεις. Για να κρατήσεις λοιπόν τη σχέση σου δυνατή χρειάζεται να εμβαθύνει κανείς στις παραπάνω παραμέτρους. Και θα δεις πως όχι μόνο θα βοηθήσουν την ευτυχία σου στη σχέση αλλά και ότι ενισχύουν και την πιθανότητα να μείνετε μαζί για καιρό.

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μη δίνεις έμφαση μόνο στα επιφανειακά πράγματα που μπορεί να κάνεις μαζί με τη σύντροφο σου. Χρειάζονται και αυτά, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Βασικότερο είναι να ξέρεις να δημιουργείς μια δυναμική που ενισχύει το σεβασμό και την αγάπη και τρόπους να τις διατηρήσει κατά τη διάρκεια της ζωής σου.

#1. Σεβασμός

Το έχουμε ξαναγράψει, ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο είναι σημαντικός και πρέπει να είναι αμοιβαίος. Να σέβεσαι τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει και να την υποστηρίζεις στην προσπάθεια της να πετύχει τους στόχους της ενώ ταυτόχρονα διατηρείς το δικό της σεβασμό με το να είσαι ένας άντρας ο οποίος έχει αυτοπεποίθηση, είναι ειλικρινής και κάποιος στον οποίο μπορεί να βασίζεται και να εμπιστεύεται.

Το να διατηρείται αμοιβαίος σεβασμός είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια σχέση καθώς χωρίς αυτόν η έλξη που έχει ο ένας για τον άλλο σβήνει και σιγά σιγά ακολουθεί και η αγάπη.

Το να δείχνεις σεβασμό όμως δε σημαίνει πως επιτρέπεις να σε χειρίζεται άσχημα. Αν κάτι πάει λάθος και κάποιο όριο καταπατηθεί είναι ευθύνη σου να δείξεις ότι δε το θες και πως περιμένεις κάτι καλύτερο από εκείνη την επόμενη φορά.

#2. Ηγήσου στη σχέση χωρίς να είσαι χειριστικός

Δεν έχει σημασία πόσο ανεξάρτητη είναι, πόσο επιτυχημένη είναι και πόση αυτοπεποίθηση έχει, θέλει να είσαι ο άντρας και να αναλάβεις τον ρόλο αυτού που έχει την ευθύνη να οδηγήσει τη σχέση σε μια καλύτερη ζωή μαζί.

Μπορεί να βοηθήσει και μπορεί να συνεισφέρει αλλά χρειάζεται να ηγηθείς και να δείξεις το δρόμο. Αν η ίδια θέλει να ηγηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, άφησε τη να το κάνει αλλά μην περιμένεις να αναλάβει από μόνη της αυτό το ρόλο.

Το να ηγείσαι μιας γυναίκας δε σημαίνει πως είσαι χειριστικός και της αφαιρείς τη δύναμή της. Μπορείς να έχεις μια ισορροπημένη δυναμική σε μια σχέση στην οποία σε αποδέχεται ως ηγέτη και εσύ τη σέβεσαι ως σύντροφό σου. Χρειάζεται να μετράει ο λόγος της και να μπορεί να σου πει πότε κάνεις λάθος αλλά είναι δική σου ευθύνη ως άντρας να ηγηθείς και να οδηγήσεις τη σχέση σε μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον.
4 συμβουλές για μια Ευτυχισμένη Μακροχρόνια Σχέση

 

#3. Έχε το νου σου πως αν η έλξη και σεβασμός της σβήσουν τα συναισθήματα της θα αλλάξουν

Χωρίς αμοιβαία έλξη μια σχέση γίνεται στη καλύτερη μια φιλία ή στη χειρότερη ένας χωρισμός .

Ενώ το να κυνηγάς τους στόχους σου και τις φιλοδοξίες σου θεωρείται από τα ελκυστικότερα χαρακτηριστικά, η γυναίκα θέλει να αισθάνεται πως και η ίδια θεωρείται ελκυστική και κάτι το ξεχωριστό στα μάτια σου.

Οι γυναίκες συχνά αισθάνονται μια έλλειψη αυτοπεποίθησης όσον αφορά την ελκυστικότητας τους σε μια σχέση και μέρος του ρόλου που αναλαμβάνει ο άντρας είναι να την κάνει να αισθανθεί πως είναι η πιο σέξι και όμορφη γυναίκα του πλανήτη για τον ίδιο. Όταν την κάνεις να αισθάνεται με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αισθάνεται χαρούμενη αλλά γνωρίζει πως έχει κάνει τη σωστή επιλογή και θα κάνει τα πάντα για να σε κάνει να αισθάνεσαι το ίδιο.

#4. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο

Πάντα προσπάθησε να χαμογελάς στα πράγματα που κανονικά θα ήσουν θυμωμένος. Μερικές περιστάσεις εμπεριέχουν αρκετό άγχος και στρες και μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να θυμώσεις, με ένα χαμόγελο όμως και λίγο γέλιο μια δύσκολη κατάσταση δείχνει ελαφρύτερη.

Αν έχεις τη συνήθεια να θυμώνεις και να απογοητεύεσαι γύρω της, τότε πρέπει να αναπτύξεις τη συνήθεια να είσαι περισσότερο χαρούμενος και θετικός. Μπορεί να κάνεις ένα λάθος και να είσαι απογοητευμένος για μέρες τον πρώτο καιρό αλλά με επιμονή και εξάσκηση σε λίγο καιρό θα διαπιστώσεις πως χαλάει η διάθεσή σου όλο και πιο δύσκολα. Σιγά σιγά εσύ αλλά και αυτή θα γελάτε, θα χαμογελάτε και θα αισθάνεστε χαρούμενοι περισσότερο καιρό.

Η γυναίκα αντιδρά όταν ο άντρας είναι συνεχώς αγχωμένος, στεναχωρημένος και θυμωμένος αυτό δημιουργεί μια αρνητική δυναμική στη σχέση. (Και εδώ που τα λέμε δίκιο έχει, κι εσύ θα αντιδρούσες αν ήταν έτσι συνέχεια κι αυτή). Όταν όμως μπορείς να προωθήσεις μια ελαφρύτερη και χαρούμενη προσέγγιση στη ζωή, η σχέση είναι πιο ανθεκτική στις δυσκολίες και τις προσωρινές διαφωνίες με αποτέλεσμα να μπορείτε και οι δύο να απολαύσετε την κοινή πορεία μαζί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!