17 κριτήρια για να επιλέξεις τη σωστή γυναίκα - Men's Bible

17 κριτήρια για να επιλέξεις τη σωστή γυναίκα

17 κριτήρια για να επιλέξεις τη σωστή γυναίκα

Λογικά μπήκες να διαβάσεις το άρθρο λόγω του τίτλου, οπότε την πάτησες. Αλήθεια πίστεψες ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός από κριτήρια που κάνει μία γυναίκα κατάλληλη; Ακόμα κι αν υπήρχε σίγουρα δεν είναι ίδιος για όλους. Είναι ενδιαφέρον όμως να το συζητήσουμε λίγο, οπότε ας το κάνουμε.

Όλα σε κουτάκια

Ποια κοινωνική νόρμα και παραξενιά μας κάνει να βάζουμε τους ανθρώπους σε κουτάκια; Κάποιος ξύπνησε ένα πρωί και είπε: «Χμμ, ας φτιάξω μία λίστα με τα πράγματα που θέλω από μία γυναίκα». Έλα ρε φίλε, ωραίος. Και μετά τι κάνεις; Βγαίνεις έξω και την διαβάζεις σε κάθε γυναίκα που συναντάς για να σου πει αν τα κάνει όλα αυτά; Και το πιο αστείο είναι ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που το κάνει.

Παραδέξου το, έχουν υπάρξει φορές που έχεις ρωτήσει αυτή που έχεις απέναντί σου αν ξέρει να μαγειρεύει ένα συγκεκριμένο φαγητό ή αν της αρέσει μία συγκεκριμένη κατηγορία ταινιών. Σίγουρα είναι ενδιαφέρον να γνωρίσεις άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Εξάλλου αυτό θα κάνει την μεταξύ σας διάδραση πιο συναρπαστική και θα εμπλουτίσει την συζήτηση σας με πολλές κοινές εμπειρίες.

Είναι απαραίτητο όμως η γυναίκα που θες, να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ειδικά αν αυτές αφορούν την εξωτερική εμφάνιση;

Δηλαδή αν γνωρίσεις τη γυναίκα της ζωής σου και ο πισινός της δεν είναι αυτός που ονειρευόσουν θα πεις «Είναι τέλεια για να μείνω μαζί της μια ζωή, αλλά με τέτοιο κώλο που πάει ρε φίλε;» Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις μία λύση να παρακάμψεις το πρόβλημα, όπως ας πούμε, να σταματήσει να σε ενδιαφέρει αυτό το εμπόδιο.

Είναι καλό να έχεις στάνταρ

Για να μην μπερδευτείς, δεν λέμε να ρίξεις τα στάνταρ σου. Αλήθεια τί είναι αυτό; Μία μικρή λίστα με πράγματα τα οποία δεν θα δεχόσουν από μία γυναίκα. Πάλι λίστα λοιπόν.

Οκ, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Κάποια πράγματα είναι καλό να μην  τα κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις περιττές υποχωρήσεις. Πολλές φορές, μιλώντας με κόσμο ακούω να μου λένε ότι δεν τους άρεσε κάτι σε κάποια γυναίκα οπότε ήταν μόνο για σεξ.

Και γιατί το σεξ σηκώνει υποχωρήσεις; Υπάρχει λόγος να ανέχεσαι κακές συμπεριφορές απλά και μόνο για να κάνεις σεξ; Θα έλεγα ότι είναι αρκετά μαζοχιστικό αυτό. Σαν να σε δέρνουν κάθε φορά πριν σου σερβίρουν το αγαπημένο σου φαγητό. Μάλλον, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο θα σταματήσει να είναι το αγαπημένο σου.

Υποτίθεται ότι το να καταλήξεις μαζί με μία γυναίκα είναι απόφαση και κοινή διαδικασία με σκοπό την απόλαυση. Το σεξ δεν είναι αυτοσκοπός. Ξέρω σε σόκαρα τώρα γιατί εκείνος ο θείος σου που ισχυρίζεται ότι έχει πάει με εκατό γυναίκες, σου έμαθε ότι σημασία έχει να σκοράρεις, να γράψεις άλλη μία στη ζώνη σου και ξαφνικά ένα φοβερά ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής μας έγινε αγώνας δρόμου. Να έχω πιο πολλές από τους άλλους, να είμαι ο … καλύτερος της γειτονιάς και άλλα πολλά.

17 κριτήρια για να επιλέξεις τη σωστή γυναίκα

Ας επανέλθουμε λίγο στην αρχή του άρθρου. Δεν πειράζει να έχεις μία μικρή λίστα λοιπόν. Ξέρω, θα σε τρελάνω σήμερα. Μερικά σημαντικά κριτήρια θα παίξουν το ρόλο τους. Καλώς η κακώς η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο. Αν δεν σου αρέσει κάποια, θα δυσκολευτείς να προχωρήσεις την γνωριμία σας.

Επίσης, υπάρχουν συμπεριφορές που δεν μπορείς να ανεχτείς, οπότε κι εκεί καλό είναι να κάνεις στο πλάι και να την αφήσεις να προσπεράσει. Σε προσβάλει, είναι αρκετά επιθετική, δεν είναι αρκετά επιθετική, καπνίζει ή όχι.

Κοιτώντας μία γυναίκα μπορείς να σκεφτείς πολλά διαφορετικά πράγματα και να αναθεωρήσεις κάποιες από τις προϋποθέσεις που θα πάνε την γνωριμία σας παραπέρα. Αρκεί να το κάνεις συνειδητά και με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Όταν μιλάς με κάποια ή όταν ψάχνεις να βρεις κάποια, έχε στο νου σου τι ακριβώς ψάχνεις.

Αν απλά γυρεύεις καθαρίστρια ή μαγείρισσα  για το σπίτι σου, θα έχεις διαφορετική άποψη για αυτήν που έχεις απέναντί σου σε σχέση με το αν ψάχνεις τη σύντροφο της ζωής σου.

Προσπάθησε όσο μπορείς να μην είσαι αποκεφαλιστικός και να δέχεσαι τους ανθρώπους έτσι ακριβώς όπως είναι. Απόλαυσε τη φανταστική στιγμή όπου συναναστρέφεσαι με μία γυναίκα που ενδεχομένως να είναι διατεθειμένη να σου ανοιχτεί και  να μοιραστεί μέρος της ζωής της μαζί σου. Απόλαυσε τη στιγμή και τη ζωή σου και σίγουρα το ίδιο θα κάνει και η απέναντί σου.

Καλή απόλαυση!

Και ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα και σαφή κριτήρια για να καταλάβεις αν η κοπέλα που έχεις απέναντί σου είναι η ιδανική για εσένα, σίγουρα μπορείς να έχεις κάποια ερωτήματα υπόψη σου. Τα αναλύουμε εδώ:

– Είναι η Σωστή Γυναίκα για σένα;

– Πώς να καταλάβεις αν είναι η Σωστή για σένα

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!