5+1 συμβουλές για το Χιούμορ στο φλέρτ - Men's Bible

5+1 συμβουλές για το Χιούμορ στο φλέρτ

5+1 συμβουλές για το Χιούμορ στο φλέρτ

Ζήτα από οποιαδήποτε γυναίκα συναντήσεις να σου ονομάσει τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κοιτάει σε έναν άντρα πιθανό σύντροφο και σχεδόν πάντα θα ακούσεις να αναφέρεται η αίσθηση του χιούμορ. Η αίσθηση του χιούμορ, ωστόσο, δεν είναι σαφώς καθορισμένη. Τι σημαίνει άραγε να έχει κανείς καλή αίσθηση του χιούμορ, όταν πρόκειται για φλερτ; Τι πρέπει οποιοσδήποτε άντρας να ξέρει όταν πρόκειται να κάνει κάποιο αστείο; Παρακάτω είναι μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς.

#1. Το χιούμορ είναι ένα όχημα για να εκφράσεις τη προσωπικότητα σου

Οτιδήποτε λες αποκαλύπτει κάτι για εσένα και το ποιος είσαι στο άτομο με το οποίο συνομιλείς. Αν θες λοιπόν να δώσεις την εντύπωση μιας προσωπικότητας με χιούμορ, λέγε ιστορίες οι οποίες περιέχουν αστείες στιγμές.  Έχε στο νου σου όμως πως οι ιστορίες που λες αποκαλύπτουν κάτι για εσένα. Μια ιστορία που διηγείσαι και έχει να κάνει με ένα αστείο περιστατικό όπου προσπαθούσες να κατευθύνεις ένα τουρίστα που δε μίλαγε αγγλικά, λέει κάτι διαφορετικό για σένα από μια άλλη ιστορία όπου μέθυσες σε ένα πάρτι και έκανες κάτι εντελώς χαζό. Σκέψου τι λένε οι ιστορίες σου για σένα και κάθε φορά διάλεγε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην περίσταση.

#2. Τα αστεία είναι κάτι που μοιράζεστε

Όταν μιλάμε για την αίσθηση του χιούμορ υπό το πρίσμα του φλερτ είναι σημαντικό να θυμάσαι πως λες κάτι αστείο μαζί της, όχι απλά μπροστά της. Τις περισσότερες φορές το αστείο δεν είναι κάτι στάνταρ αλλά κάτι που προκύπτει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και έχει σχέση με κάτι που έχει συμβεί και στους δύο. Αυτό σημαίνει πως τα αστεία και οι ιστορίες που λες κατά τη διάρκεια του φλερτ πρέπει να γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο και όχι απλά να τα λες μόνο για να ειπωθούν.

#3. Μελέτησε μεγάλους κωμικούς

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να μάθει κανείς για την αίσθηση του χιούμορ καθώς αυτό που μας κάνει να γελάμε πολλές φορές δεν είναι οι λέξεις αυτές καθαυτές αλλά το πλαίσιο και ο τρόπος με τον οποίο δίνεται το αστείο. Δώσε λοιπόν προσοχή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τα αστεία τους διάφοροι κωμικοί και την επόμενη φορά που θα βρεθείς με φίλους προσπάθησε να πεις το ίδιο αστείο με τον ίδιο τρόπο.

5+1 συμβουλές για το Χιούμορ στο φλέρτ

#4. Δώσε προσοχή σε αυτά που σου λέει

Αν θες να γίνεις καλός στο φλερτ είναι σημαντικό να μην είσαι στατικός αλλά μια ρευστή προσωπικότητα ικανή να προσαρμόζεται στην περίπτωσή. Είναι πολύ σημαντικό, για να γίνει αυτό, να δίνει κανείς προσοχή και σημασία στη λεπτομέρεια ακούγοντας την κοπέλα που έχει απέναντί του. Άλλωστε πάντα θες να αποφύγεις τον μονόλογο. Ακούγοντας προσεκτικά τι σου λέει, με ποια αστεία γελάει, με ποια γεγονότα είναι επικριτική κλπ είναι πιο εύκολο να ξέρεις ποιες δικές σου ιστορίες, αστεία και απόψεις είναι κοινές και να χρησιμοποιήσεις αυτές αντί να πεις κάτι εντελώς διαφορετικό.

#5. Το να υπερβάλεις δεν είναι το τέλος του κόσμου

Είναι πολύ πιθανό όταν φλερτάρεις με κάποια, ειδικά αν μόλις την έχεις γνωρίσει και δε την ξέρεις καλά, να κάνεις κάποιο αστείο το οποίο να θεωρηθεί κάπως υπερβολικό και να προσβληθεί. Συμβαίνει και δεν είναι το τέλος του κόσμου, άλλωστε από τη φύση του το χιούμορ εμπεριέχει ένα είδος ρίσκου. Σε μια τέτοια περίπτωση δε χρειάζεται να απολογηθείς είναι σημαντικό όμως να δείξεις ότι κατανοείς και το αναγνωρίζεις.

Bonus: Μην το παρακάνεις, δεν δίνεις παράσταση

Ενώ όλοι μας εκτιμούμε κάποιον με χιούμορ, που μπορεί να προκαλέσει γέλιο και χαμόγελα στην παρέα με 1-2 ωραίες παρατηρήσεις του και ατάκες (και το ίδιο ισχύει και στο φλερτ), δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Ο «κλόουν» και διασκεδαστής της παρέας μπορεί να είναι αστείος και όλοι να τον συμπαθούν, αλλά όπως είναι σαφές δεν είναι καθόλου ελκυστικός για τις γυναίκες. Πρόσεξε λοιπόν να μην δείχνεις σαν να δίνεις παράσταση προκειμένου να την ρίξεις ή να την εντυπωσιάσεις.

Να είσαι απλώς ένας άνδρας με χιούμορ!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Nikos

Ο Nikos, άριστος γνώστης των κοινωνικών δυναμικών και της ψυχολογίας των δύο φύλων, έχει αφιερώσει χιλιάδες ώρες για να αναπτύξει έναν τρόπο φλερτ πολύ αποδοτικό στην ελληνική πραγματικότητα. Όπλα του η γρήγορη σκέψη, η σιγουριά στον εαυτό του και φυσικά το χαμόγελό του.


Το Netflix του Φλερτ

Η Δικτυακή Πλατφόρμα Εκμάθησης ξεκίνησε!
x