Συναισθηματική Νοημοσύνη: ένα πανίσχυρο εργαλείο στο φλερτ - Men's Bible

Συναισθηματική Νοημοσύνη: ένα πανίσχυρο εργαλείο στο φλερτ

Συναισθηματική Νοημοσύνη: ένα πανίσχυρο εργαλείο στο φλερτ, Πως να αυξήσεις την ψυχική σου δύναμη

Υπάρχει ένας αφανής ήρωας πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα! O ήρωας αυτός  δεν είναι το ύψος, οι μυες ή τα λεφτά.  Είναι η αστείρευτη ικανότητα του επιτυχημένου άντρα να αναγνωρίζει τις κοινωνικές δυναμικές και να ελισσεται επιδέξια μέσα σ’αυτές. Με λίγα λόγια, ο ήρωας αυτός είναι η συναισθηματική νοημοσύνη.

Τι εννοούμε ακριβώς όμως ως Συναισθηματική Νοημοσύνη;

Συναίσθημα. Δύσκολο να το ορίσει κανείς.

Ωστόσο, αρκετές μελέτες, έδειξαν ότι αποτελείται από έναν πυρήνα και τρεις διαστάσεις. Ο μεν πυρήνας είναι χωρισμένος σε δύο άξονες- τον οριζόντιο, στον οποίο το συναίσθημα χαρακτηρίζεται ως θετικό (δεξιά) ή αρνητικό (αριστερά) και τον κάθετο, όπου δίνεται η ένταση του συναισθήματος ως υψηλή (πάνω) ή χαμηλή (κάτω).

Για παράδειγμα, το αίσθημα της χαλάρωσης χαρακτηρίζεται ως θετικό με χαμηλή ένταση κοκ.

Είπαμε όμως πως το συναίσθημα έχει και τρεις διαστάσεις. Αυτές είναι:

  • Γνωστική διάσταση: η συνειδητή επίγνωση του συναισθήματος,
  • Βιολογική διάσταση: οι διάφορες χημικές διεργασίες, που γίνονται στον εγκέφαλό μας και πρόκειται να θέσουν σε κάποιου είδους δράση τον οργανισμό μας.
  • Συμπεριφορική διάσταση: η τελική δράση.

Παρ’ όλα αυτά, οι μελέτες δεν σταμάτησαν εκεί. Ένα νέο είδος νοημοσύνης απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα, το οποίο λέγεται Συναισθηματική Νοημοσύνη Q).

Πάμε να δούμε όμως, τι είναι και γιατί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας στο φλερτ. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη αποτελείται από τέσσερις βασικές διαστάσεις.

#1 Αυτεπίγνωση

Η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας καθώς και τις επιδράσεις τους κατά την επικοινωνία μας με άλλα άτομα. Το να καταλαβαίνουμε τι αισθανόμαστε πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το φλερτ είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Για παράδειγμα, αν νιώθουμε άγχος, τότε αυτό θα το μεταδώσουμε στην γυναίκα εκφράζοντας νευρικότητα, κάνοντας απότομες κινήσεις με τα χέρια μας, δεν την αφήνουμε να εκφραστεί, την διακόπτουμε συνεχώς κλπ.

Αν είμαστε χαλαροί , χαμογελάσουμε και συστηθούμε, είναι πιθανότερο να δημιουργήσουμε μία καλύτερη πρώτη εντύπωση. Ένα βασικό πλεονέκτημα λοιπόν, που μας προσφέρει η αυτεπίγνωση, είναι ότι μας βοηθάει να περιορίσουμε σταδιακά τις αρνητικές μας σκέψεις και να εστιάσουμε στις θετικές.Συναισθηματική Νοημοσύνη: ένα πανίσχυρο εργαλείο στο φλερτ

#2 Αυτοέλεγχος

Η δυνατότητα να μπορούμε να διαχειριστούμε την ένταση των συναισθημάτων μας.

Θα παρατηρήσεις με τον καιρό, ότι όσο περισσότερο ασχολείσαι με τη διαδικασία του φλερτ, τόσο λιγότερο άγχος θα αισθάνεσαι και θα είσαι σε θέση να ελέγχεις τα συναισθήματα σου κατά την προσέγγιση.

Το σπουδαιότερο όμως, είναι ότι θα μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα, που δημιουργούν οι προσδοκίες σου. Μπορεί να έκανες μία υπέροχη προσέγγιση, να αισθάνεσαι ικανοποιημένος με τον τρόπο, που την διαχειρίστηκες, να ανταλλάξατε τηλέφωνα και ξαφνικά να άρχισες να σκέφτεσαι ποια είναι η καλύτερη στάση στο κρεβάτι μαζί της.

Το μυαλό πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια και χτίζει πύργους και παλάτια χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε. Μην ξεχνάς όμως, ότι μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να μην επικοινωνήσεις ξανά με την συγκεκριμένη γυναίκα και τότε να αρχίσουν τα περίεργα ερωτήματα:

«Μα, τι έγινε;»

«Χαμογελούσε και έδειχνε ενδιαφέρον, τι συνέβη;»

«Βγήκαμε ραντεβού και μετά εξαφανίστηκε»

Τέτοιες αντιθέσεις, που δημιουργούνται λόγω διαφοράς μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας, σου δημιουργούν εσωτερικές συγκρούσεις και αμφιβολίες.

Φίλε, τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν μπορούμε να προβλέψουμε όταν έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Το μόνο, που μπορούμε να ελέγξουμε είναι οι αντιδράσεις μας πάνω σε καταστάσεις και γεγονότα, που βιώνουμε.

Και φυσικά ο αυτοέλεγχος, είναι ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ελκυστικού αρσενικού.

 

#3 Ενσυναίσθηση

Η δυνατότητα αντίληψης της συναισθηματικής κατάστασης του άλλου – να μπορούμε να μπούμε στην θέση του. Είναι μία ικανότητα, η οποία θα σε βοηθήσει ακόμα και στην επαγγελματική σου ζωή- να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσεις αύξηση στο μισθό σου, προαγωγή σε ανώτερη θέση κλπ.

Ιδιαίτερα στο φλερτ, μας βοηθάει να καταλάβουμε πως αισθάνεται και αντιδρά η γυναίκα στα λεκτικά και μη λεκτικά μηνύματα, που της στέλνουμε.

Αποδέχεται το άγγιγμα σου ή παθαίνει ηλεκτροσόκ κάθε φορά, που την αγγίζεις;

Σε κοιτάζει στα μάτια ή το βλέμμα της χάνεται στο βάθος;

Σε ακούει όταν της μιλάς ή κάνει σαν να βλέπει εξωγήινο;

Το να μπορέσεις να αντιληφθείς, αν όντως δείχνει και αισθάνεται ενδιαφέρον για την γνωριμία σας θα σε βοηθήσει αφενός να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα και αφετέρου να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω την επικοινωνία σας.

Θες να βελτιώσεις την επικοινωνία σου με τις γυναίκες; Δες εδώ

#4 Διαχείριση Συναισθημάτων των άλλων

Τέλος, η τέταρτη διάσταση που περιλαμβάνει η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι η διαχείριση των συναισθημάτων του ατόμου, με το οποίο επικοινωνούμε. Κατά πόσο δηλαδή, μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα συναισθήματά του. Άλλωστε, ένα από τα ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός άνδρα είναι η ηγεσία. Μην ξεχνάς ότι προσέγγισες μία γυναίκα, επειδή σου άρεσε.

Βασικός σου στόχος λοιπόν, είναι να της το δείξεις και σταδιακά να κλιμακώσεις την επικοινωνία σας.

Ο τρόπος, που αντιλαμβάνεσαι τα μηνύματά της και την καθοδηγείς, προκειμένου να αισθανθεί και εκείνη ότι θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα αποτελεί κλειδί για να δημιουργήσεις μία συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε, ότι μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έχει πολύ καλή ενσυναίσθηση ή αυτεπίγνωση, αλλά να μην έχει αναπτύξει αρκετά την ικανότητα της διαχείρισης των συναισθημάτων.

Το σίγουρο όμως, είναι ότι όσο περισσότερο επικοινωνείς και θέτεις τον εαυτό σου σε νέες καταστάσεις, τόσο πιο πολύ θα βελτιώνεσαι στη συναισθηματική νοημοσύνη και τόσο πιο γρήγορα θα μάθεις να αναπτύσσεις όλες τις διαστάσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!