5+1 Τρόποι να μειώσεις το Αγχος Προσέγγισης - Men's Bible

5+1 Τρόποι να μειώσεις το Αγχος Προσέγγισης

5+1 Τρόποι να μειώσεις το άγχος προσέγγισης

Αρχή ήμισυ παντός, λέει το αρχαίο ρητό. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντάνε οι περισσότεροι άντρες ανά τον κόσμο είναι ακριβώς η αρχή, το πρώτο βήμα. Ενώ θέλουν να πλησιάσουν και να μιλήσουν σε μια γυναίκα το άγχος και η αμφιβολία τους παραλύουν.

Ο φόβος για το αίσθημα της κοινωνική ταπείνωσης σε περίπτωση απόρριψης στα μάτια του κόσμου είναι πολύ μεγάλος.

Το άγχος, ως συναίσθημα, παίζει το ρόλου του συναγερμού ενεργοποιώντας στο σώμα μας ένα σύστημα μάχης ή φυγής. Αυτό μας βοηθάει να αποφύγουμε να πάρουμε ρίσκα που πολλές χιλιάδες χρόνια πριν θα έθεταν έναν άνθρωπο εκτός της φυλής και της κοινωνικής αποδοχής της ομάδας του. Κάτι τέτοιο τότε πρακτικά σήμαινε θάνατος καθώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μόνος του.

Σήμερα όμως το άγχος βοηθάει πολύ λιγότερο και στην πραγματικότητα σε εμποδίζει από το να συναντήσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους και να φλερτάρεις με ωραίες γυναίκες. Το υπερβολικό άγχος μπορεί να κάνει ζημιά στη κοινωνική σου ζωή και να επηρεάσει την καριέρα σου.

Η αντιμετώπιση του άγχους στην προσέγγιση είναι συνήθως από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν τα πρώτα βήματα στο φλερτ και σε αυτούς που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνική τους ζωή.

Πρώτα απ’ όλα όμως, επίτρεψέ μου να αναφέρω ότι όταν φλερτάρεις και πλησιάζεις μια κοπέλα για να της μιλήσεις πρέπει να έχεις το πράσινο φως. Σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι δεν ενδιαφέρεται, την ευχαριστείς και προχωράς.

Μερικά απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το άγχος προσέγγισης είναι:

#1. Ακολούθα τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων

Ο οποίος λέει πως με το που δεις κάποια που σου αρέσει έχεις 3 δευτερόλεπτα για να τη προσεγγίσεις. Το να κάνεις τη προσέγγιση είναι σημαντικότερο από το να κάνεις την τέλεια προσέγγιση.

Ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα δεν δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί δικαιολογίες, να διστάσει και να σε αποθαρρύνει από την προσέγγιση. Αν περιμένεις περισσότερο αργότερα θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις.

#2. Θυμήσου κάτι ευχάριστο σαν μόλις να έγινε

Σκέψου ευχάριστα γεγονότα, επιτυχίες δικές σου από το παρελθόν. Ίσως είναι η νίκη από κάποιο αγώνα που είχες πριν 3 χρόνια ή μια μεγάλη ομιλία που είχες δώσει στην δουλειά. Ότι και να είναι φέρε στο νου σου τα συναισθήματα από τις εμπειρίες αυτές σα να έγινε πριν από 5 λεπτά.

#3. Μη περιμένεις να φτάσεις στο μπαρ για να είσαι κοινωνικός

Προσπάθησε να μιλάς με όλους πριν φτάσεις το μαγαζί, είτε πρόκειται για τον περιπτερά είτε για τον ταξιτζή, οποιονδήποτε βρεις στο δρόμο σου. Σκοπός είναι να κάνεις μια μικρή κουβέντα με αγνώστους που δε σε αγχώνουν τόσο όσο μια όμορφη γυναίκα και να μπεις σε κοινωνική διάθεση πριν φτάσεις στο μπαρ.

#4. Μην περιμένεις αντίδραση

Έχε στο νου σου πως ο βασικός σκοπός σου είναι να γνωρίσεις ένα νέο άτομο και να κάνεις μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. Μη σκέφτεσαι πως πρέπει να πάρεις το τηλέφωνο της ή ότι πρέπει να την κάνεις να ενδιαφερθεί.

Αυτά είναι πράγματα που μπορείς να σκέφτεσαι αργότερα όταν είσαι πιο άνετος με το να μιλάς με γυναίκες, όταν όμως σε αγχώνει η ίδια η προσέγγιση το να προβληματίζεσαι με αυτά είναι σα να μαστιγώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
5+1 Τρόποι να μειώσεις το άγχος προσέγγισης

#5. Κάνε ζέσταμα

Μην περιμένεις να δεις την ιδανική γυναίκα που σου αρέσει για να κάνεις κάποια προσέγγιση, μίλα και σε αρκετές άλλες γυναίκες ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος πως σου αρέσουν. Θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ροή και ποτέ δε ξέρεις ίσως αποδειχτεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την καλλονή παραδίπλα.

Πολλές φορές λόγω του πορνό και των διαφόρων επιρροών που δεχόμαστε από το ίντερνετ και τη τηλεόραση διαμορφώνουμε πολύ υψηλά στάνταρ, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουμε ευκαιρίες να γνωρίζουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους αλλά και εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν, θεωρώντας πως όσοι δε τα φτάνουν δεν αξίζουν τη προσοχή μας

Bonus: Δεν ταιριάζουμε με όλους

Πάντα το πρόβλημα με το άγχος είναι πως συνδυάζουμε μια απόρριψή με τη προσωπική μας αξία και με το χλευασμό και τη κοινωνική αποδοχή.

Είναι σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε πως η απόρριψη είναι αναπόφευκτη καθώς ούτε όλες οι γυναίκες είναι διαθέσιμες ούτε θα ταιριάζεις και με όλες. Επιπλέον ο περισσότερος κόσμος είναι πολύ απορροφημένος στο πως δείχνει ο ίδιος, αγχωμένος για την δική του εικόνα, οπότε δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!