Πρώτο Μήνυμα στο Tinder και το Instagram (+Παραδείγματα) - Men's Bible

Πρώτο Μήνυμα στο Tinder και το Instagram (+Παραδείγματα)

Πρώτο Μήνυμα στο Tinder και το Instagram (+Παραδείγματα)

Η πιο σημαντική παράμετρος των Dating Apps στο Online Φλερτ που πολλοί ξεχνούν είναι ότι το match από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που μετράει είναι το πρώτο μήνυμα στο tinder και το Instagram και ο διάλογος που κάνεις με την κοπέλα.

Το να σου κάνει κάποια match είναι απλά το σημείο εκκίνησης, όχι ο στόχος. Δεν έχει σημασία αν σου έχει κάνει match μία κοπέλα ή δεκάδες, αν δεν μπορείς να μετατρέψεις αυτά τα match σε ραντεβού.

Αν λοιπόν θες να υπάρχει και συνέχεια, τότε αυτό που μετράει είναι το πρώτο μήνυμα στο Tinder. Χρειάζεται για να ξεκινήσει η κουβέντα και πολλοί δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό σωστά.

Σοβαρά το λέω. Το μέσο πρώτο μήνυμα στο tinder τα τελευταία χρόνια έχει έκταση 13 χαρακτήρες. Χαρακτήρες, όχι λέξεις. Και, για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, η πρώτη λέξη σχεδόν πάντα είναι «Γεια». Αυτό. Ένα απλό «γεια», το οποίο δεν θα σου κάνει εντύπωση, έχει ποσοστό αποτυχίας περίπου 92%.

Η αμέσως επόμενη χειρότερη επιλογή για να ξεκινήσει ο διάλογος στο Tinder και το Instagram είναι κάτι δήθεν έξυπνες «ατάκες» που με συνεχή copy – paste, πολλοί βομβαρδίζουν με την ελπίδα ότι κάποιες κοπέλες δεν θα τις έχουν ακούσει ήδη.

Αυτές οι ατάκες, όχι μόνο είναι τετριμμένες, αλλά πολύ συχνά δεν είναι καν έξυπνες. Να λοιπόν μερικά λάθος μηνύματα που λαμβάνουν κοπέλες (όλα είναι πραγματικά):

«Γεια! Είσαι πραγματικά πολύ ωραία! Θέλεις να μιλήσουμε; Πως είσαι; Είμαι σωστός τύπος».

«Αν ψάχνεις για κάποιον ωραίο τύπο, που είναι δραστήριος και έχει ωραίο χαμόγελο, απλά απάντησε στο μήνυμα».

«Γεια, τι κάνεις; Είμαι ο Χ. Μου τράβηξες την προσοχή με όσα γράφεις και θα ήθελα να επικοινωνήσουμε. Ελπίζω να έχω απάντησή σου».

«Πως τα πας; Θα ήθελα να μιλήσουμε ή να βγούμε ένα ραντεβού για να γνωριστούμε καλύτερα».

Πως όμως μπορεί να ξεκινήσει ένα διάλογος στο Tinder και το Instagram μετά από όλα αυτά; Κάθε μία από τις παραπάνω φράσεις κραυγάζει είτε ότι δεν διάβασες καν το προφίλ της κοπέλας είτε ότι στέλνεις σε όλες τα ίδια.

Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα:

 «Γεια, έπεσα πάνω στο προφίλ σου και σκέφτηκα ότι θα ήμασταν καλό match. Αν ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις έναν ελαφρώς nerdy τύπο, στείλε μου. Ελπίζω να έχω νέα σου!».

Ωστόσο καλό είναι να θυμάσαι ότι πρόκειται για dating apps, όχι για το linkedin…

Ή το κλασικό:

«Ας συναντηθούμε για να δούμε αν ταιριάζουμε».

Όχι δεν χάνεις κάτι, αυτό ήταν όντως το πρώτο μήνυμα που έστειλε. 3 τεχνικές για να βελτιώσεις τα μηνύματα που στέλνεις Πρώτο Μήνυμα στο Tinder

Τι χρειάζεται το πρώτο μήνυμα στο tinder στο instagram για να είναι καλό

Ένα χαρακτηριστικό που όλα αυτά τα μηνύματα έχουν κοινό (πέρα από το «δεν ασχολήθηκα καν να σου γράψω κάτι προσωπικά για εσένα) είναι ότι όλα ζητούν από το άλλο μέρος (την κοπέλα εν προκειμένω) να κάνει εκείνη όλη τη δύσκολη δουλειά της κουβέντας.

Σε αυτά δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα που να σηκώνει απάντηση, καμία ερώτηση να απαντηθεί, καμία ένδειξη ότι έχουν διαβάσει το προφίλ, τίποτα που να μπορεί να τραβήξει την προσοχή της κοπέλας.

Ηθελημένα ή μη, το κάθε ένα από αυτά βάζει το βάρος της έναρξης και διατήρησης της συζήτησης στην κοπέλα. Και αυτό, όχι μόνο δείχνει τεμπελιά, αλλά και κακά κοινωνικά skills.

Να όμως ποια είναι η ουσία: το πρώτο μήνυμα στο Tinder και το Instagram πρέπει να πετυχαίνει δύο στόχους:

  1. Να τραβήξει το ενδιαφέρον της, ώστε να θελήσει να μάθει περισσότερα για εσένα και να τσεκάρει το προφίλ σου
  2. Να ξεκινάει έναν διάλογο που οδηγεί σε ραντεβού

Τότε και τώρα

Δεν ξέρω αν είχες ασχοληθεί από παλιά με τα dating apps, αλλά τότε έμοιαζαν περισσότερο με το να ανταλλάσεις emails. Οπότε μηνύματα όπως τα πιο πάνω, ίσως και να λειτουργούσαν (ίσως) προκειμένου να ζητήσεις να ξεκινήσει μια επικοινωνία.

Παρ’ όλο που δεν ήθελες τα μηνύματά σου να δείχνουν βαρετά και τυποποιημένα όπως στα προηγούμενα παραδείγματα, τότε είχε λογική να τα γράφεις σαν emails. Τώρα πια, όμως, τα μηνύματα στο tinder και το instagram προσομοιάζουν τσατ, με τα περισσότερα από αυτά να γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας πιο προφορικός τόνος που κρατάει το ενδιαφέρον της κοπέλας, περισσότερο από το «γεια, τι κάνεις». Θες να κάνεις έναν πραγματικό διάλογο.

Δες όλα τα παραπάνω παραδείγματα και ρώτα τον εαυτό σου: Θα ξεκίναγες συζήτηση με αυτόν τον τρόπο με μια κοπέλα σε ένα μπαρ ή σε μια καφετέρια; Σίγουρα όχι.

Οπότε μην ξεκινάς την συζήτηση και στο tinder με αυτό τον τρόπο. Καλύτερα είναι να το διαχειριστείς σαν να μιλάς πραγματικά με κάποιον, προκειμένου να δείτε αν έχετε αρκετή χημεία και κοινά ενδιαφέροντα για να προχωρήσει η γνωριμία σας.

Θες να μάθεις τα πάντα για το Online Φλερτ; Δες το Σεμινάριο μας για το Tinder και το Instagram

Αποτελεσματικό πρώτο μήνυμα στο Tinder

Οπότε τι κάνει ένα καλό πρώτο μήνυμα στο Tinder και το Instagram;

Το χιούμορ δουλεύει πάντα, αυτό είναι σίγουρο. Το ίδιο και το να κάνεις ειλικρινείς, ενδιαφέρουσες, αυθεντικές και συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ερωτήσεις που έχουν νόημα για εκείνη και το προφίλ της, και που ιδανικά δείχνουν ότι έκατσες και τσέκαρες λίγο το προφίλ της.

Επίσης πολλές φορές λειτουργεί και το παράξενο και το απροσδόκητο. Πολλοί μαθητές μας είχαν επιτυχίες με το: «Έχω μια σημαντική ερώτηση: Πειρατές ή Νίντζα;».

(Update: Από τότε που δημοσιεύτηκε το άρθρο, έχουν μπει και το έχουν διαβάσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, οπότε και η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί υπέρ το δέον. Άρα δεν σου συνιστώ να την δοκιμάσεις αυτούσια, αλλά να σκεφτείς κάτι δικό σου σε παρόμοιο στυλ).

Αλλά και αυτές οι εισαγωγές για να λειτουργήσουν πρέπει να μπορείς να συνεχίσεις στο ίδιο κλίμα μόλις σου απαντήσει. Διαφορετικά διατρέχεις το ρίσκο μιας ενδιαφέρουσας αρχής που όμως εξελίσσεται άδοξα.

Αυτό που δεν θες να κάνεις είναι να αφήσεις τον διάλογο να ξεχειλώσει τόσο πολύ που να χάσετε και οι δύο την αίσθηση του γιατί ξεκινήσατε εξαρχής να μιλάτε. Είναι κατανοητό ότι ίσως θέλεις να κρατήσεις την κουβέντα μέχρι να νιώσεις την ασφάλεια να της ζητήσεις να βγείτε οι δυο σας.

Όμως, είναι κι αυτό ένα από τα συχνά λάθη που γίνονται στο online φλερτ και έχει να κάνει με το ότι διστάζεις να πας την κουβέντα στο θέμα του πρώτου ραντεβού.

Από τη μία, ναι, χρειάζεται να δημιουργηθεί χημεία και κοινό ενδιαφέρον, από την άλλη όμως, χρειάζεται να προχωράει και ο διάλογος προς την συνάντηση σας στον πραγματικό κόσμο όσο πιο σύντομα είναι αυτό λογικό.

Απλά, ξέρεις, όχι από το πρώτο μήνυμα στο tinder.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!