Ξεκινώντας από το Μηδέν... - Men's Bible

Ξεκινώντας από το Μηδέν…

Ξεκινώντας από το Μηδέν...

Ένας από τους πιο συχνούς προβληματισμούς που ακούω από όσους δεν έχουν πολλές εμπειρίες στο φλερτ είναι ότι δεν γνωρίζουν από πού και πως να πρωτο-ξεκινήσουν. Σίγουρα στο site μας, έχουμε πολλά άρθρα για αρχάριους, αλλά κατανοώ ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζεις από πού ακριβώς να ξεκινήσεις. Και στο κάτω-κάτω όταν ξεκινάς από το Μηδέν, λογικό είναι και να αγχώνεσαι.

Γιατί βλέπεις το βουνό που έχεις να ανεβείς και όλα αυτά που πρέπει να μάθεις, να κάνεις και να δοκιμάσεις. Και είναι λογικό και να σου φαίνονται πολλά και πολύ μακριά.

Και αν τα συνδυάσεις αυτά με όλες τις περιοριστικές αντιλήψεις που έχεις για τον εαυτό σου, παραλύεις και με το παραπάνω. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο τραγικά, όσο μπορεί αρχικά να νομίζεις, ακόμα κι αν είσαι στο μηδέν. Αρκεί να τα βάλεις σε σειρά.

Έτσι, και με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, που ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, θέλω σήμερα να αναλύσουμε λίγο πως μπορείς να ξεκινήσεις και εσύ την βελτίωσή σου στο φλερτ.

#1 Το φλερτ είναι 70% τρόπος σκέψης και ψυχολογία

Το πρώτο που χρειάζεται να κατανοήσεις είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που έχουν οι άνδρες με το φλερτ (είτε είναι έμπειροι, είτε όχι)  προέρχεται από εσωτερικά θέματα.

Θέματα δηλαδή, που έχουν να κάνουν με το ποιος είσαι, την αυτοεκτίμησή σου, την αυτοπεποίθηση που έχεις και το πώς νοιώθεις για τον εαυτό σου.

Έτσι οι πιο πολλοί, κρύβουν μέσα τους είτε περιοριστικές αντιλήψεις (πχ ότι δεν αξίζουν αρκετά ώστε μια γυναίκα να ελκύεται από αυτούς), είτε πικρία για τις γυναίκες, είτε αντιθέτως υπεροπτικές συμπεριφορές (που κι αυτές άμυνα είναι).

Οι πιο πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι μπορούν να βελτιωθούν στο φλερτ απλώς βελτιώνοντας τις «ικανότητές» τους και συνήθως ψάχνουν την τέλεια τεχνική ή την μαγική ατάκα που θα κάνει τις γυναίκες να τους ερωτευτούν στο λεπτό.

Όμως, όχι μόνο αυτές οι ατάκες δεν υπάρχουν, αλλά και όλες οι τεχνικές του κόσμου δεν θα σε βοηθήσουν, αν μέσα σου υπάρχει το χάος.  Αναπόφευκτα, θα σαμποτάρεις τον εαυτό σου, ακόμα και χωρίς να το καταλάβεις. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η αψυχολόγητη πίεση και το εσωτερικό κενό σύντομα θα διαλύσουν αυτό που πας να φτιάξεις.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε πολύ καλοί στο να αντιστεκόμαστε στις αλλαγές, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι που μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή μας. Όταν, για παράδειγμα, έχεις την πεποίθηση ότι δεν είσαι ο τύπος που αρέσει στις γυναίκες, είναι δύσκολο να αλλάξεις οπτική ώστε να πιστέψεις ότι μπορείς να βελτιωθείς.

Και το πιο σημαντικό: πολλές φορές δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε, γιατί φοβόμαστε μην πληγωθεί ο εγωισμός μας.

Είναι πιο παρηγορητικό να μείνουμε στο ότι εμείς «δεν το ’χουμε» και εν τέλει η ζωή είναι άδικη, παρά να σηκωθούμε στα πόδια μας και να το παλέψουμε από το Μηδέν. Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν έχουμε αποτύχει, καθώς δεν είχαμε καμία πιθανότητα εξαρχής.

#2 Χρειάζεται να θέλεις πραγματικά να αλλάξεις

Αν συνεχίζεις να διαβάζεις το άρθρο, οι πιθανότητες λένε ότι δεν είσαι και πολύ ευχαριστημένος με την προσωπική σου ζωή. Ωραία, γιατί είμαστε όλοι εδώ για να σε βοηθήσουμε. 

Αλλά αν θες τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, τότε το πρώτο βήμα είναι να είσαι διατεθειμένος  να καταβάλλεις την προσπάθεια για να τα κάνεις καλύτερα. Γιατί προσωπικά με αφήνει έκπληκτο ο αριθμός των ανθρώπων που δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό.

Πρακτικά λοιπόν, πρέπει να θες να αλλάξεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Γιατί αν κάνεις μόνιμα τα ίδια πράγματα, είναι λογικό να έχεις μόνιμα και τα ίδια αποτελέσματα.

Αν φοβάσαι να αλλάξεις τον εαυτό σου, έχε υπόψη σου ότι η πραγματικότητα έχει ως εξής: όλοι αλλάζουμε. Συνέχεια. Ο άνθρωπος που είσαι σήμερα, δεν είναι ίδιος με τον άνθρωπο που ήσουν πριν από δύο χρόνια.

Αποφασίζοντας συνειδητά τι πρόκειται να αλλάξεις σε εσένα και με ποιον τρόπο, παίρνεις τον πλήρη έλεγχο της προόδου της ζωής σου στα χέρια σου. Παίρνεις την απόφαση να μην αφήσεις τον εαυτό σου όμηρο της κάθε κακιάς συνήθειας και περιοριστικής αντίληψης που έχεις μαζέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν θυσιάζεις τον πραγματικό σου εαυτό (δεν είναι αυτό το ζητούμενο), απλά παίρνεις την απόφαση να εξετάσεις την ζωή σου και να αλλάξεις όλα αυτά τα τμήματα που δεν λειτουργούν για εσένα και να τα αντικαταστήσεις με άλλα που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους στόχους σου.

Και όχι, δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Ναι, θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρά απλά και μόνο για να ξεκολλήσεις από το Μηδέν. Αλλά την ίδια στιγμή θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις μπροστά με αλματώδεις ρυθμούς.

Στο επόμενο άρθρο, θα συνεχίσουμε πάνω στο ίδιο θέμα με κάποια πιο πρακτικά ζητήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκολλήσεις και να κάνεις αυτή τη χρονιά την καλύτερη χρονιά σου!

Έως τότε όμως, κάνε το σημαντικότερο: ξεκίνα από σήμερα!

Η συνέχεια

Τα επόμενα βήματα υπάρχουν σε δεύτερο μέρος του άρθρου, το οποίο μπορείς να το διαβάσεις εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!