Αν δεν αναζητάς νέες Προκλήσεις, τότε πως θα γίνεις Καλύτερος; - Men's Bible

Αν δεν αναζητάς νέες Προκλήσεις, τότε πως θα γίνεις Καλύτερος;

Αν δεν αναζητάς νέες Προκλήσεις, τότε πως θα γίνεις Καλύτερος;

Αν κάτι είναι εύκολο, δεν σε βοηθάει να εξελιχθείς.

Είναι όπως όταν σηκώνεις βάρη: αν μπορείς να το κάνεις χωρίς προσπάθεια, τότε δεν γίνεσαι πιο δυνατός.

Όλη η ουσία (της ζωής, της γυμναστικής, της δουλειάς) είναι να πιέζεις τον εαυτό σου και να εξελίσσεσαι ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και της αντίστασης.

Αν δεν αναζητάς συνεχώς νέες προκλήσεις και αν δεν γίνεσαι καλύτερος μέσα από αυτές, τότε τι κάνεις;

Το νόημα είναι να εξασκείσαι ακόμα κι όταν μοιάζει δύσκολο. Γιατί όποια δεξιότητά σου δεν την εξασκείς, σε εγκαταλείπει. Μόνο μέσα από τις δυσκολίες ακονίζεις τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ότι είναι δύσκολο είναι και καλό, αλλά σχεδόν πάντα ότι είναι καλό είναι και δύσκολο.

Οι προκλήσεις της ζωής σου

Σκέψου όλα τα πράγματα στα οποία είσαι καλός. Υπήρξε κάποτε μια εποχή που δεν ήσουν καλός σε αυτά, σωστά; Μια εποχή που ήταν δύσκολα, αλλά τα δούλεψες. Παρ’ όλο που ίσως ένιωθες ανεπαρκής και απογοητευμένος, και αντιστεκόσουν στην επιθυμία να τα παρατήσεις, είδες φως στον ορίζοντα και αγκιστρώθηκες σε αυτή την λίγη πρόοδο που είχες κάνει. Ένιωσες μια αχτίδα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης και επέλεξες να συνεχίσεις την προσπάθεια. Και από αυτό τον αγώνα ενάντια στην αδράνεια εξελίχθηκες.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκες κάτι στην άλλη άκρη αυτού: τον εαυτό σου. Έναν εαυτό που συνειδητοποίησες ότι δεν γνώριζες ολότελα και πιθανόν δεν είχες συναντήσει ποτέ. Έμαθες κάτι απίστευτα πολύτιμο για εσένα, ότι είσαι ικανός για περισσότερα από όσα γνωρίζεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να αντισταθείς στην επιθυμία να τα παρατήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να συνεχίσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να αναζητάς προκλήσεις. Γιατί διαφορετικά θα γνωρίζαμε τίποτα για τον εαυτό μας;

Και προσωπικά στη ζωή μου, έχω μάθει πολλά μέσα από τις προκλήσεις που ανέλαβα. Το πώς βοηθάς τον κόσμο που αναζητά βοήθεια από εσένα, το πώς δημιουργείς μια αποτελεσματική ομάδα συνεργατών, το πώς γράφεις ένα βιβλίο κλπ. Όλα από κάτι μου έμαθαν και από όλες τις εμπειρίες βγήκα έτοιμος για νέα βήματα και προκλήσεις.

Αυτή είναι και ουσία που κρύβεται πίσω από τα περισσότερα εμπόδια. Αν δεν αναζητάς νέες Προκλήσεις, τότε πως θα γίνεις Καλύτερος;

Κάθε εμπόδιο τελικά σε βοηθάει

Κάθε εμπόδιο, όλα όσα πάνε στραβά είναι μια ευκαιρία για να αναπτύξεις μια ικανότητα, η ευκαιρία να δουλέψεις σημεία σου που υπολείπονται. Κάθε εμπόδιο σου δίνει την ευκαιρία να εξασκήσεις τον έλεγχο της ψυχραιμίας σου, την επιμονή σου, την θέλησή σου. Γιατί πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Κι αυτό ισχύει και τώρα, σήμερα.

Θα βρεθείς μπροστά σε πολλά μικρά σταυροδρόμια / αποφάσεις για το πώς να κάνεις τα πράγματα και για το τι πράγματα πρέπει να κάνεις. Καλύτερα να περπατήσεις 20 λεπτά ή να πάρεις ταξί; Καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο για να κάνεις εκείνη την δύσκολη συζήτηση ή να την αφήσεις να γίνει μέσω email; Καλύτερα να απολογηθείς και να αναλάβεις την ευθύνη ή να ελπίσεις ότι δεν θα το παρατηρήσει κανείς; Καλύτερα να πας κολυμβητήριο ή να αράξεις σπίτι να δεις μια ταινία;

Καθώς ζυγίζεις αυτές τις, μεταξύ τους ανταγωνιστικές, επιλογές, τείνε προς την πιο δύσκολη. Άσε την να σε κατευθύνει μακριά από τον πειρασμό της εύκολης λύσης. Ο άνθρωπος που ζει τη ζωή του χωρίς δοκιμασίες και προκλήσεις, στην πραγματικότητα στερεί τον εαυτό του από ευκαιρίες να εξελιχθεί και να βελτιωθεί.

Πήγαινε κολυμβητήριο. Κάνε τη δύσκολη συζήτηση. Περπάτα, αντί να πάρεις ταξί. Ανάλαβε την ευθύνη σου. Κάνε τη δύσκολη επιλογή. Αναζήτησε την πρόκληση. Πήγαινε το ως το τέλος.

Η φωτιά φτιάχνει το ατσάλι. Η αντίσταση δημιουργεί τους μυς.

Θα είσαι καλύτερα έτσι, όχι μόνο από την βελτίωση που έρχεται από την πρόκληση αυτή καθαυτή, αλλά από την θέληση που αναπτύσσεις όταν επιλέγεις σκόπιμα αυτή την επιλογή. Όταν έχεις δύο επιλογές, διάλεξε αυτή που αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για εσένα.

Διάλεξε αυτή που θα σου επιτρέψει να γίνεις καλύτερος, αυτήν που σε ετοιμάζει για όλα όσα θα έρθουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!