4 Μαθήματα που μπορείς να πάρεις από την Αποτυχία - Men's Bible

4 Μαθήματα που μπορείς να πάρεις από την Αποτυχία

4 Μαθήματα που μπορείς να πάρεις από την Αποτυχία

Η αποτυχία είναι μια επίπονη εμπειρία. Σε κανέναν δεν αρέσει να ξοδεύει κόπο και ενέργεια και μετά από τόσο ιδρώτα να νιώθει ότι οι προσπάθειες του δεν απέδωσαν καρπούς.

Όλοι μας ονειρευόμαστε την επιτυχία και έχουμε στόχους και όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Και γι’ αυτόν το λόγο η αποτυχία φαντάζει στο μυαλό μας σαν ένας μπαμπούλας που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία.

Όμως η αποτυχία είναι μέρος της ζωής και κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας. Και μάλιστα πολύ πολύτιμο.

Μας σκληραγωγεί, μας κάνει πιο ανθεκτικούς και δυνατούς και μας προσφέρει απλόχερα μαθήματα ζωής απαραίτητα για να κατακτήσουμε την επιτυχία αργότερα στη ζωή μας.

Και κάποια απ’ τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις απ’ την αποτυχία, είναι τα εξής:

Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα τέλεια με την πρώτη

Για να γίνεις καλός σε κάτι, θα πρέπει πρώτα να είσαι πρόθυμος να δείξεις αρχάριος. Να δοκιμάσεις να το κάνεις, να το κάνεις χάλια και να προσπαθήσεις ξανά και ξανά μαθαίνοντας στην πορεία πως να το κάνεις καλύτερα.

Σπάνια θα κάνεις κάτι με τον ιδανικό τρόπο από την πρώτη προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που έχουν παράλογες απαιτήσεις απ’ τον εαυτό τους. Αναμένουν την τελειότητα και προσδοκούν η πρώτη προσπάθεια να πετύχει ώστε να είναι και η τελευταία τους.

Οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται να αποτύχουν και συχνά μένουν άπραγοι και στάσιμοι στη ζωή τους. Μέχρι φυσικά να ζήσουν μια πραγματική αποτυχία και να καταλάβουν ότι αυτή δεν είναι ο μπαμπούλας που είχαν στο μυαλό τους.

Τότε μόνο θα αντιληφθούν ότι μονάχα όταν είσαι πρόθυμος να αποτύχεις και όταν δεν απαιτείς να είσαι τέλειος εξ’ αρχής, μπορείς να προχωρήσεις μπροστά.Πως να αντιμετωπίσεις τις Τοξικές Σκέψεις που εμποδίζουν την εξέλιξη σου, 4 Μαθήματα που μπορείς να πάρεις από την Αποτυχία

Η αποτυχία σε βοηθάει να καταλάβεις τί πρέπει να αλλάξεις στη ζωή σου

Η αποτυχία σε σημαντικούς τομείς της ζωής μας ισοδυναμεί με δυνατό καμπανάκι που χτυπάει και μας ενημερώνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Αν πχ, διαπιστώνεις πως οι περισσότερες σχέσεις σου δεν καταλήγουν καλά και ενώ θέλεις να κάνεις μια σοβαρή μακροχρόνια σχέση οι περισσότερες γνωριμίες σου δεν διαρκούν πολύ ή είναι με κοπέλες που στην πραγματικότητα δε σου αρέσουν και τόσο, καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει λάθος.

Το τί ακριβώς είναι αυτό δεν είναι πάντα σαφές. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις εσύ κάποια πράγματα στον τρόπο που επικοινωνείς, κοινωνικοποιείσαι και λειτουργείς ώστε να προσελκύσεις καταλληλότερες συντρόφους.

Μπορεί να πρέπει να αλλάξεις το που ψάχνεις και το που κάνεις γνωριμίες. Το θέμα είναι πως μια αποτυχία σου δίνει το έναυσμα να σκεφτείς και να εντοπίσεις τί είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσεις στη ζωή σου.

Η αποτυχία σε βοηθάει να παραμείνεις ταπεινός

Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική και την χρειαζόμαστε στη ζωή μας, όμως δεν είναι καλός δάσκαλος. Ναι σίγουρα όταν κάνεις κάτι και πετυχαίνει καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανες ήταν σωστό, όμως δεν είναι πάντα έτσι.

Το πρόβλημα με την επιτυχία είναι πως σου δίνει μια στρεβλή και εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας. Σε κάνει να νιώθεις αήττητος με αποτέλεσμα να σε σπρώχνει σε μεγάλα ρίσκα και αποφάσεις με τρομερές συνέπειές.

Αντίθετα, η αποτυχία σου μαθαίνει την ταπεινότητα και την αξία του μόχθου και της σκληρής δουλειάς. Σε βοηθάει να χτίσεις έναν χαρακτήρα που βλέπει και ζυγίζει τα πράγματα όπως είναι πραγματικά χωρίς αλαζονεία και υπεροψία.

Επίσης σε μαθαίνει να διαχειρίζεσαι καλύτερα την αποτυχία στο μέλλον. Να προετοιμάζεσαι για αυτήν με συνετό και ώριμο τρόπο.

Είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις προκλήσεις και δυσκολίες στη ζωή σου αν έχεις ζήσει μονάχα επιτυχίες και ότι έχεις πετύχει το έχεις πετύχει εύκολα και χωρίς πολύ κόπο.

Η επιτυχία δεν είναι ποτέ εγγυημένη

Ένα απ’ τα σημαντικότερα μαθήματα που μπορεί να σου διδάξει η αποτυχία είναι πως ότι και να κάνεις, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα πετύχεις.

Μπορεί να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, να τα κάνεις όλα τέλεια, και παρόλα αυτά να μην πετύχεις.

Ξέρω ότι αυτό δεν ακούγεται καλό, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα πολύτιμο μάθημα.

Και αυτό γιατί όλα στη ζωή είναι επιλογές και ρίσκο. Το να αποδεχτείς νωρίς στη ζωή σου ότι η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη, σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τα πάντα με περισσότερο ρεαλισμό και με καλύτερες προσδοκίες.

Σε βοηθάει να παίρνεις περισσότερα υπολογισμένα ρίσκα και να είσαι λιγότερο αυστηρός με τον εαυτό σου αν αυτά δεν καρποφορήσουν.

Η αποτυχία, όσο παράλογο και αν φαίνεται, σε βοηθάει να κυνηγήσεις τα όνειρα σου με πιο αποδοτικό και ρεαλιστικό τρόπο.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!