Ελκυστικός Τρόπος Ζωής: 3 βήματα για να τον πετύχεις - Men's Bible

Ελκυστικός Τρόπος Ζωής: 3 βήματα για να τον πετύχεις

Ελκυστικός Τρόπος Ζωής: 3 βήματα για να τον πετύχεις

Το να γίνεις καλός στο φλερτ δεν έχει να κάνει με την εμφάνισή σου. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από το να είσαι ωραίος ή καλοντυμένος. Και το πιο βασικό από αυτά είναι ο τρόπος ζωής σου.

Η επιτυχία στο φλερτ επίσης δεν έχεις να κάνει μόνο με τον τρόπο που φλερτάρεις. Έχει να κάνει με το ποιος είσαι συνολικά. Έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο ζωής σου, με το τι κάνεις πέρα από το να υπάρχεις. Αυτός είναι που σε μεγάλο βαθμό σε κάνει ελκυστικό.

Τι είναι αυτό που σε οδηγεί; Για ποιο λόγο ζεις; Πιάνεις τη ζωή από τα μαλλιά ή απλά αφήνεις τα πράγματα να συμβαίνουν; Αυτά τα ερωτήματα σε οδηγούν στο πραγματικό lifestyle σου.

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν για lifestyle, είναι ότι το μπερδεύουν με τα υλικά αγαθά που έχουν στην κατοχή τους. Lifestyle όμως σημαίνει τρόπος ζωής, όχι ρούχα, δουλειά, αυτοκίνητα, λεφτά, όπως τα media προσπαθούν να μας πείσουν.

Η διαφορά στον τρόπο που ζούμε την ζωή μας είναι η διαφορά ανάμεσα στο να ζούμε και στο απλά να υπάρχουμε. Στην πρώτη περίπτωση έχεις κίνητρο και σκοπό. Στη δεύτερη, εχμ, είσαι ζωντανός, αλλά δεν ζεις, γιατί δεν έχεις κάτι για το οποίο να ζήσεις, δεν έχεις σκοπό.

Με τα παραπάνω, ωστόσο, δεν εννοώ ότι πρέπει να έχεις κάποιον εξαιρετικά φιλόδοξο σκοπό όπως να αλλάξεις τον κόσμο ολάκερο. Ο σκοπός σου δεν χρειάζεται να είναι κάποια επανάσταση ή κάτι εντελώς συνταρακτικό, αλλά κάτι που αγαπάς να κάνεις, κάτι που μιλάει απευθείας στο είναι σου.

Σκοπός και ελκυστικός Τρόπος Ζωής πάνε μαζί. Και υπάρχουν 3 τρόποι να πετύχεις κάτι τέτοιο.

#1 Αξιοποίησε σοφά το Χρόνο σου

Ένας από τους λόγους που ο τρόπος ζωής σου είναι σημαντικός είναι επειδή δείχνει στους άλλους ποιες είναι οι προτεραιότητές σου. Έχεις πεπερασμένο χρόνο στη γη και δεν πρόκειται να πάρεις παραπάνω, οπότε πως τον περνάς;

Τον χρησιμοποιείς προσεκτικά; Ή τον ξοδεύεις από ‘δω κι από ‘κει, όπως τύχει; Κάθε λεπτό που δίνεις σε μια δραστηριότητα, είναι ένα λεπτό που δεν αξιοποιείς για κάτι άλλο. Αυτό είναι το λεγόμενο Κόστος Ευκαιρίας: ο χρόνος που αφήνεις από κάτι για να τον δώσεις αλλού. Το να δημιουργήσεις τον δικό σου τρόπος ζωής σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις επιλογές.

Ελκυστικός τρόπος ζωής σημαίνει να γνωρίζεις πως και γιατί περνάς τον χρόνο σου με αυτό τον τρόπο. Σημαίνει να ορίζεις εσύ πως περνάς τη ζωή σου, αντί να την αφήνεις απλά να συμβαίνει.

Όμως πολλοί άνθρωποι απλά ξοδεύουν αλόγιστα το χρόνο τους επειδή δεν σκέφτονται καθόλου τι θέλουν να κάνουν. Δεν έχουν κατεύθυνση, άρα δεν έχουν και τρόπο για έλεγχο. Η μια μέρα απλά περνάει δίπλα στην άλλη, η κάθε μία ίδια με την προηγούμενη, μέχρι που ξαφνικά συνειδητοποιούν πόσες πολλές μέρες πέρασαν και πόσα λίγα έχουν κατορθώσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνδρες όταν φτάσουν στα 40 έχουν αυτή την περιβόητη «κρίση μέσης ηλικίας». Είναι επειδή αφήνουν τον χρόνο να περνάει, χωρίς να σκέφτονται πως τον αξιοποιούν. Τα όνειρά τους ξεθώριασαν επειδή δεν τους έδωσαν προτεραιότητα. Τα άφηναν πάντα για «μετά».

Μην αφήνεις άλλο τον χρόνο να περνάει. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου!

Αν κατανοείς ότι ο χρόνος είναι πεπερασμένος, τότε αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις τον σκοπό σου.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως οτιδήποτε κάνεις χρειάζεται να είναι ευθέως συνδεδεμένο με τον σκοπό σου ή τους στόχους σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις μονομανής. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι αναγκαία να γίνουν.

Και θα υπάρξουν και φορές που η καλύτερη χρήση του χρόνου σου είναι απλά να μην κάνεις τίποτα. Να αδειάσεις το μυαλό σου για λίγο.

#2 Βάλε τους σωστούς Ανθρώπους στη ζωή σου

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του να είναι ο τρόπος ζωής σου ελκυστικός έχει να κάνει με το καταλαβαίνεις με ποιο τρόπο σε επηρεάζουν οι γύρω σου.

Κανείς μας δεν ζει σε απομόνωση. Είμαστε ο μέσος όρος των γύρω μας. Αυτό μπορεί να είναι και ευχή και κατάρα. Θες ο τρόπος ζωής σου να περιλαμβάνει ανθρώπους ωφέλιμους για εσένα.

Γιατί αν ζεις σε ένα τοξικό και αρνητικό περιβάλλον, αυτό θα σταδιακά θα περάσει κα μέσα σου και θα αρχίσει να φαίνεται στη συμπεριφορά και τις πράξεις σου.

Αυτός ο πόνος, αυτή η τοξικότητα θα δηλητηριάσει κυριολεκτικά τα πάντα στη ζωή σου. Σου κλέβει ενέργεια και κίνητρο.

Αν λοιπόν οι φίλοι σου φέρονται άσχημα σε εσένα και τα όνειρά σου, δεν πρόκειται να πας μακριά.

Ο θυμός, η αρνητικότητα, η πικρία είναι σίγουρες λύσεις για να χαλάσει και ο πιο ελκυστικός τρόπος ζωής. Διώχνουν τους άλλους μακριά και ειδικά τις γυναίκες.

Αν θες ο τρόπος ζωής σου να δείχνει ελκυστικός στους άλλους, πρέπει να μειώσεις την αρνητικότητα και τη μιζέρια όσο πιο πολύ γίνεται.

Και να σιγουρευτείς ότι περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα, φιλοδοξίες και στόχους, που υποστηρίζουν και φροντίζουν ο ένας τον άλλο. Το να έχεις την ομάδα σου που να χαίρεται με τις επιτυχίες σου και που σε βοηθάει όταν πέφτεις σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και πληρότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα χαίρομαι όταν βλέπω όλους τους μαθητές μας να γίνονται φίλοι και να βγαίνουν μαζί. Άλλωστε το Men’s Bible αποτελεί τη νο1 Ανδρική Κοινότητα!

Θες να γνωρίσεις άλλους άνδρες στην ίδια πορεία με εσένα; Δες εδώ!

#3 Βρεις τι Πραγματικά σου αρέσει και θα αλλάξει ο τρόπος ζωής σου

Ο Τρόπος Ζωής σου γίνεται ελκυστικός όταν βρίσκεσαι σε επαφή με τα πράγματα που αγαπάς. Αν το καλοσκεφτείς, αποτελεί τραγωδία της ζωής μας ότι καθώς μεγαλώνουμε σκοτώνουμε τον αυθορμητισμό μας.

Σαν παιδιά, αγαπάμε ανοικτά, ειλικρινά και χωρίς επιφυλάξεις. Είμαστε η πιο αυθεντική και ειλικρινής έκδοση του εαυτού μας τότε. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε αυτό αλλάζει.

Σκέψου: Πόσες φορές σε ρώτησε κάποιος τι πραγματικά σου αρέσει να κάνεις και έπρεπε να σταματήσεις για να σκεφτείς ποιο είναι αυτό; Έπρεπε να ψάξεις για απάντηση; Ελκυστικός Τρόπος Ζωής: 3 βήματα για να τον πετύχεις

Αν θες ο τρόπος ζωής σου να είναι πηγαία ελκυστικός, χρειάζεται να επανασυνδεθείς με τα πράγματα που σου αρέσουν. Επιπρόσθετα, χρειάζεται να μάθεις να είσαι ενεργό μέλος σε αυτά που σου αρέσουν, πέραν του να τα καταναλώνεις παθητικά. Το αίσθημα της σύνδεσης με τα ενδιαφέροντά σου είναι πολύ δυνατό και ελκυστικό.

Σκέψου τη μουσική, για παράδειγμα. Ο λόγος που αρέσουν στους ανθρώπους οι συναυλίες δεν είναι για να ακούσουν μουσική (αν το δεις αντικειμενικά καλύτερα θα ακούσεις μουσική από το δωμάτιό σου). Είναι για την εμπειρία. Είναι επειδή αγαπούν αυτή τη μουσική και τον τρόπο που τους κάνει μέρος εκείνης της κοινότητας. Έχει να κάνει με την ενέργεια που βγάζει το συγκρότημα και ο κόσμος γύρω τους.

Άλλοι άνθρωποι συνδέονται με την αγάπη τους για τη μουσική μαθαίνοντας ένα μουσικό όργανο ή χορούς. Και μπορεί να μην γίνουν οι κορυφαίοι, αλλά δεν το κάνουν για τη φήμη ή τη δόξα, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Έχει να κάνει με τον τρόπο που τους κάνει να νιώθουν.

Όταν μπορείς να συνδεθείς με αυτή την πρωτόγονη χαρά που έρχεται από το να αγαπάς κάτι ολοκληρωμένα και συνολικά, γίνεσαι κι εσύ μαγνητικός. Και οι άνθρωποι απαντούν σε αυτή την ενέργεια και το πάθος. Τους προκαλεί να το ματσάρουν ή να βρουν κι αυτοί το δικό τους πάθος. Και όταν μπορείς να δώσεις αυτό το συναίσθημα σε κάποιον άλλο, τότε, ναι, γίνεσαι απίστευτα ελκυστικός σε αυτόν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!