Η Γοητεία σου βρίσκεται στην Ισορροπία της ζωής σου - Men's Bible

Η Γοητεία σου βρίσκεται στην Ισορροπία της ζωής σου

Η Γοητεία σου βρίσκεται στην Ισορροπία της ζωής σου

Ύστερα από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, είναι λογικό να θες να χαλαρώσεις και να βρεις μια ψυχική ισορροπία, αφήνοντας για λίγο πίσω σου τις έγνοιες.

Επιστρέφοντας σπίτι, βγάζεις τα ρούχα, τα παπούτσια σου και αράζεις στον καναπέ, παρέα με μια παγωμένη μπύρα, έτοιμος να απολαύσεις τα δύο τελευταία επεισόδια εκείνης της σειράς που μόλις χθες ξεκίνησες.

Αυτή η αίσθηση του «θέλω να ξεχάσω για λίγο όλα όσα με στρεσάρουν», όχι μόνο είναι κατανοητή, αλλά και πολύ συνηθισμένη. Όλοι μας λίγο-πολύ θέλουμε να ξεδώσουμε με κάποιον τρόπο.

Το θέμα ωστόσο είναι, πως δραστηριότητες, όπως το να «σβήνεις» στον καναπέ βλέποντας Netflix και τρώγοντας πατατάκια ή το να λιώνεις παίζοντας League of Legends στον υπολογιστή, δεν είναι και πολύ παραγωγικές.

Στην πραγματικότητα, αυτό που προσφέρουν είναι ένα προσωρινό μούδιασμα από τις έγνοιες της ζωής. Και ενώ αυτό το μούδιασμα χρειάζεται σε μικρές και λογικές δόσεις, όταν γίνει εθισμός και συνήθεια, τότε μετατρέπεται σε μια μορφή αυτοσαμποτάζ.

Δεν εξελίσσεσαι ιδιαίτερα, μένοντας παθητικός μπροστά από μια οθόνη. Ως εκ τούτου, δε βοηθάς τον εαυτό σου να αλλάξει και να δυναμώσει, ώστε να ξεπεράσεις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο στρουθοκαμηλισμό, που διαλέγεις να βάλεις το μυαλό σου στο off για λίγο.

Ευτυχώς, δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση σειρών και ταινιών, δεν είναι οι μοναδικές επιλογές που έχεις για να εκτονωθείς και να ξεφύγεις απ’ όσα σε απασχολούν.

Υπάρχουν τρόποι να ξεδώσεις απ’ την καθημερινότητα σου και ταυτόχρονα να εξελίξεις τον εαυτό σου. Αρκεί να αγκαλιάσεις πρόθυμα το άγνωστο και να επιδιώξεις την αλλαγή.Η Γοητεία σου βρίσκεται στην Ισορροπία της ζωής σου

Καλλιέργησε συνολικά τον εαυτό σου

Το σώμα σου δυναμώνει όταν το κουράζεις. Όταν στρεσάρεις τους μύες σου, τους δίνεις το ερέθισμα να μεγαλώσουν και αργότερα, όταν κοιμάσαι, το σώμα σου δουλεύει ώστε οι κουρασμένοι σου μύες να γίνουν λίγο πιο ισχυροί.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο χτίζεις το σώμα σου με τον καιρό και το κάνεις πιο μυώδες και καλαίσθητο.

Αν ωστόσο δουλεύεις συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους μύες, αυτοί ναι μεν θα δυναμώσουν, αλλά οι άλλοι μύες που δε χρησιμοποιείς, θα ατροφήσουν.

Συνεπώς, το σώμα σου θα καταλήξει να χαρακτηρίζεται από μυϊκές ανισορροπίες, με όλα τα θέματα που τις συνοδεύουν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα ενός ατόμου.

Αν όλη μέρα στέκεσαι μπροστά από μια οθόνη δουλεύοντας και στο σπίτι στέκεσαι μπροστά από μια οθόνη απολαμβάνοντας, τότε επιλέγεις τη στασιμότητα.

Δεν εκμεταλλεύεσαι το χρόνο που έχεις για να ξεδώσεις ,για να κάνεις κάτι διαφορετικό, να μάθεις κάτι, να ζήσεις κάτι που δεν είχες ζήσει πιο πριν.

Με αυτό τον τρόπο, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ευκαιρίες για να εξελιχθείς, να καλλιεργήσεις άλλες πτυχές του εαυτού σου και να γίνεις ο πολύπλευρος και ενδιαφέρων τύπος που αξίζεις να είσαι.

Μπορεί το γεγονός αυτό να σου φαίνεται μικρή ή αμελητέα λεπτομέρεια αλλά δεν είναι.  Έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο πόσο πολύ απολαμβάνεις τη ζωή σου γενικότερα και στο πόσο πολύ πετυχαίνεις στην ερωτική σου ζωή.

Ισορροπία στη ζωή, σημαίνει επιτυχία στον έρωτα

Σκέψου για λίγο την εμπειρία μιας γυναίκας που τη φλερτάρουν τρεις άνδρες.

Και οι τρεις είναι οκ εμφανισιακά.

Και οι τρεις έχουν μια καλή δουλειά.

Και οι τρεις σχολώντας απ’ την εργασία τους, επιστρέφουν σπίτι και βυθίζονται στον καναπέ ή την gaming καρέκλα τους και στέκονται μπροστά από μια οθόνη.

Και οι τρεις περιμένουν την Παρασκευή ή το Σάββατο για να βγουν με τους κολλητούς τους.

Ποιον απ’ τους τρεις θα διαλέξει η κοπέλα; Ποιος από τους τρεις θα την ιντριγκάρει περισσότερο και θα προκαλέσει περισσότερο το ενδιαφέρον της;

Κατά πάσα πιθανότητα κανένας.

Μπορεί στις λεπτομέρειες να διαφέρουν. Μπορεί ο ένας να είναι μελαχρινός, ο άλλος ξανθός και ο τρίτος καστανός. Μπορεί τα επαγγέλματα τους να είναι τελείως διαφορετικά.

Στην τελική όμως, κανείς τους δε ξεχωρίζει. Όλοι μοιάζουν μεταξύ τους. Μια από τα ίδια.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Όταν ασχολείσαι περισσότερο με δραστηριότητες που δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από απόλαυση και δεν επιδιώκεις να αναπτυχθείς συνολικά και να αποκτήσεις νέα βιώματα, τότε δε ξεχωρίζεις.

Δεν έχεις πολλά πράγματα να πεις για τον εαυτό σου. Δεν έχεις πλούσιες εμπειρίες να αφηγηθείς. Δεν έχεις σχηματίσει δικές σου εμπεριστατωμένες απόψεις, γιατί δεν έχεις ζήσει αρκετά και δεν έχεις δοκιμάσει αρκετά για να έχεις συγκεκριμένη άποψη.

Και φυσικά, δείχνεις περισσότερο μονοδιάστατος ως χαρακτήρας.

Άσε λοιπόν τις σειρές και τα παιχνίδια στην άκρη φίλε μου. Επίλεξε την αλλαγή και επιδίωξε δραστηριότητες που μέχρι τώρα δεν έκανες. Καλλιέργησε την ισορροπία.

Αν ασχολείσαι πολύ με γυμναστήριο, τότε ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία ή να παρακολουθείς θέατρο.

Αν είσαι μεγάλος φίλος των τεχνών και των γραμμάτων, επιδίωξε την περιπέτεια μέσα από δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση ή η ορειβασία.

Αν είσαι τύπος που δε ρισκάρει, ασχολήσου με δραστηριότητες που απαιτούν υπολογισμένα ρίσκα όπως πχ το πόκερ.

Αν είσαι πολύ εσωστρεφής, βάζε τον εαυτό σου σε περιβάλλοντα που σε αναγκάζουν να κοινωνικοποιηθείς και να μιλάς με αγνώστους.

Με λίγα λόγια, επιδίωξε να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της εργασίας σου, με τρόπους διαφορετικούς απ’ ότι συνήθιζες ως τώρα.

Επιδίωξε την ισορροπία, την αλλαγή και το διαφορετικό. Επιδίωξε να γίνεις μια πολύπλευρη προσωπικότητα και θα δεις πως κάνοντας το, θα έχεις γίνει ταυτόχρονα και πιο γοητευτικός ως άνδρας.

Αν θες να μάθεις πως μπορείς να φτάσεις το peak σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, τότε ρίξε μια ματιά εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!