Διάλεξε τους Αγώνες σου! - Men's Bible

Διάλεξε τους Αγώνες σου!

Διάλεξε τους αγώνες σου!

Όλοι επιθυμούν ότι τους κάνει να νιώθουν καλά. Όλοι θέλουν να ζήσουν μία ζωή χωρίς έγνοιες, μία ζωή εύκολη και άνετη. Να ερωτεύονται, να κάνουν καλό σεξ, να είναι υπέροχοι και να βγάζουν λεφτά και να είναι διάσημοι, αναγνωρίσιμοι, γοητευτικοί, και να χωρίζει το πλήθος σαν τα κύματα της Ερυθράς Θάλασσας από όπου περνάνε.

Είναι εύκολο να επιθυμείς κι εσύ μια τέτοια ζωή. Οπότε, αν σε ρωτήσω τι θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, δεν θα δυσκολευτείς να μου απαντήσεις.

Μία πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση όμως θα ήταν η εξής: Τι είδους αγώνα θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; Ποιους πόνους είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς; Επειδή τελικά η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι που καθορίζει τις ζωές μας.

Όλοι μπορεί να θέλουν πολλά λεφτά, καλή δουλειά, οικονομική ανεξαρτησία. Αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να εργαστούν όσο χρειάζεται για να το επιτύχουν αυτό. Ο κόσμος θέλει να πλουτίζει χωρίς κόπο και χωρίς ρίσκα. Χωρίς καμία θυσία, και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Όλοι μπορεί να θέλουν τέλειες σχέσεις, αλλά σπάνια μπαίνει κάποιος στον κόπο να κουβεντιάσει σοβαρά με τη σύντροφό του, να κάνει αυτές που λέμε δύσκολες συζητήσεις. Εκείνες που πονάνε και που ξεθάβουν πράγματα. Και συμβιβάζονται, και συνεχίζουν. Και φτάνει μία στιγμή που αναρωτιέσαι: Τι, αυτό ήταν όλο;

Η ευτυχία απαιτεί θυσίες και αγώνες. Απαιτεί να παλέψεις για να την κατακτήσεις.

Οι ανάγκες μας, ως άνθρωποι, είναι κοινές λίγο ως πολύ. Είναι ευκολότερο να χειριστούμε τις θετικές εμπειρίες από ότι τις αρνητικές. Με τις αρνητικές πρέπει να παλέψουμε, πρέπει να αγωνιστούμε. Έτσι λοιπόν εκείνο που καθορίζει τη ζωή μας δεν είναι τα ωραία που επιθυμούμε, αλλά τα άσχημα που είμαστε διατεθειμένοι να αντέξουμε στο δρόμο για να επιτύχουμε και να συντηρήσουμε τα ωραία που επιθυμούμε.

Αν θέλεις ένα σώμα για εξώφυλλο πρέπει να ιδρώσεις για να το αποκτήσεις. Πρέπει να πας γυμναστήριο και να στερηθείς τις αγαπημένες σου λιχουδιές. Αν θέλεις να στήσεις δική σου επιχείρηση πρέπει να ριψοκινδυνεύσεις κεφάλαια, ή πάντως να είσαι πρόθυμος να δουλεύεις τρελά ωράρια. Και να μην είσαι καν σίγουρος αν όλη αυτή η δουλειά σου θα αποδώσει τελικά αυτό που στοχεύεις.

Θέλεις μία τέλεια σχέση, αλλά διστάζεις να πλησιάσεις το άτομο που πραγματικά σε έλκει. Κάθεσαι και κοιτάς το τηλέφωνό σου που ποτέ δεν χτυπάει και δεν της μιλάς. Είναι, φίλε μου, κανόνας του παιχνιδιού. Δεν θα κερδίσεις ποτέ αν δεν παίξεις.

Έτσι λοιπόν η επιτυχία μας δεν ορίζεται από τα καλά και τα εύκολα, αλλά από το τι χρήση θα κάνουμε στα δύσκολα και στα άσχημα. Ορίζεται από το πόσα μπορούμε να διαθέσουμε, από το πόσο αφοσιωμένα και στοχευμένα είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε. Αυτό σημαίνει ζωή, τελικά. Το πώς διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες που ανταμώνεις.

Δεν αρκεί απλά να το θέλεις πολύ

Η συμβουλή που κυκλοφορεί εκεί έξω είναι: Αν το θέλεις αρκετά, θα το πετύχεις! Ωστόσο αυτό δεν αρκεί, όλοι κάτι θέλουν όμως. Και το θέλουν και αρκετά. Απλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τί είναι αυτό που θέλουν. Ή σωστότερα, προτιμούν να μην σκέφτονται με τι είδους προϋποθέσεις και αγώνες μπορεί να έρθει στη ζωή τους εκείνο που θέλουν αρκετά.

Γιατί αν θες τα οφέλη από κάτι στη ζωή, πρέπει να θες και τα κόστη του. Τόσο απλά. Αν θες το σώμα παραλίας, πρέπει να θες και τον ιδρώτα, το πιάσιμο, την κούραση. Αν θες το γιοτ, πρέπει να θες και τις πολλές ώρες δουλειάς τον επιχειρηματικό κίνδυνο και την αβεβαιότητα.

Διάλεξε τους αγώνες σου!

Αν έχεις μία επιθυμία, αν την έχεις για χρόνια και ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει στη ζωή σου και δεν φαίνεται να πλησιάζεις στην πραγμάτωσή της, τότε πιθανώς αυτό που επιθυμείς είναι χίμαιρα, μια φαντασίωση. Ίσως είναι απλώς η ίδια η επιθυμία που σε ενθουσιάζει, ίσως δεν σε ενδιαφέρει καν τόσο πολύ.

Ποιος είναι ο αγώνας σου;

Όταν ρωτάω τους ανθρώπους, «τι θα ήσασταν πρόθυμοι να υποφέρετε;» με κοιτάζουν σαν να είμαι εξωγήινος. Όμως η απάντηση που παίρνω μου λέει περισσότερα για το άτομο από όσα μου λέει η επιθυμία του για κάτι. Επειδή πρέπει όλοι μας να κάνουμε τις επιλογές μας. Επειδή δεν μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς αγώνες. Είναι εύκολο να ξέρεις τι θέλεις. Επειδή όλοι θέλουμε παρόμοια πράγματα, μπορώ να μαντέψω τι πιθανώς θέλει ο κάθε ένας από μας. Αλλά τι είσαι πρόθυμος να κάνεις για αυτό; Τι θα θυσιάσεις;

Αν απαντήσεις σε αυτό με ειλικρίνεια μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Αυτό είναι που μας ξεχωρίζει, τον έναν άνθρωπο από τον άλλο. Το πόσα είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε, για πόσο χρονικό διάστημα είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε. Στο κάτω –κάτω, αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, τελικά θα πας εκεί που κοιτάς.

Το ποιος είσαι το καθορίζει ο αγώνας σου και οι προτεραιότητές σου. Αυτοί που αντέχουν να παλέψουν με τα σίδερα στο γυμναστήριο είναι αυτοί που θα αποκτήσουν, τελικά, το τέλειο σώμα. Εκείνοι που αντέχουν να γράφουν και να δημιουργούν με άδειο στομάχι και χωρίς φίλους είναι εκείνοι που θα διακριθούν ως καλλιτέχνες.

Και όλα αυτά δεν στα γράφω για να είμαι motivational, που είναι τόσο της μόδας. Στα γράφω για να σου πω κάτι τόσο απλό, αλλά βασικό:

Αν δεν σπείρεις δεν θερίζεις. Όσο πιο πολύ αγωνίζεσαι, τόσο πιο πολλά πετυχαίνεις. Έτσι λοιπόν, φίλε μου, διάλεξε προσεχτικά τους αγώνες σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!