Γίνε πιο Ζωηρός: 3 τρόποι να ανεβάσεις τη Διάθεση της παρέας - Men's Bible

Γίνε πιο Ζωηρός: 3 τρόποι να ανεβάσεις τη Διάθεση της παρέας

Γίνε πιο ζωηρός: 3 τρόποι να ανεβάσεις την Διάθεση της παρέας, Σπάσε το μοτίβο: Πώς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον της, όταν το χάνεις

Κάθε άνθρωπος – άνδρας ή γυναίκα – που είναι κοινωνικός, με χιούμορ και είναι αρεστός στους άλλους, δίνει αυτή την εικόνα γιατί κάνει κάτι πολύ απλό. Ανεβάζει τη διάθεση και την ενέργεια των άλλων.

Οι άνθρωποι που κάνουν τους άλλους να νιώθουν όμορφα, πρακτικά τους «αναγκάζουν» να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά.

Πως όμως μπορείς να γίνεις ο τύπος που ανεβάζει την ενέργεια και τη διάθεση των άλλων χωρίς να δείξεις υπερβολικός ή τύπος που δείχνει να θέλει προσοχή;

Για αρχή, για να δείχνεις πιο ζωηρός και χαρισματικός στην παρέα με την οποία βγαίνεις, υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που χρειάζεται να βγάζεις προς τα έξω. Και αυτά είναι τα εξής:

  • Να εκπέμπεις χαρά και αισιοδοξία.
  • Να διατηρείς μια παιχνιδιάρικη διάθεση.
  • Να εκτιμάς τους άλλους.
  • Να δείχνεις πιο χαλαρός και ανέμελος.

Ο βασικός λόγος που ένας τύπος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μαγνητίζει τους ανθρώπους γύρω του, είναι γιατί η παρουσία του τονώνει τη διάθεση και την ενέργεια τους.

Καθώς μιλάς και συναναστρέφεσαι με κόσμο, παράλληλα μεταφέρεις τα συναισθήματα σου στους συνομιλητές σου.

Και αν, ως αποτέλεσμα αυτής της συναισθηματικής συναλλαγής, τους κάνεις να νιώθουν ευχάριστα, τότε θα θέλουν όλο και περισσότερο την παρέα σου. Θα μαζεύονται γύρω σου, όπως ακριβώς μαζεύονται οι μέλισσες γύρω απ’ το μέλι.

Το ίδιο ισχύει και στις ερωτικές γνωριμίες.

Όταν η γυναίκα με την οποία φλερτάρεις νιώθει όμορφα μαζί σου, όχι μόνο θα ενδιαφερθεί για εσένα, αλλά και η ίδια αργότερα θα σε αναζητήσει και θα θέλει να γίνει κομμάτι της ζωής σου.

Οπότε λοιπόν, τί μπορείς να κάνεις για να γίνεις ο τύπος που ανεβάζει την ενέργεια και τη διάθεση των άλλων;

#1 Για να ανεβάσεις την διάθεση των άλλων έχε πρώτα τον έλεγχο της κουβέντας

Ένας πολύ βασικός τρόπος να ανεβάσεις τη διάθεση και την ενέργεια των συνομιλητών σου, είναι να αποφύγεις αρνητικά και βαρετά θέματα συζήτησης και να κατευθύνεις την κουβέντα σε θέματα που προκαλούν ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Όταν η συζήτηση πλημμυρίζει με παράπονα, γκρίνια, πλήξη κλπ, οι περισσότεροι άνθρωποι θα βάλουν ένα στοπ στην κουβέντα σας και θα απομακρυνθούν.

Αντίθετα, όταν η συζήτηση γίνεται θετική και ενδιαφέρουσα, οι άλλοι μένουν σε αυτήν, ακόμα και χωρίς να συμμετέχουν οι ίδιοι, ώστε να ακούσουν τι έχεις να πεις.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Άλλαξε θέμα

Όποτε οι άλλοι κατευθύνουν την κουβέντα σε κάποιο θέμα το οποίο είναι βαρετό ή ρίχνει την ενέργεια και τη διάθεση της παρέας, διάκοψε τους.

Βάλε ένα στοπ και αμέσως άλλαξε θέμα.

Εισήγαγε θετικά και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης στην κουβέντα

Μίλα για κάτι που σε παθιάζει και σου προκαλεί ενθουσιασμό. Όποτε κάποιος κάνει κάτι που σου αρέσει, ανάφερε το, κάνοντας του παράλληλα και κάποιο κομπλιμέντο.

Ρώτα τους άλλους για πράγματα που ξέρεις πως τους αρέσουν ή ρώτα τους πως περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο και δείξε ενδιαφέρον για τα χόμπι τους και αυτά που τους παθιάζουν.

Μίλα με ενέργεια και ενθουσιασμό

Οι άνθρωποι που μιλούν χωρίς πάθος και ενθουσιασμό και χωρίς ιδιαίτερη εκφραστικότητα γίνονται βαρετοί και αδιάφοροί. Ακόμα και αν αυτό που λένε έχει ουσία.

Όσο περισσότερο «ζωντανός» είσαι όταν μιλάς, τόσο περισσότερο μαγεύεις τους άλλους. Όχι, τόσο με τις λέξεις που χρησιμοποιείς αλλά με τον τρόπο που τις χρησιμοποιείς.

Καθώς λοιπόν αφηγείσαι μια ιστορία ή λες την άποψη σου για κάτι, φρόντισε να κάνεις ζωηρές χειρονομίες και να αξιοποιείς πλήρως της εκφράσεις του προσώπου σου.

Θες να γίνεις χαρισματικός στην επικοινωνία; Δες εδώ

#2 Ανέβασε τη διάθεση των άλλων δείχνοντας τους πως τους αναγνωρίζεις

Αν θες τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας να νιώθουν πως είσαι «δικός τους» και συνεπώς να τους πάρεις με το μέρος σου, τότε πρέπει να τους δείξεις, με λεκτικό και με μη λεκτικό τρόπο, πως τους αναγνωρίζεις και πως τους εκτιμάς.

Πως θα το πετύχεις αυτό;

Ζήτα τη συμμετοχή τους στην κουβέντα

Αντί απλά να εξιστορήσεις μια εμπειρία σου ή να πεις την άποψη σου κάνοντας μονόλογο, κάνε κάθε τόσο ερωτήσεις και ζήτα τους να συμμετέχουν ενεργά στην συζήτηση.

Αν για παράδειγμα μιλάς για κάποιο μπαρ που είχες πάει πριν δυο μήνες, αφού αναφέρεις το όνομα του μαγαζιού, ρώτα το συνομιλητή σου «Έχεις πάει ποτέ εκεί;».

Αν πάλι μιλάς για την αγαπημένη σου δραστηριότητα, ρώτα αν κάνει κι αυτός κάτι αντίστοιχο. Το κλειδί εδώ είναι να νιώσει ο άλλος πως θες να συμμετέχει στην κουβέντα και να εκφράσει τη δική του γνώμη ή εμπειρία.

Δείξε ζεστασιά με το άγγιγμα σου

Όσο περισσότερο και όσο πιο ζεστά αγγίζεις τους άλλους, τόσο περισσότερη οικειότητα και ευχαρίστηση νιώθουν μαζί σου. Φρόντισε λοιπόν να ακουμπάς τους άλλους συχνά και να τους αγγίζεις με τρόπο φιλικό και παιχνιδιάρικο.

Για παράδειγμα μπορείς να σκουντάς τους άλλους στον ώμο με τη γροθιά σου, να τους αγκαλιάζεις σε κάθε ευκαιρία ή να κάνετε high five. Σε κάθε περίπτωση η αφορμή για την επαφή θα πρέπει να είναι το παιχνίδι και η διασκέδαση.

Θυμήσου το χρυσό κανόνα

Αν διακόψεις κάποιον τη στιγμή που αφηγείται μια ιστορία ή λέει την άποψη του (ή αν τον διακόψει κάποιος άλλος), σιγουρέψου πως αργότερα θα του δώσεις την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό που έλεγε. Αν φυσικά αυτό ήταν ενδιαφέρον και προκαλούσε θετικά συναισθήματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλά πράγματα να πουν και αν τους δώσεις την ευκαιρία να τα εκφράσουν, θα σε συμπαθήσουν περισσότερο και θα σε νιώσουν ως άνδρα χαρισματικό.Γίνε πιο ζωηρός: 3 τρόποι να ανεβάσεις την Διάθεση της παρέας

#3 Ηγήσου και πάρε αποφάσεις όταν αυτό χρειάζεται

Όταν μια παρέα δεν έχει καλή ηγεσία, τότε τα μέλη της αρχίζουν να ρωτούν «τι κάνουμε τώρα;», «πού να πάμε» κλπ. Και αυτό που ουσιαστικά λένε είναι «δεν μπορώ να αποφασίσω, δεν θέλω να πάρω την ευθύνη.».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται να σώσεις την κατάσταση.

Κάνε πρώτος το βήμα και ηγήσου προτείνοντας μια λύση.

Οι άλλοι μπορεί να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με την απόφαση που πήρες, όμως τις περισσότερες φορές, αν προτείνεις κάτι και στηρίξεις αυτή την επιλογή με λογική και επιχειρήματα, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί σου και θα σε ακολουθήσουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!