Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι Πιστεύουν οι άλλοι για εσένα - Men's Bible

Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι Πιστεύουν οι άλλοι για εσένα

Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι Πιστεύουν οι άλλοι για εσένα

Για να έχεις ποιοτικές γνωριμίες στη ζωή σου, χρειάζεται να σταματήσεις να αγχώνεσαι για το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Είναι ίσως ειρωνεία, όμως η στιγμή που σταματάς να σκέφτεσαι τι πιστεύουν οι άλλοι και γίνεσαι αυθεντικός, τότε ξεκινούν και οι άλλοι να σε συμπαθούν πολύ.

Αυτό φυσικά ισχύει ιδιαίτερα στο φλερτ. Οι ωραίες κοπέλες έχουν συνηθίσει να τις περιτριγυρίζουν άνδρες που προσπαθούν να τις εντυπωσιάσουν. Είναι προβλέψιμο και δείχνει έλλειψη σεβασμού για τους ίδιους.

Γιατί όταν έχεις ανάγκη την συμπάθεια των άλλων, βγάζεις ανασφάλεια.

Αντίθετα όταν δεν σε νοιάζει η άποψη των άλλων (σε υγιές επίπεδο), τότε προβάλλεις αυτοπεποίθηση. Και όπως γνωρίζεις όταν δεν δείχνεις αμέσως όλα τα χαρτιά σου, της δημιουργείς αβεβαιότητα και χώρο για να σε κυνηγήσει και εκείνη.

Όμως πως μπορείς να σταματήσεις να νοιάζεσαι για το τι πιστεύουν οι άλλοι;

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα. Το να μας αντιπαθούν μας δημιουργεί αβεβαιότητα. Ο φόβος του εξοστρακισμού πάντα υπάρχει μέσα μας. Κι αυτός ο φόβος είναι που συχνά μας οδηγεί να χάνουμε ευκαιρίες για φιλίες, σχέσεις, επαγγελματικές προτάσεις.

Οπότε, ως ένα βαθμό, δεν είναι δυνατό να σταματήσεις να νοιάζεσαι. Άλλωστε αν γινόταν αυτό θα μετατρεπόμασταν όλοι σε εγωπαθείς νάρκισσους. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να μην σε κατατρώει το άγχος του τι θα σκεφτούν οι άλλοι και να αρχίσεις να ζεις πραγματικά:

#1 Φτιάξε την αυτοεικόνα σου κι άσε τι πιστεύουν οι άλλοι

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, επηρεάζεσαι λιγότερο από τις απόψεις των άλλων και για το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Μπορεί να μην κατανοείς γιατί δεν σε συμπαθούν. Μπορεί να θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος. Αλλά σίγουρα πια δεν θα επηρεάζει την αυτοεικόνα σου.

Θα αποδεχτείς ότι απλά δεν ταιριάζετε και ότι αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Για το πώς γίνεται αυτό γράψαμε πρόσφατα σε αναλυτικό άρθρο που μπορείς να βρεις εδώ.

#2 Επέκτεινε τη Ζώνη Άνεσης

Αν δεν έχεις συνηθίσει να έχεις την προσοχή των άλλων, τότε μπορεί να αγχώνεσαι όταν κινείσαι δημόσια για το τι σκέφτονται για εσένα.

Είναι καιρός όμως να συνειδητοποιήσεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονται για το τι κάνει κάποιος άγνωστος με τη ζωή του. Οι περισσότεροι, εδώ που τα λέμε, δεν νοιάζονται καν για τους φίλους τους. Έχουν τις δικές τους έγνοιες και τη δική τους ζωή να σκεφτούν.

Είναι επιπλέον καιρός να καταλάβεις, πως ακόμα κι αν σε βλέπουν αρνητικά, κανείς δεν θα το δείξει. Είσαι ένας άγνωστος για αυτούς και δεν έχουν λόγο να μπουν στον κόπο.

Αυτός είναι και ένας λόγος που όταν φλερτάρεις, παρ’ όλο που μπορεί να αγχώνεσαι για το τι θα πουν οι άλλοι, τελικά τίποτα δεν συμβαίνει. Ο καθένας είναι στον μικρόκοσμό του.

Όσο όμως το κάνεις, τόσο επεκτείνεις την ζώνη άνεσης και τόσο σκοτώνεις αυτό τον ψευτο-εγωισμό που δεν σε εξυπηρετεί. Ξέρεις σε τι αναφέρομαι, σε εκείνη τη φωνή που σου λέει: «Δεν πρέπει να τσαλακώσεις την αψεγάδιαστη εικόνα σου».

Θες να γίνεις ατρόμητος στο Φλερτ; Δες εδώ

#3 Έχε κατά νου το όραμά σου

Όταν έχεις όραμα και σκοπό για το τι θέλεις από τη ζωή σου και διάθεση να γίνει πραγματικότητα, τότε οι απόψεις των άλλων δεν σε ενδιαφέρουν πια.

Πόσο χρόνο πιστεύεις ξόδεψαν τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου στο να ακούν τις γνώμες από άσχετους;

Είναι τόσο εστιασμένοι στην αποστολή τους και το στόχο τους που δεν τους ενδιαφέρει τι λένε οι haters. Κι αυτός είναι και ο λόγος που είναι επιτυχημένοι.

Αν επειδή πήρες κάποιες αρνητικές κριτικές σκέφτεσαι εξαιτίας τους να παρατήσεις το πάθος σου, τότε δεν είσαι αρκετά παθιασμένος. Σε αυτή την περίπτωση, όντως ίσως είναι καλύτερο να το αφήσεις και να βρεις κάτι που σε παθιάζει πραγματικά.

Ή εναλλακτικά ίσως είναι καιρός να σταματήσεις να ασχολείσαι με το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα και να αρχίσεις να ζεις τη ζωή σου.

Ότι κι αν αποφασίσεις, σε παρακαλώ μην γίνεις μεγαλώνοντας εκείνος ο γέρος που φοβόταν να πετύχει αυτό που ήθελε και έχει μετανιώσει για τα πάντα. Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι από εμένα; Το αυτοκαταστροφικό μοτίβο της σύγκρισης στο φλερτ.

#4 Γίνε πολωτικός

Πάρε για παράδειγμα τους πιο διάσημους τραγουδιστές. Όποιοι κι αν σου έρθουν στο μυαλό, παρατήρησε ότι προέβαλλαν ιδιαίτερα την προσωπικότητά τους. Κι αυτός ήταν ο λόγος που οι fans τους τούς λάτρευαν.

Ναι, οκ, είχαν και haters. Αλλά πόσοι ήταν αυτοί μπροστά στο σύνολο; Λίγοι και αποτελούν το τίμημα του να βγάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Αλλά είναι ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσεις.

Γιατί αυτός είναι ο τρόπος να κάνεις τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν πραγματικά για εσένα και να σε συμπαθούν.

Δεν γίνεται να το παίζεις εκ τους ασφαλούς, να τους έχεις όλους ικανοποιημένους και να είσαι και επιτυχημένος. Αν θες να γίνεις κάποιος, τότε το καλύτερο είναι να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου και ας γίνει ότι είναι να γίνει.

Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καν με το τι κάνεις, θα σε αγνοήσουν. Και οι λίγοι που θα ασχοληθούν, θα έχουν καλά λόγια. Και οι αληθινοί haters θα είναι πραγματικά ελάχιστοι.

Οπότε ακολούθησε το όνειρό σου με τόση ένταση που δεν έχεις χρόνο να αγχωθείς με το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Και όσο πιο αυθεντικός θα είσαι, τόσο πιο πολωτικός θα είσαι με τους γύρω. Και τόσο περισσότεροι θα αρχίσουν να σε «αγαπούν» ή να σε «μισούν».

Αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας. Γιατί όταν είσαι αυθεντικός, τότε δημιουργείς και μια πόλωση γύρω σου, η οποία μαζεύει τους πραγματικούς fans.

Δεν αρκεί να είσαι πια ένας «οκ» τύπος (ειδικά στο φλερτ). Χρειάζεται να είσαι μοναδικός και πραγματικός. Ότι κι αν σημαίνει αυτό για εσένα.

Και για να το κάνεις αυτό, είναι καιρός να σταματήσεις να ανησυχείς τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Και η αρχή γίνεται με το να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!