4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου - Men's Bible

4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου

4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου, Οι μικρές λεπτομέρειες που θα ανεβάσουν τη Γοητεία σου

Κάθε φορά που κάνουμε μια νέα γνωριμία βλέπουμε την όλη διαδικασία ως μια συνάντηση δύο αγνώστων. Δύο ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και δεν είχαν πρότερη επαφή.

Αν θες να γίνεις όμως ένας γοητευτικός συνομιλητής, από εκείνους που συνεπαίρνουν τους άλλους και τους γοητεύουν, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου ως έναν οικοδεσπότη και του άλλους ως τους καλεσμένους σου.

Άσχετα με το ποιος κάλεσε ποιον και το ποιος διοργάνωσε μια συνάντηση, η νοοτροπία του «οικοδεσπότη» είναι αυτή που θα σου ανοίξει διάπλατα τις πόρτες και θα σε καθοδηγήσει στο πως πρέπει να φερθείς στον κοινωνικό στίβο.

Βάζοντας τον εαυτό σου σε αυτόν τον ρόλο ξεκινάς να επικεντρώνεσαι στο να κάνεις τους άλλους να νιώσουν καλοδεχούμενοι. Η διάθεση σου και η συμπεριφορά σου τους χαλαρώνει και τους φροντίζει.

Ως «οικοδεσπότης», μέρος του ρόλου σου είναι να ηγηθείς στον διάλογο κάνοντας την αρχή, να αναζωπυρώνεις τη φωτιά κάθε φορά που η κουβέντα και η διάθεση αρχίζουν να βαλτώνουν και να βοηθήσεις τους άλλους να περάσουν καλά και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Γιατί όμως αυτή η νοοτροπία σε βοηθάει να γίνεις περισσότερο γοητευτικός;

Τα δώρα της κοινωνικής επαφής

Αν και υπάρχουν πολλές συμπεριφορές που κάνουν κάποιον ελκυστικό, συμπαθή και γοητευτικό, στην ουσία όλων αυτών των συμπεριφορών κρύβεται το εξής αξίωμα: Αυτό που επικοινωνείς και επιδεικνύεις στους άλλους είναι πως έχεις κάτι να προσφέρεις στη ζωή τους. Έχεις να δώσεις αξία.

Πολλές φορές βλέπουμε τη δυναμική των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων ως κάτι ασαφές και νεφελώδες. Κάτι αόριστο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε καλά ή να προσδιορίσουμε, ωστόσο πίσω από κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση κρύβεται μια ψυχολογική λογική.

Κάθε σχέση που δημιουργούμε και κάθε κοινωνική επαφή που έχουμε, αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα και ένα προνόμιο και μια ευθύνη. Φίλοι και ερωτικοί σύντροφοι εμπλουτίζουν τη ζωή σου μα ταυτόχρονα ζητούν τον χρόνο σου, τη βοήθεια σου και τη, συναισθηματική και κάποιες φόρες οικονομική, στήριξη σου.

Κατά βάθος λοιπόν όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουμε ασυνείδητα να γνωρίσουμε και να συνδεθούμε με ανθρώπους, από τους οποίους η επαφή μαζί τους έχει περισσότερα πλεονεκτήματα για εμάς παρά κόστη.

Θέλουμε το κοινωνικό ισοζύγιο να είναι υπέρ μας και για αυτό το λόγο απωθούμαστε από τους ανθρώπους που θέλουν περισσότερο να πάρουν από εμάς, παρά να μας δώσουν.

Θες να μάθεις πως να μαγνητίζεις το ενδιαφέρον των γυναικών; Δες εδώ

Όταν δίνεις, παίρνεις

Αυτή η αθέατη πλευρά της ανθρώπινης επαφής ίσως σου φαίνεται ψυχρή και μακιαβελική, όμως αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ενθουσιάζεσαι τόσο όταν ο άγνωστος τύπος με τον οποίο μόλις ξεκίνησες να μιλάς και για τον οποίο δε γνωρίζεις τίποτα, σου λέει ότι γουστάρει εξίσου με σένα τους Motorhead, τη Ρεαλ Μαδρίτης και το Breaking Bad.

Αντίστοιχα πάλι, όταν μιλάς σε κάποιον με αντίθετα ενδιαφέροντα, που δε σταματάει να γκρινιάζει και να μιλάει για τις αδικίες της ζωής του, θες με μικρά και σταθερά βήματα να κάνεις πίσω και να τρέξεις στην αντίθετη κατεύθυνση.

Όταν γνωρίζεις πως οι άνθρωποι κοιτούν να συνάψουν συμμαχίες και να συνδεθούν συναισθηματικά με εκείνους που εμπλουτίζουν τη ζωή τους αντί να τη βαρύνουν, τότε μπορείς να δεις ξεκάθαρα ότι το κλειδί στην κοινωνική επιτυχία είναι το να είσαι κοινωνικά γενναιόδωρος.

Το να δείχνεις (και αυτή είναι η λέξη κλειδί) πως είσαι κάποιος που μπορεί να δώσει στους άλλους περισσότερα ή τουλάχιστον το ίδιο με όσο λαμβάνει.

Και υπάρχουν 4 απλοί τρόποι να το κάνεις αυτό.Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις,4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου

#1 Δείξε την εκτίμηση σου

Ο William James, πατέρας της σύγχρονης ψυχολογίας, είχε πει κάποτε πως ο βαθύτερος πόθος στην ανθρώπινη ψυχή είναι η ανάγκη μας να μας εκτιμούν.

Όλοι οι άνθρωποι επιζητούν την αναγνώριση και την εκτίμηση των γύρων τους καθώς αυτό είναι κάτι που διασφαλίζει τη θέση τους μέσα σε μια κοινωνική ομάδα.

Δείχνοντας λοιπόν αναγνώριση και σεβασμό και παινεύοντας τα καλά στοιχεία των άλλων εκφράζεις την εκτίμηση σου για εκείνους. Τους προσφέρεις ένα πολύτιμο δώρο, αυτό της εκτίμησης σου και πίστεψε με πρόκειται για κάτι που δεν γίνεται αρκετά συχνά.

#2 Συνδέσου συναισθηματικά μαζί τους

Η συναισθηματική σύνδεση αποτελεί το τούβλο, το τσιμέντο και το κεραμίδι των ανθρωπίνων σχέσεων. Πρόκειται με λίγα λόγια για τη διαδικασία μέσα από την οποία βρίσκετε κοινά και ανακαλύπτετε πως η δική σου ζωή και η ζωή των άλλων συμβαδίζουν.

Αντιλαμβάνεστε πως πήγατε στην ίδια σχολή, γουστάρετε την ίδια μουσική, έχετε κοινούς γνωστούς, κοινές απόψεις, κοινές αντιλήψεις κλπ.

Οι άνθρωποι συμπαθούν αυτούς που τους μοιάζουν και όσο περισσότερα κοινά έχετε και όσο περισσότερο συνδέεστε συναισθηματικά, τόσο περισσότερο αισθάνεστε μέλη της ίδιας «φυλής».Πως να είσαι πιο Χαλαρός όταν μιλάς με κάποια που σου αρέσει,4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου

#3 Πρόσφερε τους γνώση

Ένας ακόμα απλός τρόπος να προσφέρεις αξία στους άλλους, είναι να τους φωτίσεις με τις γνώσεις σου. Να προσφέρεις καινούριες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ιδέες ή και οπτικές γωνίες. Δε χρειάζεται να μεταφέρεις ολόκληρες διατριβές για σοβαρά θέματα ούτε να κάνεις βαρείες αναλύσεις για πολιτικά, φιλοσοφικά και επιστημονικά θέματα.

Αρκεί να δώσεις μερικά ενδιαφέροντα ψίχουλα πληροφορίας. Μπορεί να είναι νέα από την ποπ κουλτούρα, μικρές λεπτομέρειες για θέματα που σε συναρπάζουν και γενικότερες γνώσεις που όμως οι άλλοι πιθανό να μη γνωρίζουν.

#4 Ανέβασε τη διάθεση τους

Είναι γνωστό πως τα θετικά συναισθήματα μαγνητίζουν και συγκεντρώνουν τους ανθρώπους γύρω σου όπως οι μέλισσες γύρω από το μέλι. Δεν είναι παράλογο λοιπόν που ένας ακόμα τρόπος να προσφέρεις αξία στους άλλους είναι το να φτιάχνεις τη διάθεση τους

Κάνε τους να γελάσουν μέσα από το χιούμορ σου και μάθε τους μια διασκεδαστική νέα δραστηριότητα. Αν οι άλλοι περνούν καλά μαζί σου και σε συνδυάσουν με θετικά συναισθήματα με γέλιο και ευχαρίστηση, τότε σίγουρα θα αναζητήσουν ξανά την παρέα σου.

Χρειάζεται ισορροπία

Το να δίνεις αξία στους άλλους αποτελεί, όσο παράλογο και αν φαίνεται, το μυστικό συστατικό για μια μαγνητική και γοητευτική προσωπικότητα. Ωστόσο, έχε στο νου σου πως χρειάζεται ισορροπία καθώς η υπερβολή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το να έχεις χιούμορ για παράδειγμα προσφέρει αξία και θετικά συναισθήματα, όμως αν το μόνο που κάνεις είναι να πετάς αστεία συνεχώς χωρίς να αφήνεις χώρο για μια πιο ήρεμη και στρωτή κουβέντα τότε το χιούμορ παύει να είναι πλεονέκτημα και αρχίζει και γίνεται βάρος.

Για να είσαι χαρισματικός χρειάζεται να προσφέρεις αξία στους άλλους με διαφορετικούς τρόπους και φυσικά να θυμάσαι πως η γενναιοδωρία αυτή πρέπει να δίνεται χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!