Επιτυχημένη Σχέση; Ψάξε για Συμβατότητα και Χημεία - Men's Bible

Επιτυχημένη Σχέση; Ψάξε για Συμβατότητα και Χημεία

Επιτυχημένη Σχέση; Ψάξε για Συμβατότητα και Χημεία

Οι περισσότερες συμβουλές για τις σχέσεις ξεχνούν τις έννοιες της συμβατότητας και της αμοιβαίας χημείας. Όταν υπάρχει χημεία το νιώθεις. Όταν δεν είσαι συμβατός με κάποιον επίσης το νιώθεις, σου φαίνεται ότι δαγκώνεις ένα σάπιο φρούτο. Είναι αδύνατον να αγνοήσεις τη δυσφορία σου.

Η συμβατότητα και η χημεία λοιπόν παραμελούνται από όλους τους «ειδικούς» των σχέσεων γιατί είναι πράγματα αυθεντικά που είναι δύσκολο να αλλάξεις. Έτσι περνάς το χρόνο σου μελετώντας αυτοβελτίωση, τακτική, στρατηγική προσέγγισης, όλα αυτά με την ελπίδα να μεγαλουργήσεις μία μέρα στην …αγορά της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου. Οι συμβουλές που μελετάς είναι σχεδιασμένες ώστε να σου προσφέρουν την ευκαιρία να προσεγγίσεις ένα άτομο που φυσιολογικά θα ήταν εντελώς εκτός του βεληνεκούς σου. Είναι σχεδιασμένες ώστε να σε κάνουν να την ξεγελάσεις, κατά κάποιον τρόπο, ώστε να σε προσέξει. Η γυναίκα των ονείρων σου. Μα αν το άτομο αυτό είναι ασύμβατο για σένα; Αυτό είναι κάτι που δεν θες καν να το ακούς.

Η συμβατότητα, καθώς και η χημεία, συγχέονται καμιά φορά ως έννοιες και δεν θα έπρεπε. Απλώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις για να περιγράψουν την απερίγραπτη αίσθηση σύνδεσης που μπορεί να υπάρχει μεταξύ ενός ζευγαριού. Είναι όμως διαφορετικά πράγματα και είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί.

Η Συμβατότητα

Η συμβατότητα είναι μία φυσική ευθυγράμμιση ενδιαφερόντων και αξιών μεταξύ των ανθρώπων. Ας πούμε, ένας παπάς και μία στρίπερ μάλλον έχουν ελάχιστη συμβατότητα, και μου φαίνεται μάλλον απίθανο να βρεθούν αγκαλιά (αν και στις μέρες μας ποτέ δεν ξέρεις). Αυτό εννοούμε λέγοντας συμβατότητα. Αν μου αρέσουν οι έξυπνες και καλλιεργημένες γυναίκες και συναντήσω κάποια που δεν έχει διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο και γουστάρει τους φουσκωτούς νταήδες, μάλλον είμαι ασύμβατος με τη γυναίκα αυτή και μάλλον ποτέ δεν θα βγούμε.

Η συμβατότητα λοιπόν αντιπροσωπεύει το μακροχρόνιο κοινό δυναμικό δυο ανθρώπων. Η υψηλή συμβατότητα έχει να κάνει με το πόσο ταιριάζουν τα γούστα τους, οι αξίες τους, οι ζωές τους. Οι απελευθερωμένοι άνθρωποι προτιμούν συνήθως απελευθερωμένος ανθρώπους και ούτω καθ’ εξής. Οι θρησκευόμενοι τους θρησκευόμενους, οι ηδονιστές του ηδονιστές. Επειδή η διαφορά δυναμικού μεταξύ των αξιών των ανθρώπων μπορεί να είναι, κυριολεκτικά δηλαδή, εντελώς απωθητική.

Η Χημεία

Η χημεία από την άλλη έχει να κάνει με το συναισθηματικό δέσιμο δύο ανθρώπων. Δύο άνθρωποι με χημεία μεταξύ τους προκαλούν ζεστασιά και ενθουσιασμό ο ένας στον άλλο, και δημιουργούν ένα είδος αέναης αλληλεπίδρασης που τους κάνει να νιώθουν όλο και πιο καλά. Όταν έχεις υψηλό βαθμό χημείας με κάποιο άτομο, το άτομο αυτό μονοπωλεί και το χρόνο και τη σκέψη σου. Της μιλάς για ώρες μέχρι να βγει ο ήλιος και δεν καταλαβαίνεις καν πως πέρασε τόσος χρόνος. Ελπίζεις να σου τηλεφωνήσει. Και σου τηλεφωνεί. Βλέπεις γύρω σου πράγματα, ένα πουλί, ένα τραγούδι, ένα βιβλίο, και θα αναρωτιέσαι πώς θα της φανούν.

Πάθος, έρωτας, αρρώστια. Είναι σαν να ντοπάρετε ο ένας τον άλλον. Όταν είστε μαζί, ο χρόνος ποτέ δεν φτάνει. Ψίθυροι, γελάκια, αγκαλίτσες. Ένα τίποτα που σας φαίνεται σημαντικό όσο ο κόσμος όλος.

Είναι δύσκολο να βρούμε παραδείγματα όσον αφορά στο τι χτίζει μία δυνατή χημεία. Μπορεί να σου αρέσει όπως γελάει με τα αστεία σου. Το πώς αγκαλιαζόσαστε στο κρεβάτι. Το πώς σε βοηθάει στο συμμάζεμα του σπιτιού σου. Η χημεία χτίζεται από μικρές συμπεριφορές. Συμπεριφορές που εγείρουν θετική αντίδραση στον άλλο, καθώς και τη διάθεση να πράξει αναλόγως. Εκείνο που ισχύει με τη χημεία είναι πως, ότι νιώθεις εσύ, το νιώθει και το πρόσωπο απέναντί σου. Αποκτάτε σχεδόν τηλεπάθεια.

Επιτυχημένη Σχέση; Ψάξε για Συμβατότητα και Χημεία

Τα υψηλά ποσοστά χημείας συνήθως ανιχνεύονται σε ανθρώπους με αντίθετα, κι ωστόσο συμπληρωματικά χαρακτηριστικά. Ένα υπερδραστήριο και νευρωτικό κορίτσι μπορεί να έχει ερωτική χημεία με ένα αγόρι ήρεμο και χαλαρό. Γενικώς οι εξωστρεφείς άνθρωποι έλκονται από εσωστρεφείς προσωπικότητες και το αντίστροφο. Οι οργανωτικοί δουλεύουν καλύτερα με τους ανοργάνωτους και τους αυθόρμητους.

Ενώ η συμβατότητα, όταν δεν υπάρχει, μπορεί να κάνει δύο ανθρώπους απωθητικούς τον έναν για τον άλλο, η έλλειψη χημείας δεν δημιουργεί απώθηση. Απλώς, είναι βαρετό να είστε μαζί.

Η χημεία επίσης έχει αντίκτυπο και στο κρεβάτι. Έλλειψη χημείας σημαίνει βαρετό και χωρίς συναίσθημα σεξ. Υψηλή χημεία σημαίνει έντονο σεξ, σημαίνει εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου.

Πρέπει να υπάρχουν και τα δύο;

Όπως καταλαβαίνουμε, η χημεία και η συμβατότητα δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν ταυτόχρονα. Μία σχέση με συμβατότητα αλλά χωρίς χημεία μπορεί να σημαίνει μακρές συζητήσεις, βαρετές ίσως, που απλώς θα συνεχιστούν μέχρι να βαρεθούν τα δύο μέλη και να χωρίσουν. Μπορεί βεβαίως αντί να χωρίσουν να αποφασίσουν να παντρευτούν. Νιώθουν πως έχουν κοινά, άρα μπορούν να ζήσουν μία ανεκτή ζωή μαζί. Δυστυχώς, δεν είναι σπάνιοι τέτοιοι συμβιβασμοί.

Η χημεία χωρίς καμία συμβατότητα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Είναι σαν τα δυο μέλη να ζουν σε διαφορετικούς κόσμους. Μάλλον είναι ακόμη πιο περίπλοκο. Είναι όπως όταν νιώθεις πως είναι σωστό ενώ το ξέρεις πως είναι λάθος. Νιώθεις πως η κοπέλα που έχεις απέναντί σου είναι βλαβερή, τοξική, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να βγαίνεις μαζί της. Η συμπεριφορά σου είναι παράλογη, οι σκέψεις σου σκοτισμένες. Καταλήγετε σε έναν καταστροφικό κύκλο αγάπης /μίσους και ακούς φράσεις όπως: «Εντάξει, προσποιήθηκε πως είναι έγκυος για να παντρευτούμε, και λοιπόν; Πες πως ήταν μοιραίο». Λες κάτι τέτοια και οι φίλοι σου σε κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό. Δεν ξέρουν αν πρέπει να σε χαστουκίσουν για να ξυπνήσεις ή να σε παρακολουθούν όπως παρασύρεσαι στην δίνη της καταστροφικής σου σχέσης.

Χημεία λοιπόν χωρίς συμβατότητα σημαίνει άσχημα νέα. Οι σχέσεις αυτές φουντώνουν γρήγορα και εκρήγνυνται. Η λογική επανέρχεται. Η πραγματικότητα σε περιμένει στη γωνία. Και καταλαβαίνεις πόσο κακοποιητικό ήταν τελικά αυτό που έζησες. Σαν παγίδα. Και δύσκολα βγαίνεις από την παγίδα αυτή. Άλλα λέει η καρδιά, άλλα το μυαλό. Και σκέφτεσαι, τί στην ευχή…

Πρέπει να ξέρεις τις έννοιες αυτές και τι να περιμένεις από τους συνδυασμούς τους, αν θέλεις μια υγιή και ευτυχή σχέση. Αν θέλεις να είσαι σε σχέσεις που να τις απολαμβάνεις, όχι μονάχα σεξουαλικά (αυτό πρέπει να είναι δεδομένο) αλλά στο σύνολό τους, θα πρέπει να επιτύχεις ένα ισορροπημένο κράμα των παραπάνω δεικτών. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να καταλάβεις τι θέλεις ακριβώς. Τι κάνει ένα άτομο συμβατό με σένα και τι λειτουργεί σε σένα ως χημεία. Πρέπει να ξέρεις τι σου αρέσει. Αν δεν το ξέρεις τότε πρέπει συνειδητά να αναζητήσεις εμπειρίες ώστε να το μάθεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!