Στρατηγικός αυθορμητισμός: Δώσε ξανά ζωή στη σχέση σου - Men's Bible

Στρατηγικός αυθορμητισμός: Δώσε ξανά ζωή στη σχέση σου

Στρατηγικός αυθορμητισμός: Δώσε ξανά ζωή στη σχέση σου

Ο στρατηγικός αυθορμητισμός ίσως σου ακούγεται ως όρος βγαλμένος από κάποιο εγχειρίδιο management, όμως είναι η λύση σ’ ένα σημαντικό πρόβλημα. Σ’ ένα πρόβλημα που ίσως δεν ήξερες ότι έχεις να αντιμετωπίσεις.

Ποιό είναι αυτό;

Δεν είναι μυστικό πως πολλές γυναίκες ψάχνουν έναν άντρα αυθόρμητο. Κάποιον που είναι απρόβλεπτος και μπορεί να τις ξετρελάνει με την ικανότητά του να τις εκπλήσσει ευχάριστα.

Εξίσου γνωστό όμως είναι πως ο μέσος άντρας δεν είναι αυθόρμητος.

Για την ακρίβεια πολλοί άντρες μισούν τον αυθορμητισμό. Απεχθάνονται την αμφιβολία και το άγνωστο και προτιμούν την ασφάλεια που προσφέρει το σταθερό πρόγραμμα και η ρουτίνα. Χώρια που το αποτέλεσμα μιας αυθόρμητης εξόδου, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες στο κατά τα άλλα, ήδη φορτωμένο πρόγραμμα τους.

Όμως αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά όταν μιλάμε για σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις μακροχρόνιες σχέσεις η έλλειψη αυθορμητισμού μπορεί να γίνει ένα είδος θανατικής ποινής. Και αυτό γιατί με το πέρασμα του χρόνου, κάθε ζευγάρι αποκτάει κάποιες συνήθειες. Οι συνήθειες αυτές μετατρέπονται σε πρόγραμμα και στο τέλος γίνονται ρουτίνα.

Όταν λοιπόν η ζωή μπει σε ένα τακτικό και προβλέψιμο πρόγραμμα, είναι εύκολο να βαρεθείς. Τα μέρη και οι δραστηριότητες που άλλοτε σας ενθουσίαζαν, τώρα μοιάζουν ανιαρά και πληκτικά. Και αν βαριέστε τα πράγματα που κάνετε μαζί, είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να βαρεθείτε ο ένας τη συντροφιά του άλλου.Στρατηγικός αυθορμητισμός: Δώσε ξανά ζωή στη σχέση σου

Ποιο είναι το πρόβλημα με τον αυθορμητισμό;

Το πρόβλημα είναι πως αν δεν είσαι αυθόρμητος τύπος από τη φύση σου, δύσκολα αποκτάς τη δεξιότητα αυτή. Και μόνο η σκέψη να κάνεις κάτι με μια κοπέλα χωρίς να το προγραμματίσεις, σε κάνει να ανησυχείς για τις επιπτώσεις στο πρόγραμμά σου. Και ακόμα και αν το κάνεις, οι πιθανότητες λένε πως το μυαλό σου θα είναι στη δουλειά ή σε οτιδήποτε άλλο έχεις να κάνεις εκείνη τη μέρα.

Ο αυθορμητισμός όμως είναι κρίσιμος. Βλέπεις πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά όπλα στο φλερτ και κυρίως μέσα στη σχέση. Και μη ξεχνάς πως μια αυθόρμητη κίνηση είναι πιο εντυπωσιακή και αποτελεσματική όταν είναι απρόβλεπτη. Όταν δηλαδή δεν είναι μέρος του πως συμπεριφέρεσαι συνήθως.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους αρκετούς φίλους του Μen’s Bible τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να είναι κανείς αυθόρμητος. Γιατί όσο δεν έχεις οικογένεια, παιδιά και ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις στον ορίζοντα, είναι πιο εύκολο να εκμεταλλευτείς τον χρόνο και την ελευθερία που απολαμβάνεις τώρα.

Τελικά τι είναι ο Στρατηγικός Αυθορμητισμός

Είναι η τέχνη του να κάνεις μια γρήγορη έρευνα, να προετοιμάζεις και να προγραμματίζεις ιδέες για ραντεβού που όμως παρουσιάζονται ως μια συναρπαστική αυθόρμητη δραστηριότητα.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεις μια ευχάριστη έκπληξη στη σύντροφο/κοπέλα σου, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεις το στρες και τον πονοκέφαλο που θα είχες αν ήσουν εντελώς αυθόρμητος.

Ίσως ακούγεται αντιφατικό, αλλά το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να κάνεις κάτι αυθόρμητο, είναι να το σχεδιάσεις λιγάκι. Λίγη μελέτη στην αρχή, μπορεί να σε σώσει από πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις και φυσικά να σε γλιτώσει από πολλούς πονοκέφαλους και πιθανά ρίσκα.

Θες να βελτιωθείς στην επικοινωνία σου με τις γυναίκες; Δες εδώ

Ίσως ο στρατηγικός αυθορμητισμός να σου ακούγεται πολύπλοκος όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ απλός. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σχεδιάσεις μερικά πιθανά ραντεβού για τους επόμενους ένα-δύο μήνες, χωρίς όμως να πεις στη κοπέλα σου ή τη σύντροφο σου κάτι. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να την αιφνιδιάσεις εκείνη την μέρα, με την στρατηγικά αυθόρμητη σου πρόταση.

Για παράδειγμα, ξέρεις πως θα πάτε για ταινία Παρασκευή βράδυ; Ψάξε εκ των προτέρων για μια διασκεδαστική δραστηριότητα, π.χ. bowling, που μπορείς να προτείνεις αφού βγείτε από την αίθουσα αντί να πάτε σπίτι ή να κάνετε μια από τα ίδια.

Το ίδιο πράγμα φυσικά ισχύει για διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Ο στρατηγικός αυθορμητισμός σου δίνει την ευχέρεια να προετοιμαστείς και να βρεις τον απαραίτητο χρόνο για τις άλλες υποχρεώσεις σου. Έτσι και εσύ θα είσαι ελεύθερος να χαρείς και θα ευχαριστηθείς περισσότερο την εμπειρία που θα μοιραστείτε.

Φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος η κοπέλα να μη θέλει να συμμετέχει, για αυτό το λόγο πάντα να χρησιμοποιείς αυτή την τακτική σε ραντεβού που ξέρεις πως υπάρχει η διαθεσιμότητα και ο χρόνος. Επίσης καλό είναι να προτείνεις δραστηριότητες που ξέρεις πως θα αρέσουν.

Μερικά παραδείγματα δραστηριοτήτων που μπορείς να σχεδιάσεις είναι:

Κάποιο wine bar, μια έκθεση, ένα νέο μαγαζί που παίζει jazz, κάποιο adventure room, μασάζ, θέατρο, μικρές εξορμήσεις για το Σαββατοκύριακο, παιχνίδι bowling ή μπιλιάρδο κλπ.

Από τη στιγμή που έχεις διαλέξει μερικές δραστηριότητες κοίταξε στο ημερολόγιο τα επόμενα Σαββατοκύριακα στα οποία είστε και οι δύο ελεύθεροι. Προφανώς δε θες να πας πολύ μακριά στο μέλλον, καθώς οι πιθανότητες να σου χαλάσει τα σχέδια κάτι απρόβλεπτο αυξάνονται. Κάποιο Σαββατοκύριακο μέσα στους επόμενους δύο μήνες είναι μια ασφαλής χρονική επιλογή. Επίσης απέφυγε και οτιδήποτε είναι κοντά σε γιορτές, γενέθλια κλπ.

Εξασκήσου στον αυθορμητισμό

Το κλειδί είναι να μάθεις να είσαι ανοιχτός σε οτιδήποτε. Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις την τακτική αυτή έχεις ήδη δώσει στον εαυτό σου μια νότα αυθορμητισμού, οπότε χρειάζεται και να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο.

Άσε λοιπόν τον εαυτό σου ανοιχτό σε δραστηριότητες που ίσως και να μη σε ενθουσιάζουν. Μπορεί να είναι κάποιο μουσικό φεστιβάλ από ένα είδος μουσικής που δε σου αρέσει, ή ένα ταξίδι σε ορεινή περιοχή τη στιγμή που προτιμάς θάλασσα.Στρατηγικός αυθορμητισμός: Δώσε ξανά ζωή στη σχέση σου

Δεν έχει και τόσο σημασία. Ότι και αν είναι, ο στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να κάνετε πράγματα μαζί, να μοιραστείτε νέες εμπειρίες, αλλά και φυσικά να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, αφήνοντας για λίγο την ασφάλεια του προγράμματος.

Μια απρόβλεπτη και συναρπαστική εμπειρία κάθε τόσο, βοηθάει να σπάσει η ρουτίνα και επαναφέρει τον ενθουσιασμό στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού.

Ακόμα και αν δε πάνε όλα τόσο ρόδινα και βαρεθείς αφάνταστα σε εκείνο το μουσικό φεστιβάλ, το γεγονός και μόνο πως ήσασταν και οι δύο πρόθυμοι να κάνετε αυθόρμητα κάτι καινούριο, είναι σημαντικό.

Είναι μια υπενθύμιση και στους δύο πως η σχέση δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, βαρετή.

Ο στρατηγικός αυθορμητισμός είναι μια εξαιρετική τεχνική για αυτό λοιπόν δοκίμασε τη. Προκάλεσε τον εαυτό σου να κάνει κάτι «αυθόρμητο» με την κοπέλα σου ή τη σύντροφο σου μέσα στον επόμενο μήνα, ότι και αν είναι αυτό.

Το να έχεις σχεδιάσει στρατηγικά διάφορες δραστηριότητες και να τις παρουσιάσεις σαν να σου ήρθε η ιδέα εκείνη τη στιγμή, είναι ίσως αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η σχέση σου για να πάρει τα πάνω της.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!