Για ποιο πράγμα να της μιλήσω; - Men's Bible

Για ποιο πράγμα να της μιλήσω;

Για ποιο πράγμα να της μιλήσω;

Πολλοί άντρες πιστεύουν πως θα τους τελειώσει το «υλικό» όταν φλερτάρουν ή προσεγγίζουν γυναίκες. Δεν θα έχουν ξαφνικά τι να πουν ή τι να κάνουν, αφού θα τα έχουν πει και κάνει όλα. Στην πραγματικότητα το πρόβλημά τους είναι βαθύτερο. Δεν είναι ότι δεν έχουν τι να πουν, είναι ψευδαίσθηση αυτό.

Απλώς μιλάνε με πολύ λίγο κόσμο. Με φίλους, με συναδέλφους, με συγγενείς, και μιλάνε για συγκεκριμένα πράγματα. Υπολογιστές, παιχνίδια, γκατζετάκια. Έτσι δεν έχουν τι να πουν με κάποιον άνθρωπο έξω από το μικρό τους σύμπαν επειδή σπάνια βγαίνουν από το μικρό αυτό σύμπαν και την ασφάλεια που τους προσφέρει.

Προκειμένου να επικοινωνήσεις πρέπει να έχεις κάπως πιο ανοιχτό μυαλό. Και όχι μονάχα σε τεχνικές προσέγγισης, που είναι μεν χρήσιμες, αλλά δεν είναι το μόνο σημαντικό. Διαφορετικά θα αποστηθίσεις κάποιες ρουτίνες, κάποια μοτίβα και θα παίζεις με αυτά, μια ζωή, σαν τους ηθοποιούς που παίζουν με μια μανιέρα κωμωδία /δράμα/ τραγωδία και ο κόσμος από κάτω βλέπει απλώς τα ίδια και τα ίδια.

Για να επικοινωνήσεις πρέπει να μπορείς να κινείσαι με άνεση και έξω από μοτίβα και τεχνικές προσέγγισης. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα και να κάνεις τις συζητήσεις να κυλούν πιο φυσικά, μπορείς να κάνεις πολλά. Ας τα δούμε:

#1. Γίνε πιο κοινωνικός

Ξεκίνα να μιλάς τυχαία, σε καμιά δεκαριά ανθρώπους την ημέρα. Και να περιλαμβάνεις ανθρώπους που φυσιολογικά δεν θα προσέγγιζες. Μίλα στην ταμία του σούπερ μάρκετ. Μίλα στον τύπο που σου φέρνει τον καφέ σου, σε αυτόν που στέκεται πίσω σου στην ωρά της τράπεζας. Αν δεν μπορείς να κάνεις μια φυσιολογική κουβέντα με τον οποιονδήποτε, γιατί πιστεύεις πως θα κάνεις φυσιολογική κουβέντα με την κοπέλα που σου αρέσει πολύ; Μην σκεφτείς ότι είναι εύκολο να μιλάς με τον οποιονδήποτε. Πήγαινε και κάν’ το. Να γίνει συνήθειά σου.

#2. Βάλε χιούμορ

Γράψε μία λίστα με δέκα άσχημα πράματα που συνέβησαν στη ζωή σου. Και μετά βρες έναν έξυπνο τρόπο να αντλήσεις το καλό από την κάθε μία από αυτές τις ατυχείς περιστάσεις. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, μην ξεχνάς. Για παράδειγμα. Πήγες ένα ταξίδι και σου σέρβιραν κεφτεδάκια από κρέας σκύλου. Από τότε που τα έφαγες όμως έχεις μία βαθύτερη σχέση αλληλοκατανόησης γενικώς με τα τετράποδα. Βάλε χιούμορ σε κάθε κακή περίσταση. Αν το κάνεις για το παρελθόν σου θα μάθεις να το κάνεις και για το παρόν και για το μέλλον. Θα μάθεις να αντλείς, με χιούμορ και σπιρτάδα, ό,τι το καλύτερο από την κάθε μία άσχημη κατάσταση.

Για ποιο πράγμα να της μιλήσω;

#3. Απόκτησε σφαιρικές γνώσεις και απόψεις

Μάθε πράγματα για τη ζωή. Την ψυχολογία. Τη φύση, την επιστήμη. Διάβασε θεωρίες για το άγνωστο και το ανεξήγητο. Σκέψου αν και κατά πόσο όλα αυτά μπορεί να έχουν αντίκρισμα στη δικιά σου ζωή. Καμία γνώση δεν είναι άχρηστη, να το θυμάσαι. Πρώτον που θα έχεις ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό για να τροφοδοτήσεις τις συζητήσεις με τα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν. Θα συνδέεσαι με τους άλλους με φυσικό τρόπο. Θα σε κάνουν να φανείς άνθρωπος ενδιαφέρων και με βάθος. Άνθρωπος με τον οποίο ένα πρόσωπο, μία γυναίκα, για παράδειγμα, θα ήθελε να σχετιστεί.

#4. Χαλάρωσε

Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό δεν ξέρεις τι να πεις, γιατί αγχώνεσαι. Την ώρα που σου μιλάει αυτή, δεν συμμετέχεις στην κουβέντα, αλλά σκέφτεσαι από μέσα σου: «ωχ, και τώρα τι να πω, τι να πω μόλις σταματήσει να μιλάει». Έτσι είναι φυσικό να μην έχεις τι να πεις, αφού από τη μια δεν είσαι ενεργός στη συζήτηση και από την άλλη αγχώνεσαι. Σκέψου όμως το εξής, αν έβγαινες με έναν φίλο σου θα είχες πολλά πράγματα να πεις. Απλά τώρα αγχώνεσαι. Άρα χαλάρωσε, προσπάθησε να ακούσεις τι σου λέει και να κάνεις την συζήτησή σου, όσο πιο χαλαρά γίνεται.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!