Γιατί πρέπει να έχεις αρκετό ενδιαφέρον - Men's Bible

Γιατί πρέπει να έχεις αρκετό ενδιαφέρον

Γιατί πρέπει να έχεις αρκετό ενδιαφέρον

Το σημερινό άρθρο είναι μια ευγενική γυναικεία χορηγία, καθώς ζήτησα από την κοπέλα μου να γράψει κάτι κι αυτή. (Αμ πως, μόνο εγώ θα σκίζομαι να γράφω τόσα άρθρα;). Πέρα από την πλάκα, είναι καλό να γνωρίζουμε και πως το βλέπουν το θέμα του φλερτ οι γυναίκες. Παραθέτω το κείμενό της λοιπόν:

Έβγαινα θυμάμαι ραντεβού για κάποιο διάστημα και γκρίνιαζα μετά με το που έμπαινα στο σπίτι. Όλοι βαρετοί μου φαίνονταν. Ο δικηγόρος; Βαρετός. Ο λογιστής; Μην το πιάσουμε. Σεναριογράφος ήταν ο άλλος και δεν μπορούσε ούτε μια πρόταση να αρθρώσει με ενδιαφέροντα τρόπο. Δηλαδή, μπορεί να είχαν ενδιαφέρον ως άνθρωποι. Αλλά δεν ήξεραν να κουβεντιάσουν. Δεν μου προκαλούσαν κανένα ενδιαφέρον να τους γνωρίσω σε βάθος, επειδή δεν μπορούσαν να προβάλλουν προς τα έξω το πόσο ενδιαφέροντες (μπορεί να) ήταν

Ακούμε ξανά και ξανά ότι στις γνωριμίες πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Είτε πετυχαίνει αυτό, και ο άλλος δεν βρίσκεται ποτέ προ εκπλήξεων, είτε δεν πετυχαίνει, οπότε όσο νωρίτερα το καταλαβαίνεις τόσο πιο καλά. Δεν μιλάω όμως για αυτό. Μιλάω για ανθρώπους που δεν με άφησαν καν να δω πως ήταν αυτός ο πραγματικός εαυτός τους. Ήθελα να δω τι τους ενδιέφερε, τι τους διέγειρε, και δεν με άφηναν. Οι γυναίκες θέλουν να το καταλάβουν αυτό για έναν άντρα, αντιστοίχως (υποθέτω) και ένας άντρας για μία γυναίκα. Τι σου αρέσει να κάνεις; Ποια μουσική σε αντιπροσωπεύει; Τι σε παθιάζει, τι σε θυμώνει; Τι θα ήθελες να διαβάσεις αν είχες το χρόνο; Πού θα ταξίδευες αν μπορούσες; Τι, εν τέλει, είναι αυτό που σε κάνει μοναδικό, ξεχωριστό, ανεπανάληπτο;

Για παράδειγμα. Ένας άντρας για τον οποίο ενδιαφέρθηκα ήταν και εκείνος ο τύπος που ντύθηκε Τζον Σνόου στις απόκριες. Μπήκε με γούνινο παλτό και με στάμπες λύκων στη φόδρα. Κρατούσε κι ένα μπουκάλι τεκίλα κι έπινε κατευθείαν. Οι περισσότερες τον πλησίαζαν, ήθελαν να του μιλήσουν. Πλησίασα κι εγώ.

Αλλά.

Για δέκα λεπτά προσπαθούσα να ανοίξω κανονική συζήτηση μαζί του. Και ήταν τόσο ελκυστικός. Μελαχρινός, ψηλός, ευθυτενής. Το άλφα αρσενικό. Το αγόρι που όλα τα άλλα αγόρια θα ήθελαν να του μοιάσουν. Αλλά το να τον χαρακτηρίσω βαρετό, απλώς είναι υποτίμηση της κατάστασής του. Ήταν ξερός σαν έρημος. Δεν είχε τίποτα το ενδιαφέρον να πει, για τον εαυτό του, για τη δουλειά του, για το πώς ζούσε. Πέρα από το προφανές ότι έβλεπε Games of Thrones δηλαδή, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Λες και μιλούσα με ένα μηδενικό. Κρίμα δηλαδή, τέτοιο παλικάρι.

Γιατί πρέπει να έχεις αρκετό ενδιαφέρον

Αργότερα υπέθεσα ότι μάλλον δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να κάνει καμία ιδιαίτερη δουλειά για να βελτιώσει τον εαυτό του. Ήταν βλέπετε τόσο ωραίος. Θα το θεωρούσε περιττό. Δεν είναι έτσι όμως. Όσο ωραίος και να είσαι, πρέπει να είσαι κάποιος. Να έχεις μία προσωπικότητα. Κάποτε η καλή εμφάνιση ήταν το κλειδί για κάθε πόρτα. Τώρα σε φτάνει δεν σε φτάνει μέχρι το κατώφλι. Η κοινωνία μας ευτυχώς εξελίσσεται. Ο καθένας μπορεί να είναι ωραίος, ή να έχει τον τύπο του, λίγο αν προσπαθήσει. Έχουμε γεμίσει από όμορφα πρόσωπα.

Πρέπει όμως να είσαι αυθεντικός. Να είσαι ο εαυτός σου και αυτό να προβάλεις. Αυτό θέλουν οι γυναίκες. Να δουν ποιος είσαι. Και πρέπει να τους το δείξεις με έναν τρόπο ελκυστικό το ποιος είσαι. Κάποτε κόντεψα να γίνω φαν των X-men επειδή το παιδί που μου άρεσε μιλούσε για δαύτους με τόσο πάθος. Με έκανε να θέλω να μοιραστώ κι εγώ το πάθος του. Πρέπει λοιπόν με κάποιον τρόπο να μπορεί ένας άντρας, ένας άνθρωπος, να εκφράσει αποτελεσματικά το πάθος του για κάτι, το ενδιαφέρον του, τον ίδιο τον εαυτό του. Μόνο έτσι θα ενδιαφερθεί και ο απέναντί σου. Ο φίλος, η κοπέλα που σου αρέσει, η ερωμένη. Δείξε ποιος αληθινά είσαι.

Το πάθος σου να μιλήσεις για τα προσωπικά σου γούστα και πιστεύω που σε κάνουν ξεχωριστώ ιντριγκάρει το ενδιαφέρον μίας γυναίκας. Δεν εννοώ βέβαια να το παίξεις μυστηριώδης και ανεξιχνίαστος. Άμα δεν λες τίποτα για σένα ο κόσμος απλώς φεύγει. Σκοπός είναι να δώσεις αρκετά ώστε να θέλουν να δουν και τα υπόλοιπα.

Αν μιλάς με πάθος για αυτόν εαυτό σου και για τη ζωή σου, όσοι σε ακούν θα υποθέσουν ότι κάτι πολύ όμορφο βρίσκεται εκεί, στον εαυτό σου δηλαδή, και στη ζωή σου, και θα θελήσουν να το εξερευνήσουν. Βρες λοιπόν τι υπάρχει μέσα σου που να αξίζει να το μοιραστείς. Βρες πώς θα το μοιραστείς. Και το σημαντικότερο όλων: μην φοβάσαι να το μοιραστείς.


Σημειώνω ότι το κείμενο είναι αυτούσιο, έκανα μόνο κάποιες αλλαγές λογοτεχνικής φύσεως. Το συμπέρασμα ποιο είναι λοιπόν; Να είσαι ενδιαφέρων, ώστε να της γεννήσεις την επιθυμία να σε εξερευνήσει. Με όλους τους τρόπους…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!