Άρης και Αφροδίτη: Οι διαφορές των δύο φύλων όταν φλερτάρουν - Men's Bible

Άρης και Αφροδίτη: Οι διαφορές των δύο φύλων όταν φλερτάρουν

Άρης και Αφροδίτη: Οι διαφορές των δύο φύλων όταν φλερτάρουν

Είναι γεγονός πως οι άντρες και οι γυναίκες φλερτάρουν διαφορετικά. Και αυτό είναι κάτι πασιφανές που σίγουρα δε χρειάζεσαι εμένα για να το μάθεις. Το να ξέρεις όμως ότι φλερτάρεις με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι γυναίκες, δεν είναι το ίδιο με το να ξέρεις ποιες είναι αυτές οι διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα.

Το να γνωρίζεις ότι τα δύο φύλα διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο γνωρίζουν το ένα το άλλο σου δίνει ένα πλεονέκτημα απέναντι στον μέσο άντρα. Σου επιτρέπει να αντιληφθείς τι κάνει μια γυναίκα καθώς φλερτάρει και να την κατανοήσεις καλύτερα. Σου επιτρέπει επίσης να προσαρμόσεις το φλερτ σου με έναν τρόπο που είναι πιο εύκολος για μια γυναίκα να τον διαβάσει.

Πριν όμως προχωρήσω έχε στο νου σου πως ο καθένας είναι διαφορετικός. Οι διαφορές που ακολουθούν είναι βασικά πράγματα που ισχύουν για τον μέσο όρο.Crazy, Stupid, Love: 8 μαθήματα φλερτ που μπορείς να πάρεις από την ταινία,Άρης και Αφροδίτη: Οι διαφορές των δύο φύλων όταν φλερτάρουν

#1 Πρωτοβουλία – αποδοχή

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στο πως φλερτάρουν οι άντρες και πως φλερτάρουν οι γυναίκες είναι η εξής: Οι άντρες κάνουν την πρώτη κίνηση και οι γυναίκες την αποδέχονται ή την απορρίπτουν.

Με λίγα λόγια, ο ρόλος του άνδρα στο φλερτ είναι να προσεγγίζει πρώτος και να ξεκινά την κουβέντα. Η γυναίκα που θέλει να φλερτάρει στην ουσία εκφράζει την αποδοχή της στην κίνηση του άντρα. Και αν δείξει πρώτη το ενδιαφέρον της, θα το κάνει με πλάγιους τρόπους, ώστε να είναι πιο εύκολο για τον άντρα να κάνει την κίνηση του.

Αυτό συμβαίνει γιατί κομμάτι της διαδικασίας του φλερτ, είναι να δείξει ο άντρας ότι είναι δυνατός, δυναμικός και ικανός. Να παρουσιάσει τις ικανότητες του και να δείξει ότι δε φοβάται να πάρει ρίσκα.

Ακόμα και μετά την πρώτη επαφή, αφού ο άντρας έχει προσεγγίσει μια κοπέλα που του αρέσει, η όλη δυναμική του φλερτ περιστρέφεται γύρω από αυτή την απλή λογική. Από την αρχική κουβέντα, στο ραντεβού, στη σχέση.

Ο άντρας κάνει τα πρώτα βήματα και η γυναίκα επιλέγει αν θα ακολουθήσει.

Και στην πραγματικότητα ο μέσος άντρας ενστικτωδώς γνωρίζει πως θα ηγηθεί, απλά όταν δεν μπορεί να το κάνει, είναι γιατί αγχώνεται.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να απογοητεύεσαι αν δε σε προσεγγίζουν γυναίκες για να φλερτάρουν μαζί σου. Γιατί κάτι τέτοιο δε δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος, απλά μια γυναίκα έχει διαφορετικό ρόλο.

#2 Λογική – συναίσθημα

Οι άντρες τείνουν να σκέφτονται αυτά τα θέματα περισσότερο με τη λογική και δίνουν κυρίως έμφαση σε γεγονότα και δεδομένα. Οι γυναίκες από την άλλη προσεγγίζουν το φλερτ δίνοντας περισσότερη έμφαση στο συναίσθημα και έτσι είναι περισσότερο διαισθητικές.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις λίγο τον εαυτό σου ελεύθερο και χαλαρό. Να αφήσεις λίγο τα πράγματα να κυλήσουν και αν εκείνη σε πειράξει να μην το πάρεις προσωπικά.

Το πιο κλασικό λάθος που κάνει ο μέσος άντρας όταν φλερτάρει με μια γυναίκα, είναι να βλέπει τα πάντα με τη λογική και να τα παίρνει στα σοβαρά. Ως αποτέλεσμα είναι περισσότερο επίπεδος στον λόγο του, πράγμα που τον κάνει πολύ αδιάφορο και βαρετό.

Γι’ αυτό και οι άντρες που είναι καλοί στο φλερτ, είναι καλοί γιατί το βλέπουν σαν παιχνίδι. Προσπερνούν κάθε εμπόδιο με χιούμορ και αν κάτι πάει στραβά δεν το παίρνουν προσωπικά.

Θες να βελτιωθείς στην επικοινωνία με τις γυναίκες; Δες εδώ

#3 Αμεσότητα – περιπλοκότητα

Αυτή η διαφορά είναι ίσως η πιο προφανής και είναι εκείνη την οποία ακούς όλη την ώρα.

Ο μέσος άντρας τείνει να είναι αρκετά άμεσος με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται και φλερτάρει, ενώ η μέση γυναίκα τείνει να είναι περισσότερο περίπλοκη καθώς δίνει περισσότερο έμφαση στην υποεπικοινωνία.

Γι’ αυτό άλλωστε και πολλές γυναίκες απορούν που ενώ δίνουν σημάδια στον άντρα ότι ενδιαφέρονται, (ή σημάδια πως δεν ενδιαφέρονται και άρα πρέπει να σταματήσει να επιμένει) εκείνος δεν καταλαβαίνει. Με αποτέλεσμα να αναφωνούν «Μα καλά γιατί δεν τα πιάνει;».

Αντίστοιχα συμβαίνει και με τους άντρες. Πόσες φορές έχεις ακούσει άντρες να λένε για μια γυναίκα, «Καλά γιατί απλά δε μου λεει τι σκέφτεται;».

Φυσικά η διαφορά αυτή δεν ισχύει μόνο για το φλερτ, αλλά γενικά ως διαφορά των δυο φύλων.

Οπότε είναι φυσιολογικό να είσαι άμεσος στο πως εκφράζεσαι, όμως είναι σημαντικό να αποδεχτείς πως αρκετές γυναίκες θα είναι πολύ πιο σύνθετες στην επικοινωνία τους από σένα.7 μυστικά για να πάει καλά το Ραντεβού σου,Άρης και Αφροδίτη: Οι διαφορές των δύο φύλων όταν φλερτάρουν

#4 Σωματική και συναισθηματική σύνδεση

Μια άλλη διαφορά είναι πως ο μέσος άντρας δίνει μεγαλύτερο βάρος στη σωματική επαφή, ενώ πολλές γυναίκες επιθυμούν, ακόμα και στο στάδιο του φλερτ, να συνδεθούν συναισθηματικά με τον άλλο.

Το σεξ και η σωματική επαφή, είναι κάτι που και τα δύο φύλα θέλουν εξίσου και το έχουν συχνά στο μυαλό τους. Όμως η μέση γυναίκα χρειάζεται περισσότερη άνεση και ασφάλεια από τον μέσο άντρα για να αφεθεί.

Αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με τη λεγόμενη συναισθηματική σύνδεση. Όταν, δηλαδή, κάποιος νιώθει πως η άλλη πλευρά τον διαβάζει, τον καταλαβαίνει και τον αποδέχεται όπως είναι.

Και για να φτάσουν στο σημείο δύο άνθρωποι να συνδεθούν με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστεί πρωτίστως να αφήσουν τους εαυτούς τους τρωτούς και ευάλωτους. Αφήνοντας τον μανδύα του τέλειου εαυτού να πέσει στο πάτωμα.

Και επειδή όπως είπαμε ρόλος του άντρα είναι να παίρνει την πρωτοβουλία, χρειάζεται να αφήνει πρώτος τον εαυτό του ευάλωτο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!