Πως να Βγεις από την Φιλική Ζώνη - Men's Bible

Πως να Βγεις από την Φιλική Ζώνη

Πως να Βγεις από την Φιλική Ζώνη

Η αλήθεια είναι πως το να προκαλέσεις το ερωτικό ενδιαφέρον μιας κοπέλας με την οποία είστε ήδη φίλοι, έχει τη δυσκολία του. Κυρίως γιατί υπάρχει ήδη μια εδραιωμένη σχέση της οποίας την ισορροπία διαταράσσεις προσπαθώντας να βγεις από τη φιλική ζώνη.

Ειδικά μάλιστα αν είστε φίλοι για πολλά χρόνια, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Παρ’ όλα αυτά εφ’ όσον σου αρέσει η κοπέλα και εσύ δεν τη βλέπεις ως φίλη, η γνήσια και ειλικρινής κίνηση είναι να κάνεις τις προθέσεις σου γνωστές με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Δεν ωφελεί κανέναν σας να είσαι πάντα εκεί για αυτή, με μια κρυφή ή και ασυνείδητη ελπίδα ότι κάποτε θα καταλάβει πως ο ιδανικός άνδρα ήταν τόσο καιρό δίπλα της.

Το σενάριο αυτό εξελίσσεται πιο συχνά στις ταινίες παρά στην πραγματικότητα.

Το να είστε φίλοι σημαίνει σίγουρα ότι υπάρχει μεταξύ σας αμοιβαία συμπάθεια και πως μοιράζεστε κάποια κοινά. Και αν είστε χρόνια καλοί φίλοι θα έχει αναπτυχθεί και αγάπη μεταξύ σας με την πλατωνική έννοια του όρου.

Όμως αυτά ενώ είναι σημαντικά, δεν αρκούν για να βγεις από τη φιλική ζώνη και να πας από το φίλος στο ερωτικός σύντροφος.

Χρειάζεται να υπάρχει και ερωτικό ενδιαφέρον για να δέσει το μίγμα και ενώ από τη μεριά σου υπάρχει, θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για εκείνη διαφορετικά δε θα δέσει το γλυκό.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να την ιντριγκάρεις και να προκαλέσεις το ερωτικό ενδιαφέρον της;

Υπάρχει τρόπος να αλλάξεις το μεταξύ σας status quo και να φύγεις από το friendzone;

Η ειλικρινής απάντηση είναι «εξαρτάται».

Στο φλερτ δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα. Αυτό που βοηθάει είναι η αυτοβελτίωση δηλαδή το να γίνεις εσύ η καλύτερη εκδοχή σου και ως ετούτου καλύτερη επιλογή ως σύντροφος.

Για να βγεις από την φιλική ζώνη, σταμάτα να είσαι διαθέσιμος όλη την ώρα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Είστε φίλοι, τη νοιάζεσαι, ίσως έχετε περάσει και πολλά μαζί αλλά μέσα σου τη γουστάρεις και θα ήθελες να κάνεις κάτι μαζί της αλλά εξ’ αρχής δεν είχες το θάρρος να τη φλερτάρεις.

Κι έτσι κατέληξες ο προσωπικός της δορυφόρος. Η κοπέλα λοιπόν σε ξέρει και σε έχει στο μυαλό της ως φίλο και αυτό είναι πολύ λογικό καθώς εξ’ αρχής αυτό της έδειξες πως ήθελες. Αν θες λοιπόν αν βγεις από την φιλική ζώνη, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να «εξαφανιστείς» για ένα διάστημα.

Προφανώς δεν είναι απαραίτητο να εξαφανιστείς πραγματικά, αλλά χρειάζεται να σταματήσεις να επιδιώκεις να είσαι όλη την ώρα μαζί της καθώς μοιάζει σαν να είσαι συναισθηματικά εξαρτημένος απ’ αυτή.

Να θυμάσαι πως ενώ είναι σημαντικό να είμαστε εκεί για τα κοντινά μας πρόσωπα, είναι σημαντικό και να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο και στον εαυτό μας. Ελκυστικός άνδρας είναι αυτός που επενδύει στον εαυτό του και όχι αυτός που τρέχει διαρκώς πίσω από τους άλλους.

Επίσης όσο λιγότερη επαφή έχετε, τόσο μεγαλύτερη αντίθεση θα κάνουν οι αλλαγές που θα πετύχεις στον εαυτό σου.

Δούλεψε με τον εαυτό σου

Είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας και τις ατέλειες μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτές.

Ποιες είναι οι αδυναμίες σου λοιπόν; Τί είναι αυτό που πρέπει να δουλέψεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να γίνεις, για εσένα τον ίδιο πρώτα απ’ όλα, η καλύτερη εκδοχή σου;

Βρες το και βελτίωσε το.

Αν έχεις παραπανίσια κιλά και δεν προσέχεις την εμφάνιση σου ξεκίνα να αθλείσαι και επένδυσε χρόνο για να μάθεις πως να αναβαθμίσεις το στυλ σου.

Αν δεν είσαι ιδιαίτερα κοινωνικός, ξεκίνα να παίρνεις κοινωνικές πρωτοβουλίες και να ξεκινάς κουβέντα με ανθρώπους που συναντάς (πχ, με το σερβιτόρο στην καφετέρια της γειτονιάς).

Αυτό θα σε βοηθήσει και να ξεθαρρέψεις κοινωνικά αλλά και να βελτιωθείς σταδιακά και στην επικοινωνία.

Αν νιώθεις ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση  και αυτοεκτίμηση δοκίμασε να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία. Ένας καλός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει να οικοδομήσεις μια ώριμή και ποιοτική αίσθηση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.Το απλό μυστικό για να γίνεις πιο χαρισματικός στην επικοινωνία, Δεν με θέλει πια: Γιατί συμβαίνει αυτό;, Πως να Βγεις από την Φιλική Ζώνη

Επέστρεψε ανανεωμένος και φλέρταρε μαζί της

Αφού έχεις αφιερώσει χρόνο στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να καλλιεργήσεις την πιο κοινωνική, δυναμική και γοητευτική πλευρά σου και εφ’ όσον συνεχίζει να σε ενδιαφέρει η φίλη σου, τότε δοκίμασε να τη φλερτάρεις.

Και να θυμάσαι, φλερτ δε σημαίνει να πεις απλά ένα ξερό «μου αρέσεις».

Κάνε της πειράγματα, κάνε της γνήσια κομπλιμέντα, βάλε περισσότερο παιχνίδι στην επικοινωνία σας και δείξε της μέσα από τη συμπεριφορά σου και τον τρόπο που επικοινωνείς ότι σου αρέσει.

Δεν είναι τα λόγια που σου προσδίδουν γοητεία αλλά οι πράξεις σου, η συμπεριφορά σου και ο αέρας σου.

Φυσικά, η απόρριψη είναι πάντα ένα πιθανό ενδεχόμενο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και που δεν είναι στο χέρι σου να τους επηρεάσεις. Και στην περίπτωση που η κοπέλα θέλει να μείνετε φίλοι είναι σημαντικό να δεχτείς την απόρριψη με ηρεμία και να προχωρήσεις.

Αν την «κυνηγήσεις» και επιμείνεις το μόνο που θα πετύχεις είναι να χαλάσεις την εικόνα σου στα μάτια της και να σε θεωρήσει λιγότερο ελκυστικό απ’ ότι σε έβρισκε πριν.

Εν τέλει, το να βγεις από τη φιλική ζώνη δεν έχει να κάνει μόνο με την κοπέλα που σου αρέσει. Έχει να κάνει κυρίως με εσένα και με τη δική σου βελτίωση. Με το να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Θες κάποια καθοδήγηση για να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!