Γνωρίζοντας τις Δυνάμεις και τις Αδυναμίες σου - Men's Bible

Γνωρίζοντας τις Δυνάμεις και τις Αδυναμίες σου

Γνωρίζοντας τις Δυνάμεις και τις Αδυναμίες σου

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για έναν πραγματικό άντρα είναι να γνωρίζει τον εαυτό του, τις δυνάμεις του και τις αδυναμίες του.

Τι σημαίνει άραγε αυτό;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε μέχρι που φτάνουν οι αντοχές μας, συνεπώς δεν ξέρουμε πόσο να πιέσουμε τον εαυτό μας ή πότε μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Ίσως έχουν υπάρξει φορές όπου μία ευκαιρία παρουσιάστηκε μπροστά σου αλλά δεν ήξερες αν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Έτσι την άφησες να περάσει, απλά γιατί δεν αισθανόσουν σίγουρος για τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου.

Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις όπου αρπάζουμε ευκαιρίες χωρίς να έχουμε αξιολογήσει τις δυνάμεις μας και καταλήγουμε να είμαστε χωμένοι ως το λαιμό σε πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Όπως καταλαβαίνεις, για να έχεις μία σωστή αντίληψη των ικανοτήτων σου, πρέπει να δοκιμάσεις τον εαυτό σου. Να βγεις από την ζώνη άνεσης σου και να πιεστείς σε διάφορες καταστάσεις.

Τι μπορείς να κερδίσεις με αυτό;

Γνωρίζοντας τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις, θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πιο σωστές επιλογές στην καθημερινότητα σου. Θα μπορείς να προσφέρεις την άποψη σου, η οποία θα είναι εμπεριστατωμένη και δοκιμασμένη, συνεπώς και άξια σεβασμού. Θα ακονίσεις την ικανότητα του να βρίσκεις λύσεις εύκολα και γρήγορα και θα μπορείς να προσαρμοστείς σε όλες τις συνθήκες πολύ πιο εύκολα από άλλους.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι μιλάμε για καλύτερες, εξυπνότερες, επιλογές και αποφάσεις που θα σε πάνε μόνο μπροστά. Κατά συνέπια αυτό θα επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σου, η οποία συστηματικά θα ενισχύεται. Ουσιαστικά μιλάμε για μία νέα εικόνα σου. Έναν νέο εαυτό σου, πιο αποφασιστικό, πιο σίγουρο και πιο γοητευτικό. 101 στις 100 γυναίκες που θα ρωτήσεις θα σου πουν ότι θέλουν ο άντρας να αποπνέει αποφασιστικότητα και σιγουριά. Να ξέρουν ότι μπορούν να στηριχτεί επάνω του σε οποιαδήποτε κατάσταση.

«Εντάξει με έπεισες. Πως μπορώ να ανακαλύψω τις δυνάμεις μου; Έτσι όπως το λες με μπερδεύει λίγο.»

Εντάξει, αν δεν έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία της αυτοανάλυσης για να βρεις τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου, είναι λογικό αυτό που ρωτάς. Οπότε ας δούμε κάποιες βασικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να ανακαλύψεις τις δυνατότητες σου.

Πάρε ένα χαρτί και γράψε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ, μπορεί να σου φανεί δύσκολο σαν διαδικασία. Ειδικά για τους άντρες, το να πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους ή να κάνουν αυτοανάλυση είναι αρκετά δύσκολο, γιατί μας έχουν μάθει έτσι από μικρούς.

Οπότε ξεκίνα να τους γράφεις όλους και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Να ξέρεις ότι κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορείς να τις απαντήσεις αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί αρκετές ώρες ίσως και μέρες. Η απάντηση είναι κάπου εκεί μέσα στο μυαλό σου, απλά αρνείσαι να την δεις.Γνωρίζοντας τις Δυνάμεις και τις Αδυναμίες σου

Έχοντας βρει λοιπόν τις ικανότητες που σε κάνουν καλύτερο μπορείς να εμβαθύνεις περισσότερο. Ποιες από αυτές τις δυνατότητες μπορείς να βελτιώσεις; Ποιες από αυτές θα σε βοηθήσουν ποιοτικά ώστε να γίνεις αυτός που ονειρεύεσαι;

Ο σκοπός αυτών των ερωτήσεων είναι να σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις τις δυνάμεις σου και να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στη ζωή σου έτσι ώστε να βελτιωθείς και να αναπτυχθείς. Σκέψου, τι είναι καλύτερο; Να κάνεις τις επιλογές σου βάσει των ικανοτήτων σου ή βάσει των αδυναμιών σου;

Φυσικά αυτό μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου. Είτε έχει να κάνει με τα προσωπικά σου, είτε με τα επαγγελματικά σου, κάνοντας αυτή την άσκηση είσαι καταδικασμένος να πετύχεις. Αν την πάρεις σοβαρά και κάνεις και τις απαραίτητες αλλαγές, τότε δεν μπορείς παρά να πας μπροστά.

Τι περιμένεις λοιπόν;

Στο επόμενο άρθρο, θα μιλήσουμε για τις αδυναμίες και την διαχείριση τους.

Καλή συνέχεια.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!