Στόχοι για τη νέα σεζόν: Ώρα να σοβαρευτούμε - Men's Bible

Στόχοι για τη νέα σεζόν: Ώρα να σοβαρευτούμε

Στόχοι για τη νέα σεζόν: Ώρα να σοβαρευτούμε, Πως ελέγχεις μία συναναστροφή για μέγιστα αποτελέσματα στο φλερτ

Συνήθως, μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, το φθινόπωρο φαντάζει για πολλούς σαν την αλλαγή χρόνου, ένα νέο έτος στο οποίο, αφότου έχεις χαλαρώσει πνευματικά και ψυχικά αναρωτιέσαι τι άλλο επιθυμείς να κάνεις στη ζωή σου. Αν είσαι ευχαριστημένος με την δουλειά σου ή γενικά το κατά πόσο είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου, αναπολώντας το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε.

Αποφασίζεις, λοιπόν, να θέσεις νέο στόχο για τον χρόνο που έπεται, ωστόσο επικρατούν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτός και αν θα μπορέσεις να καταφέρεις να τον επιτύχεις.

Έντονη καθημερινότητα αποτελούμενη από δουλειά, υποχρεώσεις οικονομικές και οικογενειακές, σχέση που φυσικά και χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο σε αυτή, είναι κάποιες από τις δυσκολίες που έχεις να αντιμετωπίσεις, όσον αφορά το χρόνο που θα έχεις διαθέσιμο, ώστε να τον αξιοποιήσεις για τον εαυτό σου και τον στόχο σου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Στόχοι για τη νέα σεζόν: Ώρα να σοβαρευτούμε

Γιατί θέτεις αυτόν τον στόχο;

Το πρώτο και καλύτερο που έχεις να σκεφτείς είναι, τι είναι αυτό που θέλεις να υλοποιήσεις και ποιον τομέα της ζωής σου αφορά.

Έχει σχέση με την εργασία σου ή με μια προσωπική σου ενασχόληση;

Ανάλογα με τη βαρύτητα των στόχων και νέων επιλογών, θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο, θα έχεις μια πρώτη εικόνα για το πως να κινηθείς από εδώ και στο εξής.

Αν για παράδειγμα, επιθυμείς να αλλάξεις δουλειά και να κινηθείς σε νέο τομέα, στον οποίο μπορεί να χρειάζεται να αποκτήσεις επιπλέον προσόντα, ή να βρεις κάτι καλύτερο στον ήδη υπάρχοντα, τότε σίγουρα θα πρέπει να εστιάσεις σε αυτό σε σημαντικό βαθμό και να «αναγκαστείς» να παραμελήσεις ένα κομμάτι της ζωής σου, που μπορεί να σχετίζεται με τη διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο.

Είναι σημαντικό να ανακοινώσεις την απόφασή σου αυτή στους φίλους, στην οικογένεια και στη σύντροφό σου, ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Οφείλουν, φυσικά, να σεβαστούν την απόφασή σου και να έχουν υπομονή από μεριάς τους, εφόσον ο χρόνος σου θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και θα χρειάζεται να αρνείσαι εξόδους ή να μην έχεις συχνή επικοινωνία.

Τον λίγο χρόνο που θα έχεις και θα θέλεις να χαλαρώνεις, θα μπορείς να τον αφιερώνεις στη σχέση σου, αν υπάρχει, ή στους φίλους σου ή ακόμη και στον εαυτό σου. Δεν είναι εφικτό να τους έχεις όλους ευχαριστημένους και σίγουρα είναι κάτι το οποίο όλες οι πλευρές θα πρέπει να κατανοήσουν.

Διάβασε: Πώς να αναπτύξεις ψυχική αντοχή για τους στόχους σου

Δεν σημαίνει πως θα αποκοπείς από τον κοινωνικό σου περίγυρο, όμως είναι σημαντικό εσύ ο ίδιος να θέσεις όρια στον εαυτό σου, σε οτιδήποτε σε δελεάζει για να αποκλίνεις από τον στόχο σου.

Αυτό που είναι αναγκαίο να θυμάσαι, είναι πως θα είσαι απλά εγκρατής περισσότερο σε σχέση με αυτό που έκανες πριν αποφασίσεις να αλλάξεις έναν τόσο σημαντικό τομέα της ζωής σου.

Θες να πιάσεις τους στόχους που έχεις βάλει για το Φλερτ; Δες εδώ

Στόχοι για θέματα που αφορούν τον ελεύθερο χρόνο

Αν από την άλλη αποφασίσεις να θέσεις στόχο για κάποια πνευματική ενασχόληση, μια ξένη γλώσσα ή ένα χόμπυ που θέλεις να κάνεις για να ενισχύσεις την προσωπική σου ευχαρίστηση, τότε δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου σε τέτοιο βαθμό.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι αναγκαίο να μπορέσεις να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Αντί ένα απόγευμα ή ένα πρωινό, ανάλογα με το ωράριο εργασίας σου, να το ξόδευες χαζεύοντας στον υπολογιστή, βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά ή βγαίνοντας για έναν καφέ, θα πρέπει να το αξιοποιήσεις με το χόμπυ το οποίο θέλεις να κάνεις.

Δεν χρειάζεται να πιεστείς, γιατί θα το δεις σαν μια «αγγαρεία» και κάτι πιεστικό που θα καταλήξει να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντιθέτως, είναι σημαντικό να θυμάσαι τον λόγο για τον οποίο επέλεξες να το κάνεις εξ αρχής. Μπορεί να ήταν για τόνωση ψυχική, πνευματική και σωματική, να ήθελες μια ασχολία που θα ξέφευγες από την πίεση της καθημερινότητας.

Γιατί είναι σημαντικό να θέτουμε νέους στόχους;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, η πίεση της καθημερινότητας είναι έντονη, δύσκολη και πολλές φορές μας οδηγεί σε μια μονοτονία και ρουτίνα. Στις μέρες μας είναι αρκετοί οι άνθρωποι που δυσανασχετούν με τη δουλειά τους ή που νιώθουν κενοί στην προσωπική τους ζωή, ασχέτως από το αν έχουν σχέση ή όχι.

Θέτοντας έναν νέο στόχο αποκτάς ενέργεια και θέληση στην καθημερινότητά σου. Θέτεις μια πρόκληση στον εαυτό σου, που αν καταφέρεις και την εντάξεις στη ζωή σου σίγουρα νιώθεις πιο γεμάτος και «ολοκληρωμένος».

Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, το μόνο σίγουρο είναι, πως αν το αποφασίσεις και θέσεις όρια στον εαυτό σου θα καταφέρεις να τον επιτύχεις και θα νιώσεις την ψυχική ικανοποίηση της επίτευξης σου.

Οι στόχοι είναι πολλοί και διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ακόμη και ένα ταξίδι μπορεί να τεθεί ως στόχος. Σημασία έχει να πείσεις τον εαυτό σου πως μπορείς και να βρεις τον τρόπο να καταφέρεις, αυτό το οποίο θέλεις να επιτύχεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!