Είμαι πολύ Έξυπνος κι όμως δεν είμαι καλός στο φλερτ - Men's Bible

Είμαι πολύ Έξυπνος κι όμως δεν είμαι καλός στο φλερτ

Είμαι πολύ Έξυπνος κι όμως δεν είμαι καλός στο φλερτ, 4 λόγοι που οι πολύ Έξυπνοι Άνδρες δυσκολεύονται στο Φλερτ και τις Σχέσεις

Ας αναγνωρίσουμε και οι δύο πως είσαι έξυπνος άνθρωπος. Εξυπνότερος από τους περισσότερους που συναντάς. Αλλά πως γίνεται και άνθρωποι λιγότερο έξυπνοι να περιβάλλονται πάντα από ένα θηλυκό σμήνος; Δεν σε συγχύζει το γεγονός;

Δεν θα έπρεπε η νοημοσύνη σου να αποτελεί πλεονέκτημα; Σ’ όλη σου τη ζωή, χάρη σε αυτή τη νοημοσύνη ακριβώς τα πετύχαινες όλα. Τις υψηλές βαθμολογίες, τις υψηλόμισθες θέσεις.

Άρα λοιπόν;

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν φταίει η εξυπνάδα σου. Ούτε οι ακαδημαϊκές σου γνώσεις. Ο λόγος για τον οποίο δεν καταλαβαίνεις γιατί αποτυγχάνεις με τις γυναίκες είναι ότι η κατανόησή σου, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι επί της παρούσης κάπως θαμπή. Και δεν το καταλαβαίνεις καν. Εφόσον πάντα και σε όλα ήσουν ο κύριος Τέλειος, δεν μπορεί, και τις γυναίκες τις προσεγγίζεις με τέλειο τρόπο. Ψάχνεις όμως την απάντηση σε λάθος μέρος.

Για παράδειγμα. Πολλοί έξυπνοι άντρες πιστεύουν πως οι γυναίκες επιλέγουν το ταίρι τους βασισμένες απλώς στην νοημοσύνη και την ευγένεια του άλλου. Ωστόσο, όσο ευγενικά και αν φέρονται στις κοπέλες, όσο και αν επιδεικνύουν την οξυδέρκειά τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πάλι οι κοπέλες παραμένουν αδιάφορες.

Δεν είναι κακό να είσαι ευγενικός με τις κοπέλες. Μην υποθέτεις όμως ότι η ευγένειά σου τις διεγείρει ερωτικά. Αν θέλεις να διεγείρεις μία γυναίκα πρέπει να τη φλερτάρεις, πρέπει να την κάνεις να νιώσει ότι είσαι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση, πρέπει να την κάνεις να γελάσει και βέβαια να την κάνεις να νιώσει γυναίκα, απέναντι στη δική σου αρρενωπότητα.

Τότε και μόνο τότε, όταν θα την έχεις διεγείρει, όταν θα της έχεις αρέσει, να είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να εκτιμήσει την ευγένεια και το ότι είσαι έξυπνος σου ως έξτρα προσόν. Θα αισθάνεται μάλιστα προνομιούχα που τράβηξε την προσοχή ενός τόσο έξυπνου άνδρα. Αλλά πρέπει προηγουμένως να την έχεις γοητεύσει, για να τα εκτιμήσει αυτά τα πράγματα.

Ο Καρτέσιος είχε πει: «δεν φτάνει να έχεις καλό μυαλό, πρέπει να το χρησιμοποιείς και σωστά».

Κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή νοημοσύνη.

Η ακαδημαϊκή νοημοσύνη, αν είναι κάποιος δηλαδή είναι καλός στα μαθηματικά, ας πούμε, ή αν έχει υψηλό IQ, δεν σημαίνει ότι διαθέτει και συναισθηματική νοημοσύνη, ότι διαθέτει συναισθηματική ωριμότητα. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να εκφραστεί κοινωνικά, να κοινωνικοποιηθεί δηλαδή, με ευκολία ανάλογη με κείνη που λύνει μία δύστροπη εξίσωση.

Ας δούμε μερικά γενικά παραδείγματα.

Κοινωνική Νοημοσύνη

Όποιος τη διαθέτει:

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Όποιος τη διαθέτει:

  • Είναι αισιόδοξος και δείχνει ευτυχής
  • Καταφέρνει να αισθάνεται αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε κάθε περίσταση
  • Γεύεται τη ζωή με υγιές συναίσθημα, χτίζοντας ώριμες και αξιόλογες σχέσεις.

 Ακαδημαϊκή Νοημοσύνη

Όποιος τη διαθέτει:

  • Είναι έξυπνος καλός στις σπουδές
  • Αναλύει και λύνει περίπλοκα ακαδημαϊκά προβλήματα και εξισώσεις
  • Παίρνει καλούς βαθμούς στο λύκειο, στο πανεπιστήμιο, όπου βρεθεί.

Κάποιοι καταφέρνουν να διαθέτουν σε υψηλό βαθμό και τα τρία αυτά είδη της ανθρώπινης νοημοσύνης. Είναι μειοψηφία όμως αυτοί. Η πλειοψηφία δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά με την κοινωνική και με τη συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά τα καλά νέα είναι πως αυτό είναι κάτι που διδάσκεται και βελτιώνεται, όπως εξάλλου και το κάθε πράγμα στη ζωή αυτή μπορεί να διδαχθεί και να βελτιωθεί.

Είμαι πολύ Έξυπνος κι όμως δεν είμαι καλός στο φλερτ

Ξέρεις ό,τι ξέρεις και τίποτα παραπάνω

Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στη ζωή μας να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε. Είναι μια δραστηριότητα που δεν έχει τέλος, ουσιαστικά.

Ένας άνθρωπος μπορεί να παραμείνει αδαής αν το επιλέξει. Αν όμως επιθυμεί να αλλάξει, να γίνει κάτι περισσότερο και να εξελιχθεί σε κάθε επίπεδο, υπάρχει πάντα κάτι νέο να διδαχτεί, κάτι καινούριο να γίνει και να κάνει.

Οι πιο ευφυείς άνθρωποι στον πλανήτη και οι πιο επιτυχημένοι, είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα. Είναι αυτοί που διαρκώς αναζητούν πώς θα ανακαλύψουν περισσότερα πράγματα για τη ζωή. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πως όσα περισσότερα μαθαίνεις, τόσο πιο συναρπαστικός και γεμάτος εμπειρίες φαντάζει ο κόσμος.

Τώρα, όσον αφορά στο τι θέλουν οι γυναίκες. Πολλοί άνθρωποι έχουν μία θεωρία, μια παγιωμένη πεποίθηση για τις γυναίκες. Πιστεύουν ότι ξέρουν τι ζητάει μία γυναίκα από μία σχέση. Πιστεύουν ότι ξέρουν τι την ευχαριστεί. Δεν σημαίνει όμως ότι η θεωρία τους αυτή είναι πάντα σωστή. Δεν σημαίνει ότι ισχύει. Στην πραγματικότητα, όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμη και οι ηλίθιοι.

Εκείνο λοιπόν που διαχωρίζει τους επιτυχημένους στις γυναίκες από τους αποτυχημένους στις γυναίκες, είναι οι θεωρίες τους οι σχετικές με τις γυναίκες. Έξυπνοι ή βλάκες, κάποιοι πιστεύουνε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που ένας άντρας αρέσει σε μία γυναίκα. Ο καθένας έχει τη θεωρία του. Οι έξυπνοι αποτυγχάνουν επειδή ξέρουν αυτά που ξέρουν. Επειδή αυταπατώνται, και νομίζουν πως δεν χρειάζεται να ξέρουν ή να μάθουν ποτέ κάτι άλλο.

Δεν υποψιάζονται πως υπάρχουν 100 διαφορετικοί τρόποι για να τραβήξουν μία γυναίκα κοντά τους, ας πούμε η αυτοπεποίθησή τους, η χαρισματικότητά τους, το χιούμορ τους, η αρρενωπότητά τους, και τα λοιπά. Νομίζουν ότι η ευγένεια και η νοημοσύνη τους θα έπρεπε να είναι αρκετή. Ξέρουν αυτά που ξέρουν και τίποτα περισσότερο.

Όμως έξυπνος άνδρας είναι αυτό που θα προσπαθήσει να διεγείρει τη γυναίκα. Με τον κάθε έναν, ει δυνατόν, από τους τρόπους που αναφέραμε πριν. Όταν θα έχει επιτύχει να τη γοητεύσει, η ευγένεια και η εξυπνάδα του θα εκτινάξουν το ενδιαφέρον της στα ουράνια. Θα είναι δεκτική στον άντρα αυτόν. Αλλά προηγούμενα πρέπει να την έχει γοητεύσει σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο.

Αν νιώθεις ότι οι γυναίκες σε απορρίπτουν, αν νιώθεις νευρικότητα ανάμεσα σε γυναικεία συντροφιά κι αν δεν έχεις ιδέα ως προς το πώς να προσελκύσεις κάποιο θηλυκό, να ξέρεις ότι δεν φταίει η νοημοσύνη σου, υψηλή η χαμηλή, ούτε το αν είσαι ή όχι αρκετά ευγενικός. Απλώς υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις για τις γυναίκες.

Και αν δεν τα μάθεις, θα είσαι στο σκοτάδι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!