Πώς να κρατάς το ενδιαφέρον της με τη φωνή σου - Men's Bible

Πώς να κρατάς το ενδιαφέρον της με τη φωνή σου

Πώς να κρατάς το ενδιαφέρον της με τη φωνή σου

Θα ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στα Online Lessons του Men’s Bible. Τα μηνύματά σας και ο ενθουσιασμός σας δείχνει ότι γίνεται πολύ και σοβαρή δουλειά!

Και σαν ένα έμπρακτο ευχαριστώ, σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας άλλο ένα μυστικό για το πώς να λες εκπληκτικές προσωπικές ιστορίες κατά τη διάρκεια του φλερτ και κυρίως του πώς να κρατάς το ενδιαφέρον της.

Ξέρω ότι το υλικό που έχουμε δημοσιεύσει για το πώς να έχεις περιεχόμενο και περιστατικά να αφηγείσαι στο φλερτ είναι από τα αγαπημένα σας (τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα στατιστικά).

Έχουμε ήδη πολλά πράγματα για το πώς να λες μαγευτικές ιστορίες μιλώντας με συναίσθημα αντί με γεγονότα και λεπτομέρειες και το πώς να αναδεικνύεις την προσωπικότητά σου, συμπεριλαμβάνοντας αναμνήσεις, αξίες και πάθη.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο της ιστορίας και πως την κάνουν να σε κρατάει, κάτι που φυσικά είναι πολύ σημαντικό.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά για να κρατάς το ενδιαφέρον της; Δες εδώ

Ο τρόπος να κρατάς το ενδιαφέρον της

Το άλλο σημαντικό κομμάτι του πάζλ είναι ο τρόπος που λες την ιστορία. Δηλαδή το πώς χρησιμοποιείς τη φωνή και το σώμα σου για να προσθέσεις εκφραστικότητα και ζωντάνια.

Γιατί ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις την προσοχή των άλλων είναι να μιλάς μονότονα, γρήγορα και χωρίς αρκετή εκφραστικότητα.

Βλέπεις, όταν είσαι κάπως νευρικός, είναι φυσικό να ξεκινάς να μιλάς πιο γρήγορα πρόταση με την πρόταση ή να εστιάζεις περισσότερο στο τι λες αντί για το πώς το λες. Αλλά το πως το λες συχνά είναι πιο σημαντικό και μιλάει δυνατότερα στους άλλους από τις λέξεις και το περιεχόμενο όσων λες.

Οπότε μια καλή συμβουλή είναι να εξασκηθείς στο να μιλάς πιο αργά.

Αυτό θα το κάνει πιο εύκολο για τους άλλους να σε παρακολουθούν, αλλά και εσένα να δείχνεις πιο θαρρετός και αξιόπιστος ώστε να κρατάς το ενδιαφέρον της. Ίσως στην αρχή σου φανεί λίγο περίεργο, αλλά σου υπόσχομαι ότι οι άλλοι δεν θα καταλάβουν κάτι. Σου φαίνεται εσένα έτσι επειδή αλλάζεις μια παλιά συνήθεια.

Δοκίμασε αυτό: άνοιξε το χρονόμετρο στο κινητό σου, ξεκίνα να χρονομετράς και πες μια ιστορία. Αλλά υπολόγισε να λες μία λέξη ανά δευτερόλεπτο το μέγιστο. Συνήθως προσπαθείς να χωρέσεις 5 με 8 λέξεις ανά δευτερόλεπτο και δεν το καταλαβαίνεις καν. Αυτό θα σε βοηθήσει λοιπόν να εξασκηθείς και να συνηθίσεις σε έναν διαφορετικό ρυθμό.

Φυσικά αυτό είναι απλά μια άσκηση, δεν σημαίνει ότι θα το εφαρμόσεις στην πραγματικότητα για να ακούγεσαι σαν ρομπότ που μιλάει ρυθμικά. Αλλά αφού κάνεις αυτό το βήμα, είναι ώρα να πας στο επόμενο επίπεδο, που έχει να κάνει με το να αλλάξεις και να παίξεις με τον τόνο σου.

Όπως οι τραγουδιστές, έτσι και οι επαγγελματίες ομιλητές μελετούν το πώς να δημιουργήσουν εύρος και δυναμική στο λόγο τους, προκειμένου να αιχμαλωτίσουν την προσοχή των ακροατών τους και να δημιουργήσουν συναισθηματική ένταση.

Εξασκούνται στο πώς να πάνε από το πολύ δυνατό και έντονο, στο πιο μαλακό και συναισθηματικό. Ή ξεκινούν μια φράση μιλώντας γρήγορα σε πιο υψηλό τόνο, και έπειτα μειώνουν ταχύτητα προκειμένου να αναδείξουν κάποιο σημείο σε πιο χαμηλό τόνο.

Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις στην εξάσκηση. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αλλά ξεκίνα δίνοντας προσοχή στην δυναμική και το εύρος της φωνής σου. Ελέγχεις τον ρυθμό, την ένταση, την δύναμη; Αυτές είναι οι παράμετροι που πρέπει να έχεις υπόψη. Πώς να κρατάς το ενδιαφέρον της με τη φωνή σου

Μια απλή άσκηση

Ηχογράφησε τον εαυτό σου να λέει κάποιες από τις προσωπικές ιστορίες που έχεις δημιουργήσει διαβάζοντας τα άρθρα μας και άκου τες μετά με προσοχή για να κατανοήσεις πως χρησιμοποιείς στην πράξη τη φωνή σου. Έπειτα δες μήπως χρειάζεται να μιλάς πιο αργά, να παίξεις με αλλαγές στο ρυθμό ή να φέρεις λίγο ζωντάνια και πάθος στη διήγηση.

Έπειτα συνέχισε την εξάσκηση μπροστά στον καθρέφτη που θα έχεις και το οπτικό ερέθισμα. Πως δείχνεις; Είσαι ζωντανός και παθιασμένος; Χαμογελάς που και που; Δείχνεις συναισθήματα με την εκφραστικότητα του προσώπου σου;

Γιατί ο καλύτερος τρόπος να αιχμαλωτίσεις την προσοχή των γύρω σου είναι να αιχμαλωτίσεις την δική σου προσοχή πρώτα.

«Ζήσε» κι εσύ το περιστατικό που διηγείσαι, ακόμα κι αν είναι για 10 δευτερόλεπτα. Ενδιαφέρσου για αυτά που λες και νιώσε κάθε λέξη και μήνυμα που παρουσιάζεις.

Μόλις εισάγεις και αυτά τα στοιχεία στις ιστορίες που αφηγείσαι, θα μπορείς κρατάς το ενδιαφέρον της και να τραβήξεις και να διατηρήσεις την προσοχή των άλλων σε αυτά που λες για όσο θέλεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!