Προσπαθώντας για το καλύτερο. Όταν ακολουθείς τις συμβουλές, αλλά δεν έχεις αποτέλεσμα - Men's Bible

Προσπαθώντας για το καλύτερο. Όταν ακολουθείς τις συμβουλές, αλλά δεν έχεις αποτέλεσμα

Προσπαθώντας για το καλύτερο. Όταν ακολουθείς τις συμβουλές, αλλά δεν έχεις αποτέλεσμα

Οι πιθανότητες λένε πως το παρόν άρθρο δεν είναι το πρώτο που διαβάζεις με θέμα το φλερτ και τις γυναίκες.

Κάθε μέρα, χιλιάδες άντρες αναζητούν πληροφορίες, τρόπους και τεχνικές για να απαλλαγούν από το άγχος και να διεκδικήσουν το ενδιαφέρον, και όχι μόνο, μιας ωραίας γυναίκας. Θέλουν να μετατρέψουν τον φόβο σε θάρρος και τον εαυτό τους στο κουλ και σέξι πρότυπο που έχουν στο μυαλό τους ως τον ιδανικό άντρα:

Αυτόν που θέλουν όλες οι γυναίκες. Αυτόν που η απόρριψη δεν τον αγγίζει.

Και όντως, όλοι αυτοί, ψάχνοντας, βρίσκουν πληθώρα πληροφοριών. Ατάκες που εντυπωσιάζουν, τεχνικές για να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τρόπους συμπεριφοράς που δίνουν την εικόνα ενός κυρίαρχου αρσενικού. Συμβουλές που μπορούν όντως να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την ικανότητα κάποιου να επικοινωνεί με το άλλο φύλο.

Αρκετοί άντρες άλλωστε που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο φλερτ, αντιμετώπισαν δυσκολίες μεγαλώνοντας και δεν ανέπτυξαν σωστά τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες: Αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο ή και σκληρή αντιμετώπιση από τα κορίτσια της ηλικίας τους.

Γεγονότα που οδηγούν εύκολα κάποιον στο να αναζητήσει διέξοδο σε άλλες περισπάσεις, όπως το ίντερνετ, τα παιχνίδια, οι σειρές και να αποκτήσει τη συνήθεια να αποφεύγει καταστάσεις που βρίσκονται εκτός της ζώνης άνεσης του.

Είναι λογικό λοιπόν, για έναν άντρα που θέλει να αλλάξει συνήθειες να ψάχνει τρόπους και νέες συμπεριφορές που μπορεί να υιοθετήσει.

Υπάρχει όμως ένα θεμελιώδες πρόβλημα

Ενώ οι συμβουλές αυτές βοηθούν, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να ακολουθούνται για να έχουν πραγματικά αποτέλεσμα. Και αυτό το πλαίσιο δεν έχει να κάνει με το να προσπαθείς να ρίξεις και να εντυπωσιάσεις την γυναίκα που έχεις απέναντι σου ή να αποφύγεις την απόρριψη.

Τι εννοώ.

Κάθε φορά που κάποιος φαίνεται ότι το προσπαθεί και λέει ή κάνει κάτι με μοναδικό σκοπό να επηρεάσει και να ελέγξει την εντύπωση που σχηματίζει μια γυναίκα για εκείνον, υπονοεί δύο πράγματα.

Προσπαθώντας για το καλύτερο. Όταν ακολουθείς τις συμβουλές, αλλά δεν έχεις αποτέλεσμα

Πρώτα απ’ όλα, υπονοεί πως η άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι έχει τεράστια σημασία για τον ίδιο. Είναι τόσο σημαντική μάλιστα που είναι διατεθειμένος να καταφύγει σε διάφορα τεχνάσματα για να χειραγωγήσει την εικόνα που δίνει. Και αυτό με τη σειρά του δείχνει πως θέλει να αποφύγει την απόρριψη πάση θυσία.

Δεύτερον και σημαντικότερο. Υπονοεί πως υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σε εκείνον και τη γυναίκα την οποία μιλάειΔείχνει πως πιστεύει ότι η γυναίκα έχει μεγαλύτερη αξία και πως εκείνος δεν είναι αρκετός. Πως πρέπει με κάποιον τρόπο να καλύψει το κενό. Ίσως να θέλει καλύτερα ρούχα, ή  πιο επιθετική συμπεριφορά σα σωστό alpha male.

Ίσως να πιστεύει πως η εμφάνιση του δεν είναι αρκετή ή πως το γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία στο φλερτ και τη σεξουαλική επαφή τον κάνουν κατώτερο στα μάτια μιας γυναίκας.

Όποια και να είναι η πρόφαση όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αυτό που λέει στον εαυτό του είναι πως δεν είναι αρκετός, κάτι του λείπει. Πως πρέπει να αντισταθμίσει αυτή τη διαφορά με καλύτερα ρούχα ή πιο κουλ συμπεριφορά. Πως πρέπει να προσπαθήσει για να τη κερδίσει.

Στο φλερτ όμως αυτός που προσπαθεί σκληρά, ρίχνει την μπάλα στα δικά του δίχτυα. Οι γυναίκες δεν είναι χαζές, αντιλαμβάνονται την ανασφάλεια και την υπερβολή και φεύγουν μακριά.

Αυτό σημαίνει πως όλες οι συμβουλές για το φλερτ είναι άχρηστες; Θα με ρωτήσεις.

Όχι, κάθε άλλο. Μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την προσωπική ζωή ενός άντρα και τις σχέσεις του με το άλλο φύλο. Ωστόσο αυτό που παίζει τον καθοριστικό ρόλο είναι οι πεποιθήσεις που έχει κανείς για τον εαυτό του.

Αν λοιπόν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, κάνε εξάσκηση, ακολούθησε τις συμβουλές και τις τεχνικές και πειραματίσου. Έχε στο νου σου όμως να προσεγγίζεις με το σκεπτικό πως η γυναίκα που έχεις απέναντί σου δεν είναι ούτε ανώτερη ούτε κατώτερη από σένα. Είναι απλά ένας άλλος άνθρωπος, με τον οποίο μπορεί να έχεις ή να μην έχεις κοινά και χημεία.

Γι’ αυτό αποδέξου τον εαυτό σου και αμφισβήτησε τις πεποιθήσεις που έχεις. Μίλα σε γυναίκες, όχι με το σκεπτικό πως πρέπει να είσαι τέλειος και πως πρέπει οπωσδήποτε να τις ρίξεις αλλά για να μάθεις να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου και τη σεξουαλικότητα σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!