Μη γίνεις alpha male, γίνε άντρας αξίας - Men's Bible

Μη γίνεις alpha male, γίνε άντρας αξίας

Μη γίνεις alpha male, γίνε άντρας αξίας

Πριν από πολύ καιρό, κάποιος είπε στους άντρες πως αν θέλουν να αποκτήσουν την ευτυχία και την επιτυχία που επιθυμούν στη ζωή, πρέπει να συμπεριφέρονται πιο αντρικά και κυρίαρχα. Πως πρέπει να είναι alpha male.

Τί σημαίνει όμως αυτό;

Η έννοια alpha male (κυρίαρχο αρσενικό) προέρχεται από την επιστήμη της βιολογίας και είναι ο τίτλος που κατέχει ο αρχηγός μιας αγέλης ή μιας ομάδας θηλαστικών. Πρόκειται για το κυρίαρχο και δυνατότερο αρσενικό, στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας, που απολαμβάνει την αναγνώριση από τα άλλα αρσενικά και περισσότερες ευκαιρίες για σεξ με τα θηλυκά.

Σήμερα η ορολογία αυτή έχει παρεισφρήσει στην αντρική αυτοβελτίωση και στις συμβουλές για φλερτ. Όμως, ακριβώς επειδή η εικόνα που σχηματίζει στο μυαλό είναι συχνά αυτή ενός αρσενικού που είναι αυταρχικό, δεν υποχωρεί και επιβάλλεται στους άλλους, πολλές φορές στέλνει τους άντρες σε λάθος κατεύθυνση.

Αντί να έχεις στο μυαλό σου να γίνεις ο αρχηγός και να προσπαθείς να επιβληθείς στους άλλους στρέψε την προσοχή σου αλλού. Γίνε ένας άντρας αξίας.

Για να καταλάβεις τί σημαίνει άντρας αξίας φέρε λίγο στο μυαλό σου ένα άτομο σε ηγετική θέση, με το οποίο είχες συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ίσως είναι ένας φίλος, ένας δάσκαλος, ένας μέντορας ή ένας προϊστάμενος. Κάποιον όμως που ευχαρίστως θα ακολουθούσες, θα αποδεχόσουν ως ηγέτη και θα συνεργαζόσουν ξανά μαζί του.

Πώς σου συμπεριφερόταν και πώς σε έκανε να αισθάνεσαι;

Ο άντρας αξίας δεν παίρνει αξία αλλά δίνει

Η ηγεσία είναι και αυτή μια σχέση ανάμεσα σ’ έναν άνθρωπο και μια ομάδα. Δε μπορείς να είσαι ηγέτης μόνος σου. Χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους να θέλουν να σε ακολουθήσουν. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει αξία στο να το κάνουν.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του άντρα αξίας. Δεν παίρνει αξία και επιβεβαίωση από τους άλλους. Αντιθέτως αποτελεί ο ίδιος πηγή θετικών συναισθημάτων και δίνει αξία και αποδοχή στους άλλους. Προσφέρει λύσεις όταν εκείνοι είναι προβληματισμένοι. Τους δείχνει το δρόμο και τους ωθεί να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Μη γίνεις alpha male, γίνε άντρας αξίας

 Ο άντρας αξίας αφήνει τον εαυτό του ευάλωτο

Δε ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει μια κακή στάση σώματος είναι στην ουσία, μια στάση που δείχνει άμυνα. Πως κάποιος αισθάνεται άβολα ή απειλή και αρχίζει να κλείνεται-μαζεύεται ώστε να προστατευτεί. Το ακριβώς αντίθετο είναι που δείχνει αυτοπεποίθηση.

Ο άντρας αξίας αφήνει τον εαυτό του ευάλωτο. Όχι μόνο με τη γλώσσα του σώματος του αλλά και με τη συμπεριφορά του. Δε φοβάται να παραδεχτεί τα λάθη του, δε φοβάται να ρισκάρει να κάνει κάτι που μπορεί να τον εκθέσει και φυσικά δε φοβάται να εκφράσει τις επιθυμίες του και τα συναισθήματα του ανοιχτά.

Ο άντρας αξίας δε ψάχνει την αποδοχή των άλλων

Πολλοί άντρες υιοθετούν συγκεκριμένες συμπεριφορές και τακτικές με σκοπό να δείξουν πως είναι alpha male, πως είναι ισχυροί. Θεωρούν πως αυτό θα τους βοηθήσει να κερδίσουν αναγνώριση, σεβασμό και φυσικά την προσοχή των γυναικών. Αλλά καταφέρνουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν.

Όταν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις και να επιβληθείς, κατά βάθος σημαίνει πως δίνεις μεγάλη βαρύτητα στη γνώμη που έχουν οι άλλοι για σένα. Πως προσπαθείς να κερδίσεις την αποδοχή τους. Αυτό με τη σειρά του σε κάνει να δείχνεις λιγότερο ελκυστικός.

Ο άντρας αξίας κοιτάει να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος όμως δε ψάχνει την αποδοχή των άλλων. Όχι γιατί πιστεύει πως είναι ανώτερος και οι άλλοι κατώτεροι αλλά γιατί έχει αποδεχτεί τον εαυτό του και αισθάνεται άνετα με τις αδυναμίες του. Και αυτό από μόνο του είναι από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά σ’ έναν άντρα και τον ανεβάζει στα μάτια μιας γυναίκας.

Για να γίνεις ένας πραγματικός Άνδρας Αξίας, δες εδώ 

Το να είσαι άντρας αξίας έχει περισσότερο να κάνει με το πόσο επενδύεις στον εαυτό σου παρά με το πόση αναγνώριση λαμβάνεις από τους άλλους. Για αυτό λοιπόν αν ο σκοπός σου είναι να βελτιωθείς στο φλερτ ή σε οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται ανθρώπινη επαφή. Σταμάτα να χτυπάς δυνατά το στήθος σου και μη κυνηγάς την προσοχή των άλλων.

Δώσε βαρύτητα στον εαυτό σου, φρόντισε τον, άνοιξε τους ορίζοντες σου και απόκτησε νέες εμπειρίες και δεξιότητες και δώσε αξία στους άλλους γύρω σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!