Θες να βελτιωθείς στο Φλερτ; Ώρα για Εξάσκηση - Men's Bible

Θες να βελτιωθείς στο Φλερτ; Ώρα για Εξάσκηση

Θες να βελτιωθείς στο Φλερτ; Ώρα για Εξάσκηση

Υπάρχουν πραγματικά πολλά ωραία άρθρα στο Men’s Bible με πολύ καλές συμβουλές για το φλερτ και το πώς να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή. Κρίνοντας από τους ρυθμούς με τους οποίους τα καταβροχθίζετε αλλά και το feedback που μας δίνετε, σε πολλούς από εσάς αρέσουν πολύ. Και χαιρόμαστε πραγματικά πολύ με αυτό!

Όμως συνειδητοποιώ ότι υπάρχει και μια άλλη σημαντική συμβουλή που αξίζει να αναφέρω σήμερα και που έχει άμεση σχέση με την βελτίωση στο φλερτ. Και υπόσχομαι ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Αυτό που θέλω είναι να κλείσεις τον browser σου, να αφήσεις κάτω το κινητό, να σταματήσεις να διαβάζεις, να βάλεις το πιο ωραίο σου outfit και να ανοίξεις την πόρτα.

Είναι καιρός να βγεις για εξάσκηση με ωραίο τρόπο και σεβασμό και να βάλεις σε εφαρμογή όλα όσα έχεις διαβάσει ως τώρα. Να προσπαθήσεις να φλερτάρεις και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες.

Τα όρια της μελέτης

Κοίτα, κατανοώ το καλό της συνεχούς μελέτης. Ήταν ένα λάθος που έκανα κι εγώ παλιά: νιώθεις ότι έχεις τόοοσα πολλά να μάθεις, που πρέπει να είσαι βέβαιος ότι τα γνωρίζεις όλα προτού αποπειραθείς να τα δοκιμάσεις. Θες να απομνημονεύσεις όσο πιο πολλά γίνεται, να ετοιμαστείς για κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση, γιατί (για να είμαστε τίμιοι) προσπαθείς να προστατεύσεις απόλυτα τον εαυτό σου από την πιθανότητα της απόρριψης.

Πρόκειται για το φαινόμενο «paralysis by analysis», όπου παραλύεις από την πολύ μελέτη. Προσπαθείς να προσχεδιάσεις την επικοινωνία που θα έχεις με την κοπέλα, προτού καν αυτή γίνει.

Φυσικά, αυτός είναι ο απόλυτα λάθος τρόπος για να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος στο φλερτ. Το μόνο που κάνεις έτσι είναι να τοποθετείς άλλο ένα εμπόδιο μπροστά σου, μια τέλεια λογική δικαιολογία για το ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμος να βγεις και να φλερτάρεις με εκείνη την ωραία κοπέλα που σου δείχνει ότι ενδιαφέρεται.

Θες να βελτιωθείς στο Φλερτ; Ώρα για Εξάσκηση

Κανένα πλάνο δεν εφαρμόζεται στο 100%

Το πρόβλημα με το συνεχές διάβασμα, που δεν συνοδεύεται από πρακτική εξάσκηση, έχει να κάνει με το ότι όσο κι αν διαβάσεις είναι αδύνατο να προετοιμαστείς για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα που μπορούν να συμβούν.

Ή για να το πούμε πιο ωμά: όλοι μας έχουμε ένα σχέδιο μέχρι που τρώμε την πρώτη μπουνιά από τη ζωή.

Συμβαίνει σε όλους μας: έχεις ένα σχέδιο κατά νου, μια εικόνα του τι ακριβώς θα πεις και τι θα συμβεί. Θα πεις το Χ, θα απαντήσει με το Υ, που σημαίνει ότι μπορείς να συνεχίσεις με το Ζ, μέχρι που όλο το σχέδιο καταρρέει όταν εκείνη αρνείται να απαντήσει με τον ακριβή τρόπο που είχες εσύ στο μυαλό σου.

Τώρα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις και να αφήσεις το πλάνο που έφτιαξες στην ασφάλεια του σπιτιού σου και στην φαντασία σου, κάτι που μπορεί να είναι απολύτως τρομακτικό τις πρώτες φορές που σου συμβαίνει.

Προσωπικά, όσο περισσότερο μάθαινα να τα πηγαίνω καλά με τη συζήτηση, αντί να αγχώνομαι με κάθε μικρή λεπτομέρεια, τόσο καλύτερα τα πήγαινα. Το φλερτ με τις κοπέλες γινόταν πιο φυσικό και απολαυστικό και ήμουν σε καλύτερη θέση να βρω κοινά και να δημιουργήσω χημεία, απ’ ότι όταν είχα στο νου μου ένα σχέδιο με βήματα. Έμπαιναν άλλοι άνθρωποι στη συζήτηση; Μάθαινα να το χειρίζομαι. Ένα αστείο μου δεν είχε την αντιμετώπιση που θα ήθελα; Μάθαινα τι να κάνω για να προχωρήσει η συζήτηση μπροστά.

Αυτή η πείρα που έρχεται από την εξάσκηση δεν είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο διαβάζοντας άρθρα και συμβουλές. Έρχεται μόνο με το πέρασμα του χρόνου  και την πείρα εκεί έξω.

Βρες το Προσωπικό σου Στυλ

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει συχνά όταν μελετάς μόνο για το φλερτ αντί να εξασκείσαι σε αυτό: ποτέ δεν βρίσκεις το δικό σου προσωπικό στυλ στο φλερτ. Για παράδειγμα, εδώ στο Men’s Bible ο καθένας μας έχει το διαφορετικό του προσωπικό στυλ στον τρόπο που προσεγγίζει, φλερτάρει και γοητεύει μια γυναίκα. Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε ο καθένας φλερτάρει βάσει της προσωπικότητάς του και των εμπειριών του.

Οι εξωστρεφείς από φυσικού τους έχουν διαφορετικό στυλ από τους εσωστρεφείς. Κάποιοι είναι πιο παιχνιδιάρηδες στην επικοινωνία, άλλοι είναι πιο χαλαροί. Μερικοί εκφράζουν ενδιαφέρον νωρίς, άλλοι αργότερα. Και είναι λογικό αυτό. Δεν υπάρχει μόνο ένας μοναδικός τρόπος να δημιουργήσεις έλξη.

Άλλωστε και οι συμβουλές που δίνουμε οι ίδιοι στα προσωπικά ραντεβού με τους μαθητές μας, δεν είναι ίδιες για όλους. Βασίζονται στην προσωπικότητα και τις ανάγκες καθενός.

Ή μήπως «κρύβεσαι» από την απόρριψη;

Αναμφίβολα κάτι που μας κρατάει μόνιμα στο «διάβασμα» και μας περιορίζει από την εξάσκηση είναι ο φόβος της απόρριψης.

Και το διάβασμα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις την απόρριψη. Δεν είναι ότι δεν θέλεις να βγεις, απλά δεν είσαι έτοιμος. Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να διαβάσεις, ένα νέο πλάνο να ετοιμάσεις. Και έτσι απλά κρύβεσαι από τον ίδιο τον εαυτό σου…

Ίσως δεν το κατανοείς στην αρχή, αλλά όσο πιο πολύ βγαίνεις έξω και αποκτάς εμπειρίες στο φλερτ, τόσο περισσότερο αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι αυτό που φοβάσαι είναι ο φόβος, όχι η ίδια η απόρριψη.

Προσωπικά το ίδιο κι εγώ. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτό που φοβούμουν ήταν να φοβάμαι, μπόρεσα να συνειδητοποιήσω ότι ο φόβος μου υπήρχε επειδή χρησιμοποιούσα το αν θα αρέσω ή όχι σε κάποια κοπέλα ως πηγή επιβεβαίωσης για τον εαυτό μου. Όταν κατάλαβα ότι έβαζα όλη μου την αυτοεκτίμηση στα χέρια μιας άγνωστης, τότε και μόνο τότε διαπίστωσα ότι τελικά έδινα μεγαλύτερη αξία στην άποψη ενός αγνώστου παρά στην δικιά μου.

Και όχι μόνο στην άποψή της, αλλά στις υποθέσεις που έκανα εγώ για την άποψή της. Γιατί δεν ήξερα καν αν με απέρριπτε επειδή είχε σύντροφο, μόλις είχε χωρίσει, είχε κακή διάθεση, ή οτιδήποτε. Και δεν έβλεπα ότι το μόνο που τελικά μέτραγε ήταν το πώς θα βελτιωνόμουν την επόμενη φορά.

Μαθαίνοντας πώς να ξεπεράσω αυτό τον φόβο, ένιωσα εντελώς απελευθερωμένος, γιατί μου άνοιξε το δρόμο για να βελτιώνομαι. Τώρα που δεν με άγχωνε πια το ενδεχόμενο της απόρριψης, μπορούσα να πειραματιστώ ελεύθερα. Μπορούσα να δοκιμάσω πολλά διαφορετικά στυλ επικοινωνίας, μπορούσα να είμαι πιο ευθύς ή πιο έμμεσος και να μάθω που μπαίνει η διαχωριστική γραμμή.

Και το πιο σημαντικό από όλα: απελευθερώθηκα να κάνω όση εξάσκηση ήθελα. Όσο λιγότερο με ένοιαζε η απόρριψη, τόσο μπορούσα να εστιάσω στο φλερτ και να γίνω καλύτερος.

Και όλα αυτά είναι πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω πίσω από την ασφάλεια της οθόνης μου ή ζώντας περιορισμένος στην μικρή ζώνη άνεσης μου. Χρειαζόταν να πιέσω τον εαυτό μου.

Χρειαζόταν να βγω εκεί έξω, να «τσαλακωθώ» μερικές φορές, να «ιδρώσω» και να προσπαθήσω.

Και είχα τόση ανάγκη αυτή την εξάσκηση τελικά.

Για αυτό σου λέω: Αυτό το Σαββατοκύριακο βγες έξω. Μίλα σε νέους ανθρώπους. Φέρσου απλά και με σεβασμό. Κάνε λάθη στην επικοινωνία.

Δεν θα είναι εύκολο.

Αλλά αξίζει!

Και σε περίπτωση που θες να βγεις έξω μαζί μας, δες εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!