7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30 - Men's Bible

7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30

7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30, Πως να κάνεις τη Γυμναστική τρόπο ζωής

Ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς τα τριάντα (ή τα έχεις ήδη περάσει) και νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι. Αισθάνεσαι πως δεν είσαι έτοιμος. Πως θες να πετύχεις στόχους και να απολαύσεις τη ζωή περισσότερο.

Νιώθεις όμως την καυτή ανάσα του χρόνου στο σβέρκο σου. Αρχίζεις να πιστεύεις πως ο καιρός περνάει και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Έτσι αποφεύγεις να κάνεις επιλογές, γιατί φοβάσαι μην κάνεις λάθη.

Στη ζωή όμως, θες, δε θες, θα κάνεις πολλά λάθη και αυτό δεν είναι κακό. Τα λάθη χρειάζονται για να εξελιχθείς και να θριαμβεύσεις. Μέσα από αυτά μαθαίνεις και ουσιαστικά ωριμάζεις και μεγαλώνεις.

Έχω κι εγώ το δικό μου μερίδιο από λάθη και ξέρω πως είναι να θες να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να αλλάξεις τις επιλογές σου. Ξέρω πως είναι να σκέφτεσαι το παρελθόν και να εύχεσαι να είχες πάρει το ρίσκο, να είχες δώσει τη μάχη, να είχες τολμήσει να κάνεις εκείνο το οποίο έκανε την καρδιά σου να χτυπά δυνατά.

Καθώς μεγαλώνεις, ο ενθουσιασμός και το πάθος να κυνηγήσεις στόχους ξεκινά να τρεμοπαίζει επειδή νιώθεις κουρασμένος ή πως ο χρόνος λιγοστεύει.

Αντίθετα είναι ώρα να ρίξεις μια καλή, ώριμη ματιά στο παρελθόν. Να δεις τι είναι αυτό που έκανες σωστά, τι έκανες λάθος και κυρίως να μάθεις τα μεγάλα μαθήματα της ζωής.

Ποια είναι αυτά;

Ακολουθούν εφτά σημαντικά μαθήματα τα οποία μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Ειδικά αν τα μάθεις πριν τα τριάντα.

#1 Δε σου μαθαίνουν τα πάντα στο σχολείο

Η εκπαίδευση δεν ξεκινά και ούτε σταματά στο σχολείο.

Πολλές από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς στη ζωή σου, τις αποκτάς εκτός σχολείου. Αν θες να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, επιβάλλεται να συνεχίσεις μόνος σου το ταξίδι της γνώσης.

Εκπαίδευε συνεχώς τον εαυτό σου, διάβαζε βιβλία, κυνήγησε σεμινάρια, μάθε από εκείνους που γνωρίζουν. Έτσι θα κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς και όχι με το να έχεις απλά ένα πτυχίο.

Η εκπαίδευση σου είναι για ολόκληρη τη ζωή. Και αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις τριάντα.7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30

#2 Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι

Η γνώμη των άλλων δε μετράει. Αυτό που μετράει είναι η δική σου γνώμη.

Συχνά αυτό που προσπαθείς να πετύχεις δεν ακολουθεί τις συμβατικές μεθόδους. Όμως πρέπει να καταλάβεις πως οι στόχοι και οι επιθυμίες μας είναι μοναδικές για τον καθένα μας.

Προσωπικά αν γύριζα στο παρελθόν, θα κοίταζα να μην ανησυχώ για όλα εκείνα που αδυνατώ να ελέγξω. Και αυτό συμπεριλαμβάνει τις γνώμες και τις σκέψεις των άλλων.

Σκέψου το λίγο.

Φαντάσου πως έξω στο δρόμο, δύο τυχαίοι περαστικοί κάνουν κάποιες σκέψεις για εσένα. Ο ένας κάνει μια πολύ θετική σκέψη και ο άλλος μια πολύ αρνητική σκέψη. Σκέψεις τις οποίες δε μαθαίνεις ποτέ.

Αυτό λοιπόν πως ακριβώς σε επηρεάζει;

Μπορεί μόνο με τη σκέψη του ένας άγνωστος να σου προκαλέσει κακό;

Θα μου πεις πως, αν το μάθω θα στεναχωρηθώ. Άρα το κακό δεν το προκαλεί η σκέψη, το προκαλείς εσύ. Η δική σου γνώμη και η δική σου ερμηνεία για την γνώμη των άλλων είναι αυτό που μετράει.

Αυτό που πρέπει να μάθεις πριν τα τριάντα, είναι πως τα φώτα της δημοσιότητας είναι λιγότερο στραμμένα πάνω σου απ’ όσο πιστεύεις.

Ο περισσότερος κόσμος ζει μέσα στον δικό του κόσμο. Είναι απορροφημένος από τα δικά του άγχη και προβλήματα. Γιατί λοιπόν να κάνεις μεγάλο θέμα το αν και τι σκέφτεται για σένα;

Και αν θες να μάθεις να βλέπεις τον κόσμο θετικά δες και το αντίστοιχο βίντεο του Κοσμά που μπορείς να βρεις εδώ:

 

#3 Η ζωή δεν είναι δίκαιη

Η ζωή δεν είναι δίκαιη και ποτέ δε θα είναι. Η τύχη χαμογελά σε κακούς ανθρώπους και άσχημες αναποδιές τυχαίνουν σε καλούς ανθρώπους.

Ίσως να αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να είσαι εσύ το θύμα ή γιατί τίποτα δεν σου πάει καλά. Όμως όλα αυτά δεν έχουν και τόσο σημασία.

Είσαι υπεύθυνος για τις δικές σου πράξεις, αλλά μην αφήνεις τους άλλους να σε επηρεάζουν.

Μερικές φορές το κακό παιδί θα είναι εκείνο που θα κερδίσει την κοπέλα ή ο πονηρός θα είναι εκείνος που θα πάρει τη δουλειά.

Έτσι είναι η ζωή όμως. Και για να πορευτείς, χρειάζεσαι τη σωστή νοοτροπία. Το πως αντιμετωπίζεις τις κακουχίες της ζωής και προχωράς, είναι αυτό που σε προσδιορίζει ως χαρακτήρα και σε κάνει άνθρωπο επιρροής.

Θες να μάθεις για τον ώριμο άντρα; Δες εδώ

#4 Η αποτυχία είναι μια διαδικασία μάθησης

Ναι, σε κανένα δεν αρέσει να αποτυγχάνει. Στο σχολείο, η αποτυχία ίσως σου φαινόταν ως κάτι κακό. Ίσως πάλι πιστεύεις πως όσοι αποτυγχάνουν, τερματίζουν τελευταίοι.

Όμως στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Γιατί;

Γιατί δεν υπάρχει αποτυχία. Πρόκειται για μια διαδικασία μάθησης. Ένα πείραμα στο οποίο βλέπεις τι πάει καλά, τι πάει λάθος και το επαναλαμβάνεις κάθε φορά εφαρμόζοντας κάτι καινούριο.

Έτσι εξελίσσεσαι, ωριμάζεις και μεγαλώνεις.

Όσο δε μένεις κάτω αλλά συνεχίζεις να σηκώνεσαι και να προχωράς, όχι μόνο θα επιβιώσεις αλλά και θα πετύχεις. Μέχρι να γίνεις τριάντα λοιπόν πρέπει να έχεις μάθει πως η αποτυχία είναι κάτι καλό. Άλλωστε εκείνοι που έχουν αποτύχει περισσότερο είναι έτοιμοι να χειριστούν την επιτυχία.

#5 Τα λεφτά δεν είναι το παν

Όσο είσαι νέος και καθώς αποκτάς οικονομική ανεξαρτησία, ενθουσιάζεσαι με την ελευθερία που σου δίνουν τα χρήματα.

Αποκτάς δικό σου αμάξι και μπορείς να πηγαίνεις όπου θες ανά πάσα στιγμή. Αποκτάς δικό σου σπίτι και νιώθεις πως έχεις τη δική σου φωλιά. Αποκτάς εισόδημα και νιώθεις πως κόβεις τα δεσμά που σε κρατάνε.

Όμως τα λεφτά δεν είναι το παν. Δεν φέρνουν την ευτυχία, ούτε τη γαλήνη. Είναι απλά ένα εργαλείο που βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου.

Αντί να επικεντρώνεσαι στα χρήματα, δες το αλλιώς. Επικεντρώσου στην αξία.

Σκέψου πως μπορείς να προσφέρεις εσύ αξία στους γύρω σου και στο περιβάλλον σου. Σκέψου πως μπορείς να συνδεθείς με τους άλλους και να τους βοηθήσεις με τα προβλήματα τους. Χτίσε δυνατές σχέσεις και εκτίμησε όσες ήδη έχεις.

#6 Φρόντισε το σώμα σου

Αναμφισβήτητα το σώμα σου είναι το όχημα που θα σε πάει ψηλά. Αν το φροντίζεις σωστά θα σε φροντίσει και αυτό. Ο μέσος άντρας όσο είναι νέος δεν αντιλαμβάνεται τι επιρροή έχει το σώμα του στην επιτυχία που αναζητά.

Πίστεψε με όμως παίζει μεγάλο ρόλο και είναι απαραίτητο να το φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς.

Πως;

Μα φυσικά με την άσκηση, τη διατροφή και την ξεκούραση.

Όχι για να εντυπωσιάσεις. Όχι για να κάψεις θερμίδες. Αλλά γιατί θα νιώσεις καλά.

Όταν φροντίζεις το σώμα σου σωστά, μειώνεις το στρες σου και ενισχύεις τις σωματικές και τις πνευματικές σου ικανότητες.

Αν μη τι άλλο, το να έχεις ένα σώμα το οποίο ξέρεις πως μπορεί να ανταπεξέλθει και μπορείς να βασιστείς πάνω του είναι σημαντικό.7 μαθήματα ζωής που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις 30

#7 Μάθε να ζεις με ένα σκοπό

Καθώς μεγαλώνεις χρειάζεται να κατευθύνεις την ενέργεια και τον χρόνο σου κατάλληλα.

Όσο είσαι νέος νιώθεις πως μπορείς να κάνεις και να φορτωθείς τα πάντα. Άσε που υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που πιστεύεις πως πρέπει και οφείλεις να κάνεις. Όπως για παράδειγμα να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, να πάρεις πτυχίο, να βρεις δουλειά όλα τα συναφή.

Όμως χρειάζεται να έχεις μια ξεκάθαρη προοπτική όλων των πραγμάτων που πραγματικά θέλεις ή πραγματικά χρειάζεσαι. Το να λες όχι σε πολλά πράγματα δεν είναι κακή ιδέα.

Και όσο μεγαλώνεις, ανακαλύπτεις πως αυτό που παίζει ρόλο δεν είναι να δουλεύεις περισσότερο ή να ζεις λιγότερο. Είναι το να κάνεις όλα εκείνα τα πράγματα που σε κάνουν πραγματικά χαρούμενο. Είναι να βρεις ένα σκοπό και να ακολουθείς στη ζωή σου ένα ξεκάθαρο μονοπάτι.

Το συμπέρασμα;

Μην ζεις διστακτικά υπό τον φόβο μην κάνεις κάποιο λάθος. Μην αφήνεις τα λάθη να σε λυγίζουν και να σε πνίγουν.

Η προσοχή σου πρέπει να είναι στραμμένη στο να μάθεις από αυτά. Καθώς όλες οι αποτυχίες και τα λάθη τα οποία κάνεις, αποτελούν την πυξίδα που σε κατευθύνει να κάνεις τις σωστές επιλογές στη ζωή.

Αν κοίταζα πίσω στο παρελθόν θα μετάνιωνα για τα λάθη που έκανα;

Όχι.

Με δίδαξαν πως να επιμείνω στους στόχους μου, πως να βάζω προτεραιότητες και πως να είμαι πιο ώριμος.

Η ηλικία των τριάντα είναι καθοριστική.

Όπως έχει πει και ο Γάλλος φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ: «στα τριάντα του ένας άντρας πρέπει να ξέρει τον εαυτό του όπως το πίσω μέρος της παλάμης του. Να γνωρίζει ακριβώς ποια είναι τα δυνατά του σημεία και οι ατέλειες του, να ξέρει τα όρια του, να προβλέπει πιθανές αποτυχίες του και το κυριότερο απ’ όλα, να τα έχει αποδεχτεί όλα αυτά.»

Η ζωή λοιπόν είναι για να τη ζεις. Πίστεψε στον εαυτό σου. Κατανόησε πως ο επιτυχημένος έχει αποτύχει περισσότερες φορές απ’ όσες έχει προσπαθήσει ο αρχάριος και κάνε λάθη.

Αλλά μη σταματάς να μαθαίνεις από αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Men's Bible αποτελεί τη νο1 Ακαδημία για Άνδρες στην Ελλάδα. Με τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα σε βοηθάμε να γίνεις ολοκληρωμένος Άνδρας με επιλογές στη ζωή σου και να βελτιωθείς στο Φλερτ, τα Ραντεβού, τις Σχέσεις, τις Κοινωνικές Δεξιότητες. 

Για τον Συγγραφεα

    Antonis

    Ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες κάτι να αλλάξει, πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ ο ίδιος, ο Antonis έχει πάθος με την επιστήμη της ψυχολογίας και την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αγαπά να βοηθάει τους ανθρώπους στην πορεία τους να βελτιωθούν, όπως και να ανακαλύπτουν τον ελκυστικό εαυτό τους ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις με το άλλο φύλο.


    Βελτίωσε τα αποτελέσματα σου στο Φλερτ!

    Γίνε άμεσα καλύτερος με τις γυναίκες.
    x