Όχι πια Χαλί να σε Πατήσει: Πώς να έχεις τη σωστή Ισορροπία στη Σχέση σου - Men's Bible

Όχι πια Χαλί να σε Πατήσει: Πώς να έχεις τη σωστή Ισορροπία στη Σχέση σου

Όχι πια Χαλί να σε Πατήσει: Πώς να είσαι πιο Δυναμικός στη σχέση σου

Αισθάνεσαι ότι τρέχεις συνεχώς για τη σχέση σου; Νιώθεις πως έχεις γίνει χαλί να σε πατήσει η συντροφος σου; Μήπως βλέπεις ότι οι δικές σου ανάγκες και επιθυμίες μένουν ανικανοποίητες ενώ τρέχεις συνεχώς να ικανοποιήσεις την κοπέλα σου;

Αν ναι τότε μάλλον πρέπει να μάθεις πως να είσαι πιο δυναμικός και διεκδικητικός στη σχέση σου.

Ο μέσος άνδρας κάνει πολλά περισσότερα λάθη στη σχέση του, απ’ όσα αντιλαμβάνεται. Ίσως το μεγαλύτερο απ’ όλα είναι πως γίνεται χαλί να τον πατήσει η κοπέλα του.

Όχι γιατί η κοπέλα του είναι υπερβολικά απαιτητική και σαν άλλος τύραννος ζητάει συνεχώς χάρες από το σύντροφό της.

Τις περισσότερες φορές η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική και αυτό που ωθεί τον άνδρα να γίνει χαλί να τον πατήσει η κοπέλα του, είναι το γεγονός πως την έχει εξιδανικεύσει και την έχει βάλει μόνος του σε βάθρο.

Ο άνδρας αυτός, που γίνεται χαλί να τον πατήσει η σύντροφός του, κάνει τη σχέση του το κέντρο της ζωής του. Τον απασχολεί διαρκώς το πώς θα την ευχαριστήσει παραγκωνίζοντας τον εαυτό του και τις ανάγκες του.

Σταματά να βλέπει τους φίλους του, αραιώνει το χρόνο που αφιερώνει στον εαυτό του και δίνει τα πάντα στην κοπέλα του.

Η ανασφάλεια που δείχνει η συμπεριφορά του όμως, την κάνει να χάνει σταδιακά το σεβασμό και την έλξη που νιώθει για εκείνον.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αν θες η σχέση σου να κρατήσει, καλό είναι να μην είσαι ο τύπος που γίνεται χαλί να τον πατήσει η κοπέλα του.

Το να μην είσαι χαλί να σε πατήσει η κοπέλα σου, δε σημαίνει να είσαι κόπανος

Αρκετοί άνδρες που είναι ή ήταν στο παρελθόν «καλά παιδιά» και στις ερωτικές τους γνωριμίες ή σχέσεις γινόντουσαν εύκολα χαλί να τους πατήσει η κοπέλα τους, πιστεύουν ότι η λύση είναι να περάσουν στο άλλο άκρο και να γίνουν «κακά παιδιά».

Έτσι θέλουν να ηγούνται παντού και πάντα και γι’ αυτό δεν αφήνουν την κοπέλα τους να πάρει κάποια πρωτοβουλία. Διαφωνούν μαζί της απλώς για να διαφωνήσουν και να νιώσουν ότι κερδίζουν μια διαμάχη, ώστε να δείχνουν πιο δυνατοί και δυναμικοί.

Αρνούνται επίτηδες να βγουν μαζί της προκειμένου να δείξουν ότι δεν «καίγονται» και τόσο για εκείνη, με την ελπίδα ότι ακριβώς επειδή παριστάνουν τους «αδιάφορους» η κοπέλα θα κολλήσει περισσότερο μαζί τους.

Φυσικά, τα παραπάνω αποτελούν συνταγή για μια αποτυχημένη σχέση, όχι για μια ποιοτική σχέση. Και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση.

Όλες οι παραπάνω συμπεριφορές είναι χειριστικές και δεν οδηγούν πουθενά. Οι ποιοτικές σχέσεις δε λειτουργούν καθ’ αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, η συμπεριφορά τους προδίδει τις προθέσεις και τα πιστεύω τους.

Όταν νιώθεις την ανάγκη να νιώθεις πως εσύ έχεις τον έλεγχο για να αισθάνεσαι ασφάλεια στη σχέση σου, τι δείχνει αυτό για εσένα; Ότι επιτρέπεις στους φόβους σου να σε καθοδηγήσουν.

Δεύτερον, η συμπεριφορά σου δείχνει πως κατά βάθος νιώθεις «λίγος» για την κοπέλα και μέσα από αυτές τις δυναμικές συμπεριφορές προσπαθείς να υπερκαλύψεις αυτή σου την αδυναμία.

Γι’ αυτόν το λόγο με το να καταφεύγεις σε τακτικές κακού παιδιού, πάλι κάνεις ζημιά στη σχέση σου.

Πώς να βρεις την ισορροπία στις ερωτικές σχέσεις

#1 Χρειάζεται να είσαι άνετος με τη μοναξιά

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Όταν δεν είσαι οκ με το να είσαι μόνος σου, τότε κάνεις τα πάντα για να κρατηθείς σε μια σχέση. Ακόμα και αν αυτή η σχέση δεν είναι υγιής.

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να καταλάβεις πως ένας ενδεχόμενος χωρισμός δε θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου. Προφανώς το θέμα δεν είναι να επιδιώξεις να χωρίσεις μαζί της αλλά να νιώθεις άνετα με το ενδεχόμενο αυτό, καθώς έτσι θα μπορέσεις να φερθείς με γνήσια αυτοπεποίθηση στα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία.

#2 Μην αποφεύγεις τις υγιείς συγκρούσεις

Όταν δε νιώθεις άνετα με τη μοναξιά, τότε σίγουρα αποφεύγεις τις συγκρούσεις στις σχέσεις σου. Αλλοιώνεις τις απόψεις σου, μετριάζεις τα λεγόμενα σου, αλλάζεις τις προτιμήσεις σου και χάνεις κομμάτια της προσωπικότητας σου ώστε να αποφύγεις να διαφωνήσεις μαζί της.

Αυτό είναι και ο ορισμός του να είσαι χαλί να σε πατήσει η σύντροφός σου.

Οι υγιείς συγκρούσεις σε μια σχέση είναι όχι απλώς φυσιολογικές, αλλά απαραίτητες. Το να λες τη γνώμη σου και το να δείχνεις τι σου αρέσει και τι προτιμάς είναι φυσιολογικό.

Ναι, όντως οι διαφωνίες δεν αποτελούν το πιο όμορφο κομμάτι των σχέσεων, ωστόσο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιολογικής και υγιούς σχέσης.Ζευγάρι σε Σύγκρουση: 4 Σφάλματα Επικοινωνίας που οδηγούν έναν απλό Καυγά σε Θύελλα, Βγάλε τους Τοξικούς Ανθρώπους απ’ τη ζωή σου, Όχι πια Χαλί να σε Πατήσει: Πώς να είσαι πιο Δυναμικός στη σχέση σου

#3 Θέσε συγκεκριμένα, σαφή και ξεκάθαρα όρια

Φαντάσου πως είσαι κουρασμένος και για να ξαποστάσεις ακουμπάς για λίγο την πλάτη σου στον τοίχο. Τη στιγμή όμως που αφήνεις την πλάτη σου, με το βάρος του σώματος σου, να πέσει προς τα πίσω, νιώθεις πως ο τοίχος αρχίζει να υποχωρεί.

Θα αφήσεις ξανά τον εαυτό σου να ξαποστάσει σε αυτόν τον τοίχο; Νιώθεις ασφάλεια να αφεθείς πάνω του;

Μάλλον όχι.

Το ίδιο αισθάνεται και η κοπέλα σου όταν δεν μπορείς να βάλεις τα όρια σου.

Μπορεί να μοιάζει παράλογο, αλλά το να είσαι σαφής και ξεκάθαρος στο τι ανέχεσαι και τι όχι (χωρίς αυτό να γίνεται με φωνές και υπερβολικές εντάσεις) ενισχύει το σεβασμό και την ασφάλεια που νιώθει η σύντροφός σου μαζί σου.

Χρειάζεται λοιπόν να θέτεις ξεκάθαρα τι ανέχεσαι και τι όχι. Ωστόσο τα όρια αυτά πρέπει να θέτονται αυθεντικά και ειλικρινά και όχι με πρόθεση να κάνεις την κοπέλα σου να «κολλήσει» μαζί σου, να σε φοβάται ή να κάνει αυτό που θες.

Το όλο νόημα είναι να εκφράσεις με αμεσότητα τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου και όχι ως μέσο για να πετύχεις κάτι άλλο.

#4 Δώσε προτεραιότητα και στις ανάγκες σου

Μπορεί να θες να βγεις με τους φίλους σου. Μπορεί να θες να ασχοληθείς λίγο με εκείνο το προτζεκτ στη δουλειά σου. Μπορεί να θες να χαλαρώσεις. Ταυτόχρονα όμως, εκείνη μπορεί να θέλει να κάνετε πράγματα που είναι τελείως διαφορετικά απ’ αυτά που θες να κάνεις εσύ.

Αυτού του είδους οι αποκλίσεις στις επιθυμίες και τα θέλω των δύο συντρόφων είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και άλλες φορές θα χρειαστεί να δώσεις έμφαση σε αυτά που θέλει να κάνετε η σύντροφός σου.

Χρειάζεται ισορροπία.

Το θέμα είναι να καταλάβεις πως δεν είναι κακό ή εγωιστικό να βάλεις ως προτεραιότητα τις δικές σου ανάγκες.

Χρειάζεσαι κι εσύ να καλύψεις τις επιθυμίες σου. Όχι μόνο είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, αλλά έτσι δείχνεις στην κοπέλα σου πως είσαι άνδρας που μπορεί να σταθεί ανεξάρτητα στα πόδια του και δε χρειάζεται κάποια «μαμά» να τον φροντίζει.

#5 Κατάλαβε πως είστε ισότιμοι

Πολλοί άνδρες επιδιώκουν να είναι δήθεν δυναμικά αρσενικά, ηγέτες, alpha male και διαρκώς επισημαίνουν πόσο ελκυστικοί είναι στις γυναίκες.

Και όντως είναι.

Με μια προϋπόθεση. Είναι άνδρες δυναμικοί που όμως σέβονται τους άλλους και φυσικά τις γυναίκες με τις οποίες φλερτάρουν.

Τη στιγμή που αρχίσεις να φέρεσαι και να νιώθεις σαν ανώτερος, τότε περισσότερο θα την απωθήσεις παρά θα την κάνεις να σε θέλει.

Θες να γίνεις ένας πραγματικός και όχι κάλπικος άνδρας αξίας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!