Όχι, ο έρωτας δεν ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες... - Men's Bible

Όχι, ο έρωτας δεν ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες…

Όχι, ο έρωτας δεν ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες...

Συχνά εξιδανικεύουμε τον έρωτα και αυτό είναι πρόβλημα. Έχουμε υψηλές προσδοκίες από τον έρωτα. Έχουμε υψηλές προσδοκίες από όσα φανταζόμαστε ότι μπορεί να μας προσφέρει. Και μετά οι ίδιες αυτές προσδοκίες σαμποτάρουν την σχέση εκείνη που θεωρούμε τόσο σημαντική, και που εξιδανικεύσαμε από την αρχή.

Είστε ερωτευμένοι, είστε όμως και συμβατοί;

Έρωτας δεν σημαίνει ότι είσαι συμβατός με κάποια. Επειδή την ερωτεύτηκες δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτεί και κατάλληλη σύντροφος για σένα μακροπρόθεσμα. Ο έρωτας είναι διαδικασία συναισθηματική. Η συμβατότητα αφορά στη λογική. Συναίσθημα από τη μια, λογική από την άλλη. Δεν είναι πάντα πετυχημένο το μείγμα.

Δεν είναι απίθανο να ερωτευτούμε κάποια που δεν μας φέρεται καλά, που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας, που δεν μας σέβεται όσο εμείς την σεβόμαστε. Μπορεί η ζωή της να είναι άκρως προβληματική, και η σχέση μας με έναν τέτοιον άνθρωπο να απειλεί να μας παρασύρει σε μία κατάσταση εξίσου δυσλειτουργική.

Μπορεί να ερωτευτούμε κάποια με διαφορετικές φιλοδοξίες, διαφορετικούς στόχους ζωής, με πιστεύω και κοσμοθεωρίες που έρχονται σε τέλεια αντίθεση με την δική μας ιδέα περί ηθικής ή πραγματικότητας.

Μπορεί να ερωτευτούμε κάποια που να μην μας κάνει ευτυχισμένους. Όλα τα παραπάνω, όσο παράδοξα και αν ακούγονται, ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις.

Σκέφτομαι όλες τις καταστροφικές σχέσεις για τις οποίες μας γράφουν οι φίλοι του site, και που όλες, ή τουλάχιστον οι περισσότερες, είναι σχέσεις όπου στην αρχή τους το συναίσθημα είχε παίξει σημαντικό ρόλο. Τους είχε χτυπήσει κατακέφαλα, όπως λέμε, και έτσι ξεχνούσε ο ένας πως είχε να κάνει με μία περίπου αλκοολική και ο άλλος με μία που το μόνο που έκανε όλη μέρα ήταν να βάφει τα νύχια της (πραγματικά). Και παρ’ όλα αυτά, όταν η σχέση ξεκίνησε, τους είχε φανεί καλή ιδέα.

Και μετά, έξι μήνες αργότερα, κοιτάζονται κι αναρωτιούνται, μα πώς είναι δυνατόν, τι μπορεί να πήγε στραβά;

Το ζήτημα είναι ότι το πράγμα είχε στραβώσει πριν καν ξεκινήσει.

Όταν ξεκινά κάποιος να βγαίνει ραντεβού και να ψάχνει για σύντροφο δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του μονάχα την καρδιά αλλά και το μυαλό του. Ναι, θέλεις βέβαια να βρεις κάποια που να κάνει την καρδιά σου να γουστάρει. Αλλά πρέπει να αξιολογήσεις και διαφορετικά έναν άνθρωπο, να δεις τη συμπεριφορά του, απέναντι σε άλλους και απέναντι στον εαυτό του, να δεις ποιες είναι οι φιλοδοξίες του, τα γενικότερα πιστεύω του. Επειδή, αν ερωτευτείς κάποιον ασύμβατη με σένα… πως να στο πούμε. Δεν πρόκειται να περάσεις καλά…

http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/kkyr.com/files/2013/10/Couple-Fighting-Credit-iStock-161824900-630x420.jpg

Μα καλά ο έρωτας δεν μπορεί να λύσει τα πάντα;

Ο έρωτας από μόνος του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα σε μια σχέση. Ήμασταν τρελά ερωτευμένοι, με την προηγούμενη σχέση μου. Επίσης, ζούσαμε σε διαφορετικές πόλεις. Επίσης δεν είχαμε λεφτά για να βρισκόμαστε συχνά. Και πλέον όλων αυτών όποτε βρισκόμασταν πάντα τσακωνόμασταν.

Κι αφού είχαμε βγάλει τα μάτια μας (με την κακή έννοια) την επόμενη μέρα τα ξαναβρίσκαμε και θυμόμασταν πόσο πολύ αγαπιόμασταν, πόσο τρελοί και παλαβοί ήμασταν ο ένας για τον άλλο κι ότι όλα τα άλλα ήταν ασημαντότητες και εμείς ήμασταν τόσο μα τόσο ερωτευμένοι και κάποιος τρόπος θα βρεθεί αφού είμαστε ερωτευμένοι και όλα θα είναι μία χαρά, επειδή είμαστε τόσο μα τόσο ερωτευμένοι.

Σε πρακτικό επίπεδο δεν είχε αλλάξει τίποτα. Όπως φαντάζεσαι κανένα από τα προβλήματά μας δεν είχε λυθεί. Καυγάδες, ξανά και ξανά. Διαφωνίες. Ήμασταν και οι δύο τόσο απορροφημένοι από τους εαυτούς μας που δεν μπορούσαμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας. Ούτε να επικοινωνήσουμε ικανοποιητικά δεν μπορούσαμε πλέον. Μιλούσαμε ώρες στο τηλέφωνο, και από ουσία μηδέν. Δεν υπήρχε ελπίδα καμία να κρατήσει αυτό. Αλλά το συντηρήσαμε για χρόνια.

Στο κάτω -κάτω η αγάπη πάντα νικάει, έτσι δεν λένε;

Δεν θα εκπλαγείς λοιπόν αν σου πω ότι η σχέση αυτή είχε άδοξο τέλος. Άδοξο και άσχημο. Και να το σπουδαίο μάθημα που πήρα από αυτήν: Ο έρωτας μπορεί να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, παρ’ όλα τα προβλήματα. Δεν σου λύνει όμως τα προβλήματα.

Ο έρωτας είναι μία παρόρμηση, μία μέθη. Σκεπάζει τα πάντα, σαν πλημμυρίδα,  αλλά μετά υποχωρεί. Και τι θέλω να πω με όλα αυτά; Καλό είναι να σκέφτεσαι και λίγο ψύχραιμα όταν επιλέγεις σύντροφο…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!