Τοξικές σχέσεις και πώς να τις Εντοπίζεις - Men's Bible

Τοξικές σχέσεις και πώς να τις Εντοπίζεις

Ζευγάρι σε Σύγκρουση: 4 Σφάλματα Επικοινωνίας που οδηγούν έναν απλό Καυγά σε Θύελλα, Βγάλε τους Τοξικούς Ανθρώπους απ’ τη ζωή σου, Όχι πια Χαλί να σε Πατήσει: Πώς να είσαι πιο Δυναμικός στη σχέση σου, τοξικές σχέσεις, 6 τρόποι για να κερδίζεις τις διαφωνίες

Δύσκολοι καιροί, πιεσμένοι καιροί. Το να βρεις κάποια και να κάνεις σχέση αποδεικνύεται όλο και δυσκολότερο μέρα με τη μέρα. Λίγο τα μέτρα, λίγο η απομόνωση και η απόγνωση του κόσμου κι έτσι πολλοί καταλήγουν σε τοξικές σχέσεις.

Μιλώντας καθημερινά με ανθρώπους που προσπαθούν να γνωρίσουν και να συνδεθούν με κοπέλες, ακούω τα ίδια περίπου προβλήματα.

Όσο γίνεται δυσκολότερη η εύρεση μία καλής και ποιοτικής σχέσης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απογοήτευση όταν αποδεικνύεται ότι η κοπέλα που έμοιαζε ιδανική, δεν είναι και τόσο ιδανική τελικά.

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε τα σημάδια που δείχνουν ότι το άτομο που έχουμε δίπλα μας είναι τοξικό και πολλές φορές είναι ήδη αρκετά αργά όταν το κάνουμε και η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Πόσο δε μάλλον όταν λόγο της δυσκολίας εύρεσης κάποιας ποιοτικής κοπέλας, πολλοί είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις και να ανεχτούμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα ανεχόμασταν ποτέ.

Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια στις τοξικές σχέσεις;

Φυσικά και υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι αυτή που βρήκαμε δεν είναι και τόσο καταπληκτική τελικά  και αν είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις λίγο χρόνο να διαβάσεις παρακάτω, θα δεις πόσο εύκολο είναι να τα εντοπίσεις. Αρκεί μόνο να έχεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά στην αρχή της γνωριμίας σου με κάποια κοπέλα και να μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό σου.Τοξική Σχέση: Πώς να την Αναγνωρίσεις και να την Διαχειριστείς, Σχέση Συνεξάρτησης: Πώς να καταλάβεις έγκαιρα αν η κοπέλα σου θα σε πρήζει, τοξικές σχέσεις

Συνεχόμενη πίεση και επίθεση στην αυτοεκτίμησή σου

Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται ένα χειριστικό άτομο είναι ένα πάτημα για να σου χτυπάει κάτι για πάντα. Εκείνη η μία φορά που έκανες λάθος, εκείνο το ένα πράγμα που ξέχασες να κάνεις και που γίνεται η μόνιμη αναφορά για το πόσο ανίκανος είσαι.

Ένα από τα ταλέντα των χειριστικών ανθρώπων είναι να βρίσκουν μικρές ατέλειες ή λάθη και να τα υπερτονίζουν χρησιμοποιώντας τα κάθε φορά σε κάθε αντιπαράθεση. Συνήθως έρχονται πακέτο με ατάκες όπως «Ειλικρινά αν δεν είχες κι εμένα δεν ξέρω πως θα ζούσες» ή «Ίσως τελικά να μην σου αξίζω και να χρειάζομαι κάτι καλύτερο στη ζωή μου».

Τέλος, το κλάμα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι για να πετύχουν αυτό που θέλουν κάνοντας αναγωγή στην λύπησή σου. Σε γενικές γραμμές, αν διαπιστώσεις ότι η κοπέλα σου χρησιμοποιεί συστηματικά αρνητικά συναισθήματα για να πετύχει αυτό που θέλει, τότε να ξέρεις ότι πηγαίνεις τρέχοντας προς μία τοξική σχέση.

Αποκλεισμός από την κοινωνία

Έκανες σχέση και εξαφανίστηκες από προσώπου γης. Μερικές φορές το κάνουμε από μόνοι μας.

Πέφτουμε με τα μούτρα στη σχέση που δεν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αποκοπεί από όλους και όλα. Εδώ όμως αναφερόμαστε σε καταστάσεις όπου υποχρεώνεσαι να ξεκόψεις από όλους γιατί η κοπέλα σου δεν θέλει να μιλάς με κανέναν.

Τις περισσότερες φορές, λόγω ενθουσιασμού αγνοούμε σημάδια που δείχνουν ότι το άτομο που έχουμε δίπλα μας είναι τοξικό, ακριβώς γιατί θέλουμε να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι γύρω μας, μπορούν να διακρίνουν ευκολότερα αυτά τα σημάδια ακριβώς γιατί είναι έξω από τον χορό. Ένα τοξικό άτομο θα εντοπίσει γρήγορα τέτοιες «απειλές» και θα προσπαθήσει να σε κάνει να ξεκόψεις από φίλους και συγγενείς, για να εξασφαλίσει την εξάρτησή σου από αυτό και να κάνει τον χωρισμό ακόμα πιο δύσκολο.

Απλά σημάδια που το δείχνουν αυτό είναι το να μην σε αφήνουν να βγεις μόνος εκτός κι αν έρθουν μαζί ή να σου ελέγχουν social media και να θεωρούν ότι οποιαδήποτε συνομιλία σου αφορά άλλες κοπέλες και κεράτωμα.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης είναι η ρίζα του προβλήματος εδώ. Σκοπός είναι να είσαι σε μία σχέση γιατί το θέλετε και οι δύο και όχι γιατί πρέπει.

Όσο περισσότερο κρατάς τον έλεγχο της ζωής σου και τις παλιές σου συνήθειες, ενώ είσαι μέσα σε μια σχέση, τόσο ευκολότερο θα σου είναι να διακρίνεις τοξικά άτομα και τα κόλπα που προσπαθούν να εφαρμόσουν για να σε ελέγξουν. Γιατί δυστυχώς οι τοξικές σχέσεις δεν είναι κάτι σπάνιο πια…

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!